Fotonummer:

9128  

Jaar:

1959

Bijdrager:

Peter Markus

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Groep 1: Scholen / Onderwijs | MAVO / (M)ULO / VMBO | St Augustinus ULO

Locatie 1Stratum - 217 Looiakkers - Le Sage ten Broeklaan

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Mulo, Le Sage ten Broeklaan, 1959, 4e klas.

Hoofd van de school de heer Verberne, rechts van hem Cor Sieben, links Bart Derksen. Derde rij, eerste links "Mudje" Dielemans, 6de van links Peter Hoevenaars, 7de Peter Markus. Van de anderen namen ben ik niet zeker.

Deze foto is geplaatst op: 10 februari 2007Uw reacties

Edmond (mudje) Dielemans is inmiddels een flink aantal jaren geleden overleden.

Toegevoegd door: Lieke Slegers-Roijers op 10 februari 2007

Peter, er waren twee zolderlokalen, waarvan het achterste het Natuur/Scheikundelokaal was. Deze leerlingen moesten eerst door een theorielokaal. Bij ziekte van een docent stond er een leraar in de open deuropening twee klassen in de gaten te houden. Over brandveiligheid gesproken! Klopt dit of laat mijn geheugen me in de steek?

Toegevoegd door: Peter Weijtens op 10 februari 2007

Staat in de achterste rij tweede van links niet de zoon van bakker Kees Kuyken van de hoek Begoniastraat / Roostenlaan? Ik ben zijn voornaam kwijt.
Ik herinner mij mudje Dielemans nog goed, als import vanuit Rotterdam. Hij kon heerlijk sappig vloeken en had behoorlijk wat gewicht mee te slepen.....

Toegevoegd door: Henk Marin op 10 februari 2007

Klopt, twee zolderlokalen. In het scheikundelokaal werd met kwikzilver gewerkt. Leuk dat spul zoals dat vloeide en werd vaak op de houten vloer gemorst.
Dacht dat het Peter Kuyken kon zijn maar weet niet waar hij woonde.

Toegevoegd door: Peter Markus op 12 februari 2007

Hier zat ik in de 6e klas lagere school in 1949-1950, bij van Haandel. Ik herinner me pastoor Sicking, die jongens nodig had voor het koor. Ofschoon mijn vader gezongen had bij De Mesteechter Staar en voorzitter was van het Philips' Philharmonisch Koor, ging het zingen mij niet zo goed af. Afgewezen dus! De heer van Lieshout heeft daar ooit, het jaar ervoor (?), 3 maanden 64! jongens in de gaten gehouden.

Toegevoegd door: Vic van Lijf op 12 februari 2007

Een gokje: onderaan, tweede van links Peter van Raak uit de Ploegstraat, en derde rij helemaal rechts Alf van de Biggelaar, eveneens uit de Schrijversbuurt.

Toegevoegd door: Frank Zuylen op 16 juni 2007

Ja, onmiskenbaar 'Mudje' Jazzliefhebber met een geheel eigen dansstijl, het liefst op een verder lege dansvloer. Begenadigd autorijder, hij bracht ons in mijn auto veilig van Pauwkes Jazzcorner in Beek en Donk naar huis, over een dikke ijzellaag. Hij is overleden in 1993.

Toegevoegd door: Hans van Melis op 14 september 2007

Tweede rij van onder, derde van rechts: Harry Burghoorn, uit de Wilhelminastraat te Aalst.

Toegevoegd door: Michel Hoevenaars op 06 maart 2008

De jongen rechts van de directeur Verberne is Bart Dircksens, mijn zwager.

Toegevoegd door: Vic van Lijf op 06 maart 2008

Tweede rij, uiterst rechts: Ton(ny) Maas (dat ben ik dus).

Toegevoegd door: Ton Maas op 12 april 2008

Bovenste rij 2e van links is Peter Kuyken uit de Roostenlaan. Peter is later directeur van het BBC in Eindhoven geworden.

Toegevoegd door: Cor Sieben op 31 juli 2011

Ikzelf sta op achterste rij, helemaal rechts en rij onder mij, in het midden mijn een jaar oudere broer Peter Hopmans, destijds wonend aan de Biesterweg.

Toegevoegd door: Hans Hopmans op 10 januari 2018

 
Reactie toevoegen