Fotonummer:

7382  

Jaar:

1945

Bijdrager:

Mari Kieneker
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Groep 1: Muziek & Zang | Bands / Orkesten | The Blue Stars.

Locatie 1: Geen locatie beschikbaar.

Deel deze pagina
Foto omschrijving

The Blue Stars.

Blue Stars speelde net na de oorlog in b.v. het Rozenknopje, café Halfweg e.d., eigenlijk bijna in alle danszalen in Eindhoven net na de oorlog. Mijn vader Pieter Kieneker is diegene met de trompet. Volgens kenners een van de beste trompettisten van Nederland, en dat heb ik hem nooit zelf horen zeggen. Daar was hij te bescheiden voor. Wel was hij trots dat hij met het orkest van Boyd Bachman, toen wereldberoemd, had mogen meespelen. Wie weet de namen van de overige bandleden en wie weet meer van The Blue Stars?

Deze foto is geplaatst op: 20 november 2006Uw reacties

Kan de linker jongen misschien Cor Smulders zijn?

Toegevoegd door: Marijke de Groot-Thijssen op 28 oktober 2008

De accordeonist is Herman v/d Broek uit Gestel. Er was nog een Herman v/d Broek maar die kwam uit Stratum. Ze waren allebei lid van accordeonvereniging Crescendo.

Toegevoegd door: Toos v. Gulick op 20 oktober 2009

Ik weet niet of er twee orkesten waren die de naam The Blue Stars naam droegen, maar de orginele Blue Stars stonden onder leiding van accordeonist Willy Mole en de alom komische drummer Henk van Kruisen. Het was het succesvolste orkest van bijna alle Brabantse dorpen met kermis. Waar The Blue Stars optraden, was het altijd afgeladen vol publiek.

Toegevoegd door: Jack Bierens op 10 maart 2018

 
Reactie toevoegen