Fotonummer:

7248  

Jaar:

1967

Bijdrager:

Marijke de Groot-Thijssen
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Groep 1: Sport | Voetbal | RKVV Tongelre

Locatie 1Tongelre - 322 Doornakkers-Oost -

Deel deze pagina
Foto omschrijving

RKVV Tongelre. (4)

Hier is weer zo'n mooie van onze Tongelrese voetbalhelden. Met dank aan Ben Brekelmans die mij een duidelijkere versie toezond dan ik zelf had. Staand linksboven: W. van Wetten (bestuurslid) - P. v.d. Sande (grensrechter) - T. van Overbruggen - T. Middel - A. Hertog - G. Gudde - T. Rulkens - P. de Vet - P. v.d. Sluijs (trainer) - G. Mathijssen (verzorger). Hurkend linksonder: F. de Vet - J. Beelen - J. Sauvé - A. v.d. Pasch - W. v.d. Heijden - J. Jaspers (reservekeeper) - J. v. Gerwen. Mooi hè.

Deze foto is geplaatst op: 14 november 2006Uw reacties

Dit is de kampioensfoto 3e klasse KNVB seizoen 1967/1968, waardoor promotie naar de tweede klasse. Helaas zijn hiervan al zeven personen overleden t.w. Wim van Wetten, P v.d. Sanden, Ad Hertogh, Peter de Vet, Piet van der Sluijs, G. Mathijssen en Jack van Gerwen.

Toegevoegd door: Tiny Rulkens op 27 januari 2009

Tongelre 1 werd in de thuiswedstrijd op 29 april 1968 tegen Rhode uit St. Oedenrode kampioen in de derde klasse A. Ze wonnen de wedstrijd met 2-0, door doelpunten van Frans de Vet en Jan Beelen. Scheidsrechter bij deze wedstrijd was Van Geenen uit Oss. Door deze overwinning was Tongelre niet meer in te halen door de concurrenten Bladella, Tivoli en Rhode. Van de 22 gespeelde wedstrijden won Tongelre er 15, ze speelden 5x gelijk en ze verloren 2x, wat een punten totaal opleverde van 35 (men kreeg toen nog voor een gewonnen wedstrijd 2 punten). Bladella en Rhode eindigden met 28 punten op de 2e en 3e plaats. Tivoli werd 4e met 27 punten. In de laatste wedstrijd van deze competitie won Tongelre nog met 2-1 van Tivoli. Taxandria (14 p.) uit Oisterwijk en NWC (11 p.) uit Asten degradeerden naar de 4e klasse.

Toegevoegd door: A. van Overbruggen op 08 februari 2010

Voor de volledigheid ook de voornamen even vermelden. Staande v.l.n.r.: Wim van Wetten, Piet van der Zanden, Antoon van Overbruggen, Tonnie Middel, Ad Hertogh, Gerrit Gudden, Tiny Rulkens, Peter de Veth, trainer Piet van der Sluijs en verzorger Gerard Mathijssen. Voorste rij v.l.n.r.: Frans de Veth, Jan Beelen, Jan Sauve, Ad van der Pasch, Willy van der Heijden, Jan Jaspers en Jack van Gerwen.

Toegevoegd door: A. van Overbruggen op 06 maart 2010

Die voornamen wist ik ook nog wel, maar moet de Veth niet zonder h?

Toegevoegd door: Tiny Rulkens op 07 maart 2010

Gecondoleerd jongens, met de ondergang van deze mooie club.

Toegevoegd door: Marijke de Groot-Thijssen op 19 april 2017

Naar ik begreep, is het volgende week aan de ledenvergadering te beslissen over het voortbestaan van deze al 97 jaar bestaande voetbalclub waarvan ikzelf ook nog een aantal jaren lid was. Met slechts vier vrijwilligers staat de club nu met de rug tegen de muur. Ik hoop dat er nieuwe krachten vrijkomen zodat die mooie vereniging kan doorgaan richting de 100 jaar. En dan opnieuw zo'n mooi feest als bij de opening van het nieuwe sportpark (zie o.a. foto 21343).

Toegevoegd door: Ben Brekelmans op 19 april 2017

 
Reactie toevoegen