Fotonummer:

9389  

Jaar:

Jaartal onbekend

Bijdrager:

Peter Vermeulen

Andere gerelateerde foto's:

Groep 1: Muziek & Zang | Koren / Zangverenigingen | Operettekoor, Tussen de Rails

Locatie 1Stratum - 214 Tuindorp - Geldropseweg

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Operettekoor Tussen de Rails.


Deze foto is geplaatst op: 18 februari 2007Uw reacties

Welk gebouw staat hier als achtergrond? De Burgh of Pensionaat St. Joseph of .... ?

Toegevoegd door: Vic van Lijf op 18 februari 2007

Tja Vic, kijk eens in je fotoarchief en alle anderen naar foto 5254

Toegevoegd door: Hans van Melis op 18 februari 2007

Deze foto is van 1985 en de achtergrond is De Burgh.

Toegevoegd door: Netty Habraken. op 14 februari 2009

Tweede rij, eerste van links mijn moeder Jeanne de Laat.

Toegevoegd door: Wendy Spijkers op 26 maart 2014

Hoi, ik heb nog een z/w fotokaart uit 1980.

Toegevoegd door: Frans Lintermans op 28 november 2014

10.2 TUSSEN DE RAILS. Dit koor is onder de naam "Tussen de rails" actief geweest tussen 1960 en 1990 als onderdeel van de Personeelsvereniging van de N.S. Na de privatisering is het koor voortgezet onder de naam "Eindhovens Zang- en Operettekoor". De repetities vinden plaats in Musis Sacrum.
LEDEN. In beginsel bestond het koor uit leden van de spoorwegen met hun aanverwanten. Later aangevuld met zangers en zangeressen uit de regio. Een aantal solisten in eigen gelederen, aangevuld met een aantal solisten van 'Lichtstad Revuetheater. In een van de gebouwen op het spoorwegemplacement het repetitielokaal. Gezellig ingericht met een bar en coffeecorner. Elke maandag repetitie onder leiding van Frans van der Vorst.
REPERTOIRE. Een zeer uitgebreid repertoire. Om het speelelement te bevorderen werden zangkoppels gevormd en de teksten als zodanig uit het hoofd gezongen. Van 1978 t/m 1985 ben ik lid geweest van deze fantastische club. Mijn vast zangmaatje was Liesbeth. Vaak was er een optreden in tehuizen in de regio. Evenzo uitvoeringen voor de stichting Zonnebloem. In het voormalig pensionaat Eikenburg werden wekelijks nieuwe gasten getrakteerd op een muzikale reis. Een fantasiewereld met opera- en operettefragmenten, maar ook musical en ludieke sketches. Hoogtepunt was het optreden in het 'Gooilandtheater' in Hilversum. Een landelijk georganiseerde korendag met diverse ensembles. Tussen de Rails scoorde hoog en een staande ovatie was het resultaat.

Toegevoegd door: Ren Schupp op 30 november 2017

Kedeng Kedeng zou voor hen ongetwijfeld een superhit zijn geweest. Jammer voor dit mooie koor dat dat nummer van Guus Meeuwis pas in 1996 werd uitgebracht.

Toegevoegd door: Ben Brekelmans op 30 november 2017

 
Reactie toevoegen