Fotonummer:

654  

Jaar:

1966

Bijdrager:

Onbekend

Andere gerelateerde foto's:

Groep 1: Muziek & Zang | Zangers / Zangeressen | John Lamers

Locatie 1: Geen locatie beschikbaar.

Deel deze pagina
Foto omschrijving

John Lamers. (1)

John Lamers begint zijn muzikale carrière op klassenavonden op de middelbare school in Eindhoven. Tijdens de talentenjacht Cabaret Der Onbekenden komt hij in contact met het Skyline Quartet, waarbinnen hij zich al spoedig een plaats weet te verwerven als zanger en slaggitarist. De groepsnaam wordt omgedoopt in John Lamers With Cees And His Skyliners. Zijn grootste hit scoort hij in 1966, als hij inmiddels weer als solist optreedt, met Ik Bewonder Jou. John schijnt nog steeds in Eindhoven te wonen.

Deze foto is geplaatst op: 01 juli 2005Uw reacties

John blies ook de saxofoon. Ik ben er in 1983 samen met Henk Spaan, Jo Brink en anderen mee op wintersport gegaan in Winterberg. Geen ski's gezien, maar er is voornamelijk muziek gemaakt door John en Henk samen met een plaatselijke band en veul gezopen. John gooide voor het gemak de microfoon gewoon in de sax. Mooie mens.

Toegevoegd door: Giovanni van Helvoirt op 23 januari 2006

John Lamers was verloofd met een meisje uit onze buurt in het Genderdal, Ilonka? Iedere keer als we hem zagen, zongen we ik bewonder jou. Die jongen moet gek van ons zijn geworden.

Toegevoegd door: Joke van Hout op 21 november 2006

Zie ook foto 3624: John Lamers met Cees & his Skyliners. En Joke, het was inderdaad een Ilonka, maar hoe ze van achteren heette? Misschien dat Giovanni kan melden dat het nu Lamers is. Henk Spaan, jaja, van Hespa op de Leenderweg, heeft ook nog jaren bij The Skyliners gespeeld. Op het podium vond ik 'm op Buck Owens lijken.

Toegevoegd door: Ben Brekelmans op 22 november 2006

Vrijwel elke gitarist, ook grootheden als George Harrison en Paul McCartney van de Beatles, startte met een Egmond-gitaar, een baggerproduct van Nederlands fabrikaat. Egmond-gitaren waren qua uiterlijk meestal nagebouwd van Gibson. Kenmerkend voor Egmond-gitaren waren de kromme halzen, slechte constructie en afwerking, de slechte intonatie, slecht geluid en slechte bespeelbaarheid. De Deventer muziekfirma Reichenbach weigerde destijds Egmond te verkopen met als motivatie: die dingen trekken al krom in de folder. Desondanks heeft Egmond een grote invloed gehad omdat het de enige betaalbare elektrische gitaar was. Wie de Egmond-periode doorkwam, was een doorzetter en zeker gemotiveerd om door te gaan. De prijzen voor elektrische Egmonds varieerden van fl. 125,- tot fl. 350,-. Vroege promotors van Egmond waren Peter en zijn Rockets, de Skyliners (met double neck Egmonds) en de Blue Diamonds.
Zodra de mogelijkheden zoch voordeden, werd de overstap gemaakt naar de middenklasse, die werd gedomineerd door Höfner. Andere merken waren Eko, Framus, Welson, Hagström en Davoli. Al deze gitaren waren van goede kwaliteit en mede door het Europese fabrikaat betaalbaar. De prijzen lagen tussen hfl. 200,- en hfl. 700,-.
Het Verre Oosten, waar tegenwoordig goede replica's van de Amerikaanse topmerken worden gemaakt, speelde nog geen rol. Tekst gevonden op het internet en dat vond ik wel leuk.

Toegevoegd door: Bert Van Herk op 01 februari 2007

De bewuste Ilonka van John Lamers heette Rensen, volgens mij zijn die ook getrouwd (geweest?).

Toegevoegd door: Rini Heldoorn(antheunis) op 23 november 2007

Wat een geweldige site is dit. Krijg ik vanmorgen hier een e-mail van Henk Spaan van de Skyliners. Hij woont, net als ik, ook in Thailand. Wat is de wereld van de ex-Eindhovenaren toch klein. Henk, ik neem snel contact op vanuit Thani, Thailand.

Toegevoegd door: Lowy Cremers op 14 augustus 2009

Gisteren en vandaag gemaild met oude kennis Henk Spaan van de Skyliners en ik moet mijn commentaar van 23-01-2006 wijzigen. John zou ook de sax gespeeld hebben, maar dat was Joop Lamers, een andere muzikant dus.

Toegevoegd door: Giovanni van Helvoirt op 08 juni 2010

Op foto 8323 kom je de Joop Lamers tegen die jij bedoelt, Gio. Joop is de vader van Monique, de toetsenvrouw/zangeres van de Bobby Setterband die onlangs een solo-single heeft uitgebracht.

Toegevoegd door: Ben Brekelmans op 08 juni 2010

Ilonka Biluska was begin jaren '70 de vriendin van John Lamers. John was zanger/basgitarist. Ik heb in die jaren met hem gewerkt in het John Lamers Kwintet voor artiestenbureau Jan Vis. Fantastische tijd en veel succes gehad. Saxofonist in dat kwintet was Ben Walraven(s?). Wie waren toen de toetsenist en zanger/gitarist?

Toegevoegd door: Willy van Maasakkers op 22 januari 2017

Schitterend al die reacties over John Lamers. Echter geen een enkele reactie waarvan de echte werkelijkheid juist is! Als iemand het voor 100% allemaal zeker weet, is het de drummer van de band Cees and his Skyliners, waarmee John Lamers vanaf het begin van zijn opkomst tot aan ... mee heeft samengewerkt en nog altijd contact heeft, namelijk Jack Bierens.

Toegevoegd door: Henk Spaan op 06 oktober 2017

Heeeej Henk, laat Jack s.v.p. effe corrigeren wat scheef zit. Anders blijft over John het verkeerde beeld bestaan en da's natuurlijk niet goed. Alvast bedankt voor jouw bemiddeling!

Toegevoegd door: Ben Brekelmans op 06 oktober 2017

Ik kwam in de jaren 75-85 veel bij zowel Cees als John thuis. Mijn ouders waren met beide families bevriend en ik was bevriend met hun kinderen. Ik ben zelfs eens met de familie van Cees meegeweest op vakantie en heb op zijn dubbelnekgitaar gespeeld. Van John heb ik de originele proefdrukken van singles die ik nu nog koester.
De vrouw van John heet (toen althans) inderdaad Ilonka.
Later heb ik pas begrepen hoe "groot" Cees en John zijn geweest en kom ik nog steeds regelmatig mensen tegen die hen kennen, en hun optredens nog voor de geest kunnen halen. O.a. in zaal Maanen in Valkswaard.

Toegevoegd door: Hans v/d Woerd op 09 oktober 2017

 
Reactie toevoegen