Fotonummer:

8423  

Jaar:

1964

Bijdrager:

G.L. Hagens
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Locatie 1Woensel - 414 Woenselse Watermolen - Broekseweg*
Locatie 2Woensel - 432 Oude Toren - Oude Torenstraat

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Broek. (11)

Broekseweg Oude Torenstraat. De school in het midden staat nu aan de Onze Lieve Vrouwestraat.

Deze foto is geplaatst op: 07 januari 2007Uw reacties

Vanuit de Brugstraat liep ik altijd over de zwarte pad (links) naar de fraterschool in de Schakelstraat. Achter de heg links zat dahliavereniging Woensel.

Toegevoegd door: Ad Herijgers op 07 januari 2007

In dit huis woonde Joop van Morsel. Een rechts was de schoenmakerij van de schoenpik zoals wij die noemde.

Toegevoegd door: Theo Hendriks op 07 januari 2007

Je sprak het wel zo uit, maar het was toch echt, van Moorsel

Toegevoegd door: Toon Wernaart op 08 januari 2007

Ik dacht dat de dahliavereniging aan de rechtse kant zat, naast Koos van de Kaa (achterzijde). Aan de linkerkant woonde de familie Kieboom, waarvan de heer des huizes voorman bij Schapers en de Bont was. Zij woonden in een woonwagen.

Toegevoegd door: Han van Dijck op 11 januari 2007

Vanuit de Pastoriestraat komende was de dahliavereniging rechts en de woonwagen van Kieboom links maar deze foto is genomen vanaf de Broekseweg. Links net voor die haag stond het huis van V.d. Kaa en dan kwam de dahliatuin. Dit stuk liep ik iedere dag naar de kleuterschool en de Mariaschool. Ik moest er moeite voor doen om de dahlia's te kunnen zien maar ik vond ze prachtig. Nog steeds trouwens. Zal wel jeugdsentiment zijn!

Toegevoegd door: Geertje Op 't Veld-Verheijen op 11 januari 2007

We hadden vroeger veel zwarte paden, toen de sintels van de zinkfabriek uit Budel nog gratis en voor niets over veel paden in Brabant werden uitgestrooid (nooit onkruid!). Dit pad lijkt mij wel de oude Kerk Straat, een onderdeel van de eerste verbinding tussen Eindhoven en Den Bosch (verderop dan ook overgaand in de Oude Bosschebaan).

Toegevoegd door: Rini Talens op 11 januari 2007

Dit doet je echt iets. Ik zit al dagen boven en krijg er geen genoeg van. Zijn er nog foto's van de Mariaschool met de leerlingen uit 1955?

Toegevoegd door: Thea Keurentjes Van Thoor op 17 februari 2007

Bij de lantaarnpaal rechts op de foto woonde de fam. De Jong-Rooijakkers (Piet en Drieka). Drieka was een zus van Toon Rooijakkers uit de Veldstraat. En Toon was de vader van mijn vrouw.

Toegevoegd door: Hennie de Groot op 18 februari 2007

Bij de familie Kieboom, die in de woonwagen aan de Zwarte Pad woonde, waren twee dochters: Anne-Riet en Ria.

Toegevoegd door: Meggie Meulensteen op 17 oktober 2007

Theo de "schoenpik" had ook een naam: Verhagen. Ja, het pad die ik viermaal daags passeerde naar de lagere school aan de Schakelstraat. Oude glorie, prachtig. Zo ook de lantaarnpalen. Gemeente Eindhoven, waar zijn die gebleven?

Toegevoegd door: Willem van den heuvel op 04 november 2007

Wat leuk om dit allemaal terug te zien, ik heb me de hele zondagmiddag niet verveeld. Ook wij liepen hier de hele jeugd rond. Iedere morgen half 8, 7 jaar lang om naar de kerk te gaan, en dan naar de Mariaschool, samen met mijn zus Wilhelmine. Ook ons huis aan de Pastoriestraat nr 3 is leuk om weer eens te zien. Onze broer Wil werkte bij de friettent Korting. En al die bekende namen die ik tegenkwam, geweldig. <<< en nu nog even je emailadres doorgeven (Peter) >>>

Toegevoegd door: Marij van hoof op 04 november 2007

Lantaarnpalen in volle glorie staan nog op het terrein van de vroegere Nutsbedrijven aan de Nachtegaallaan. Bij ons op de Eckartseweg stonden van die gladde, bij de Nuts zijn ze prachtig bewerkt.

Toegevoegd door: Toon Sanders op 03 april 2008

Op dit gebied staat nu de Fontys Hogeschool. Jammer dat het landelijke en sfeervolle verloren is gegaan.

Toegevoegd door: Johan Vervest op 20 november 2008

Ik zelf ben geboren op de Broekseweg, waar de lantaarnpaal voor staat, je kijkt op de zijgevel, familie Van den Broek. Ertussen liep een pad dat weer uitkwam op de dahliatuin. En rechts ging je naar de Oude Toren. Ik heb er tot mijn 4 jaar gewoond en ben daarna met mijn ouders verhuisd naar de St Philomenastraat 12, waar nu kapper De Wit naast zit. Maar van 4 tot 14 jaar ben ik er nog veel geweest. En ook als kind bij de familie Van Dongen (Paula en Wim) aan de Pastoriestraat naast de school. Wim was een broer van mijn moeder.

Toegevoegd door: Frans v d Broek. op 23 juli 2009

Kan me dat zwartepad nog helemaal voor de geest halen. Ben daar ook eens lelijk gevallen. De sintels zitten nog steeds in mijn knie.. Jaren gelopen, op naar de Mariaschool

Toegevoegd door: Thea Verbakel op 07 september 2009

Ik ben in september 1941 in dit huis geboren. Mijn ouders, Theo en Sjaan van Schaijk-v.d. Langenberg, woonden bij mijn oma Wilhelmina van de Langenberg in. Wij hebben daar maar heel kort gewoond, kort na de geboorte van mijn broer, januari 1943, zijn we verhuisd. Toen mijn oma ging verhuizen kwam daar haar dochter Door te wonen. Die was getrouwd met Fans van Moorsel en zij hadden een hele rits kinderen, waarvan ik de namen niet allemaal meer weet. Thea, Joop en Corrie kan ik me nog herinneren. De schoenmaker noemden we Gerritje. Nog jaren later repareerde hij onze schoenen. In het boek "Eindhoven vroeger en nu" staat op blz. 80 een foto van het huis zoals ik mij dat het beste herinner, met de tuin en de hoge bomen daarin.

Toegevoegd door: Theo van Schaijk op 23 juni 2011

Franka van de Kaa en Ria Kieboom waren mijn vriendinnetjes. Als ik naar school ging door het zwarte pad haalde ik eerst Franka op. Die zaten al zo vroeg spek in de pan te eten. Ik mocht dan met een boterham een keertje soppen door de koekepan, heerlijk was dat. Als ik eraan denk proef ik het nog en dan gilden we over de dahliatuin naar Ria Kieboom "oehoppie", zodat zij wist dat we eraan kwamen. Prachtig toch?

Toegevoegd door: Loes van der Zijden Verbakel. op 07 januari 2013

Volgens mij was links op de foto de Oude Torenstraat, ook wel zwarte pad genoemd. Dat liep van de Broekseweg naar de Oude Torenstraat. En links liep je vóór de dahliatuin door. Vanaf de Pastoriestraat liep tussen de nummers 2 en 4 ook een "zwarte pad". Dan liep je rechts achter de dahliatuin en de kolenopslag van Van de Kaa door. En links de woonwagen van opzichter wegenbouw Kieboom.

Toegevoegd door: Gerard van de Vorle op 11 januari 2018

Hoe heette de poppendokter die in dit pand woonde?

Toegevoegd door: Gerard van de Vorle op 14 januari 2018

De poppendokter was ook schoenmaker, hij heette Verhagen.

Toegevoegd door: Tini van Rooij op 15 januari 2018

 
Reactie toevoegen