Fotonummer:

7534  

Jaar:

1960

Bijdrager:

Hennie de Groot

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Groep 1: Scholen / Onderwijs | Lagere Scholen / Basisonderwijs | Woensel, Frater Andreasschool

Locatie 1Woensel - 432 Oude Toren - Schakelstraat*

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Lagere school aan de Schakelstraat (2)

Deze foto van de lagere school aan de Schakelstraat is iets jonger. Zittend 4e van rechts: Rinus Rooijakkers en de Frater: K. Christ.

Deze foto is geplaatst op: 25 november 2006Uw reacties

Ten opzichte van foto 7533 wel een veel grotere klas, 37 nu tegenover 21 op de andere foto.

Toegevoegd door: Jac Van Dijck op 26 november 2006

Tweede rechts van de frater is m.i. Stan de Jong (destijds Montgomerylaan).

Toegevoegd door: Ben Brekelmans op 26 november 2006

Dit moet een foto zijn van de derde klas uit 1960 met frater Felix. Mijn vader had volgens mij ook nog bij hem in de klas gezeten. Hij sloeg met een bamboe rietje als je te ver ging, wat ik vaak deed en ik weet nog dat ik een keer een passer naar hem gegooid heb die in zijn oorlel bleef hangen. Verder was het wel een leuke kerel, die frater Felix. Ik sta 8e van rechts op de bovenste rij.

Toegevoegd door: Han van Dijck op 01 januari 2007

Ik ken een paar jongens van die foto. Die hebben bij mij in de klas gezeten maar ik weet bijna zeker dat ik niet in deze klas heb gezeten. Dat brengt mij op de gedachte dat ik een klas later gekomen ben en dat er mogelijk een paar doubleurs bijzitten. Bovenste rij 4e van rechts is Jan Lodewijks. 2e rij 2e van rechts is Otto Meier. Links daarvan de broertjes Dieks. De kleinste heette Dikkie, andere weet ik niet meer. 5e van rechts op de onderste rij is Jozef van de Nieuwenhof van de Eckartseweg.

Toegevoegd door: Jan van Kemenade op 08 februari 2007

Frater Felix, bijgenaamd de Chris. Niemand wist de achtergrond hiervan.

Toegevoegd door: Ton van Kemenade op 10 augustus 2007

Op de tweede rij, de vierde van links is dat niet Luuk de Bont, een jongere broer van Jan de Bont, de filmproducent en regisseur, die toen hij 15 was al wist dat hij later films zou gaan maken? Op de bovenste rij geheel rechts is dat niet Chrisje v. Hout uit de Brugstraat en vóór hem is dat niet Hans Loomans?

Toegevoegd door: Peter Verhagen op 16 januari 2008

Kromme Chris was zijn bijnaam omdat hij een grote neus had met volgens mij ook nog een soort van wrat erop en zijn schouder was gebogen waardoor hij altijd een beetje voorover gebogen liep.

Toegevoegd door: Peter Verhagen op 01 februari 2008

Voor zover ik zie is dit inderdaad 3e klas 1959 of 1960. Bovenste rij naast de frater ben ik, naast mij staat René Coolen uit Nuenen. Bovenste rij midden is Vincent van Weert, onderste rij links volgens mij Johny van Nistelrooij (hadden thuis een kruidenierszaak). 4e van links onder is volgens mij Hans v.d. Dennen, verder een aantal bekende gezichten waarbij geen naam.

Toegevoegd door: Ren Bekkers op 07 september 2010

De 7e van rechts, bovenste rij, ben ik, uit Nuenen.

Toegevoegd door: Hans Wernaart op 03 december 2015

Middelste rij links ben ik, Willy Rutjens.

Toegevoegd door: Willy Rutjens op 06 januari 2016

In mijn tijd heette hij "de Christ", met een "t" dus. Die naam dankte hij aan zijn naam in het burgerleven, nl. Christ van Veghel.

Toegevoegd door: Adriaan van Gennip op 14 mei 2017

 
Reactie toevoegen