Fotonummer:

9093  

Jaar:

1960

Bijdrager:

Maria Hack
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Groep 1: Muziek & Zang | Koren / Zangverenigingen | Kerkkoor, Antonius van Paduakerk

Locatie 1Tongelre - 311 Villapark - Treurenburgstraat

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Meisjes-kerkkoor Antonius van Paduakerk

Een foto uit 1959-1960 van het kerkkoor, onder leiding van juffrouw Van Lent van de Ursulaschool aan de Treurenburgstraat.

Deze foto is geplaatst op: 08 februari 2007Uw reacties

Het betreft de Antonius van Paduakerk, Villapark. Namen die reeds bekend zijn: Liesbeth van Besouw, Annie Merkelbach, Francien van Zitteren, Lidwien Boerdijk, Jacomijn van Boxtel, Ineke Walraven, Therese ..., Dorothé Bertrams, Rian Bertrams, Joke Lindeman, Maria Hack, Hannie Spijkers, Lenie Vermeulen, Christine Bakker, Annie Boelens, Rosi Egas, Ria Jans, Cobi van Warmoeskerken, Nellie van Kasteren, Marga Sheridan, Gerrie van Agt, Lenja van Laan, Franka Gruithuizen, Benneke en Riet Groenemans, Annemarie Aarts, Hanneke Langenhuizen, Els van de Steen, Ans Kafoe, Mieke Vermeeren en Paulien ...

Toegevoegd door: Maria Hack op 09 februari 2007

Wat leuk dat iemand deze foto is tegengekomen. Ik kan me niet herinneren dat die genomen is. In 1960 werd ik 10 jaar. We staan er allemaal zo netjes op. Ik herinner me dat we gezongen hebben bij de trouwmis van juffrouw Van Lent. Daar zal dit wel een gelegenheidsfoto van zijn. Ik heb nauwelijks foto's uit die tijd. Het valt me op dat bijna alle meisjes kort haar hadden. Ik had lang haar en droeg dat meestal in een paardenstaartje. Als ik wat langer naar de foto kijk, komt toch wat herkenning. Ikzelf zit in het midden voorin; linksachter het meisje met de rokbanden. Ik herken ook mijn zus Mayke; de 2e rechts voorin die naar de groep kijkt. Ik herken de anderen bijna niet. Wel een vriendinnetje uit de Pauwlaan. Bijgaande namen komen ook bekend voor: de fam. Bertrams (bakkerij), Langenhuizen, Gruithuizen (die 2 huizen verderop woonden bij ons in de Roeklaan en waarvan vader de directeur was bij de muziekschool), de fam. Van Besouw. Verder zijn bekend Francien van Zitteren (Lakerstraat), Ineke Walraven, Hannie Spijkers, Rosi Egas. Ik moet natuurlijk wel even terug in de tijd. Wel leuk hoor. Ik kan helaas niets toevoegen. Maar ik zal het nog eens aan mijn zus vragen.

Toegevoegd door: Jacomijn van Boxsel op 31 december 2007

Wat een leuke foto. Volgens mij moet mijn zusje Helene Simmer er ook op staan, want zij heeft ook altijd op het koor gezeten. Juffrouw Van Lent woonde tegenover ons op de Tongelresestraat en was een hele populaire juffrouw. Ik weet nog heel goed dat ze altijd opgehaald werd door kinderen uit haar klas en die stonden dan voor de poort bij haar te wachten tot ze naar buiten kwam.

Toegevoegd door: Willy Simmer op 12 februari 2008

Volgens mij is het meisje midden vooraan op de foto Henny Muller uit de Lakerstraat 13. Helaas is ze december 2005 gestorven.

Toegevoegd door: Ellen Balemans op 13 februari 2008

Of ik toen al bij het koor was weet ik niet zeker, maar volgens mij sta ik achteraan rechts een beetje verstopt (verlegen in die tijd). Ik weet nog dat wij hebben gezongen bij de trouwmis van mijn zus Trix en dat ik toen m'n feestkleren aan mocht i.p.v. de witte blouse. Ik herken veel gezichten van de foto, maar in namen onthouden ben ik erg slecht.

Toegevoegd door: Hlne Simmer op 14 maart 2008

Wat is dit hartstikke leuk. Waarschijnlijk worden de herinneringen nóg leuker naarmate we ouder worden! We hebben met dit koor nog een keer een eerste prijs gewonnen met eervolle vermelding van jury op een korenwedstrijd in Peer, België. Dat is zelfs 'n paar maanden later op de radio uitgezonden. Waarschijnlijk is deze foto bij ons vertrek van die gelegenheid gemaakt, omdat we allemaal van die keurige witte bloezen aan hebben. Was het niet Agnes Aarts, in plaats van Annemarie Aarts? Die zat bij ons Han (Hanneke) in de klas, 1 jaar onder mij.

Toegevoegd door: Liesbeth van Besouw op 02 augustus 2008

Hallo allemaal, doordat ik mijn oude vriendin Marianne Groenendaal weer heb ontmoet en contact houd met haar ben ik op deze site terechtgekomen. Wat leuk om op deze manier weer herinnerd te worden aan die leuke tijd. Zo heb ik op de site Ursulaschool en Jeanne d`Arc ulo ook weer veel oude gezichten en namen herkend.

Toegevoegd door: Anjes[Agnes Kivits op 01 oktober 2009

Wat leuk Maria om deze foto te zien, ik heb ook inderdaad jaren, zelfs vanaf de derde klas lagere school, bij Annie van Lent op het koor gezeten. We hebben ook nog opgetreden in de Rode Kruis bungalow in Someren.. Volgens mij zaten ook Tineke de Vries en Ingrid Rompen bij het koor.
Wat ik je nog zou wilen vragen heb je niet nog een tweeling zusje?
En Willy wat de drukte bij juffrouw van Lent betreft dat was altijd een gevecht wie er een "hand" vast mocht houden om mee naar school te lopen of met haar in de morgen naar de kindermis te gaan om te gaan zingen, dit heb ik zelf ook nog gedaan, twee keer in de week.
Het koortje werd begeleid door de vriendin van Annie van Lent, Lidwien van der Horst.
Later is Juf van Lent getrouwd met de broer van deze Lidwien. Ze zijn in eerste instantie in de Sperwerlaan gaan wonen, zij hebben drie kinderen, twee jongens en een meisje en zijn ondertussen opa en oma en wonen in Waalre. Ik ben daar nog eens op bezoek geweest. Wel heel erg leuk om al deze bekende namen weer terug te lezen goed werk geleverd Maria.

Toegevoegd door: Hanneke Langenhuysen. op 11 februari 2015

Leuk om te horen dat juffrouw Van Lent in Waalre woont, want daar woon ik ook.

Toegevoegd door: Hlne Simmer op 13 februari 2015

Wat leuk!! Door Thérèse Dirkx werd ik geattenteerd om op deze site te kijken.
Zelf sta ik bovenaan rechts op een na. Naast mij staat Jose van Rooy, destijds wonend in de Pieter Breughelstraat. Enkelen herken ik nog. Maar de meesten niet meer. Trouwens er staat vermeld Ans Kafoe, dit moet echter zijn Regi Kafoe.

Toegevoegd door: Regi Koelink-Kafoe op 07 oktober 2017

 
Reactie toevoegen