Fotonummer:

9709  

Jaar:

1968

Bijdrager:

Peter Vermeulen

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Locatie 1Woensel - 431 Generalenbuurt - Eckartseweg Noord

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Afbraak Eckartseweg 61 t/m 67

Links op nr 61 de kruidenierswinkel van juffrouw Dekker. Op 65 woonde Henk van Arkel.

Deze foto is geplaatst op: 28 februari 2007Uw reacties

Ten tijde van de afbraak woonde juffrouw Dekker er al geruime tijd niet meer. De latere bewoners waren van Kaathoven, marktkoopman in groenten en fruit. Ikzelf woonde tot eind 1962 op nummer 59.

Toegevoegd door: Klaas Gaikema op 12 december 2007

Hallo Klaas. Woonde jij dan naast mijn opa en oma? Dat waren Piet en Miet van Hoek.

Toegevoegd door: Toos Soetens de Vroome op 05 september 2009

Tussen Van Kaathoven en Van Arkel, op nummer 63, woonde de familie Maas. Bij Jo Maas mochten we op woensdagmiddag altijd kinderuurtje op tv kijken.

Toegevoegd door: Wim Lodewijks van nr. 284 op 20 januari 2010

"Juffrouw Dekker" was mijn oma. Ik ben geboren op nr. 61 in 1949. Mijn ouders woonden toen in bij mijn oma. In 1955 zijn we verhuisd naar Gestel dus ik heb maar weinig herinneringen aan de Eckartseweg. Maar de familie Gaaikema die naast ons woonde kan ik me wel herinneren. Zij hadden een volière met kanaries. Daarvan werd de tongriem ingesneden zodat ze mooier zongen. Een zoon van de Gaaikema's was geloof ik elektricien. Die verbrandde zilverpapier in een asbak zodat de as omhoog steeg. Dat vond ik prachtig. Maar misschien was dat wel iemand anders. In de tuin van 61 stonden perzikbomen. Die werden geplukt en verkocht door mijn oom Gerrit Dekker die een groentewinkel had op nummer 300 of zo. Een eindje verder richting Son stond een groen houten huis dat wat verder van de weg stond. Daar woonde mijn vriendje Robbie. Zijn vader maakte trekharmonica's. Schuin aan de overkant van 61 was een fourniturenwinkeltje van twee dames. Die hadden een hondje en dat werd voor mijn ogen doodgereden omdat het in de banden beet van voorbijkomende auto's. Dat vond ik heel zielig. Er woonde nog meer familie in de Eckartseweg. Ik meen dat de familie Gaaikema ook op een of andere aangetrouwde wijze familie was van ons.

Toegevoegd door: Tom Kassenaar op 16 augustus 2013

Leuk, mijn geboortehuis (63) zonder dak.....

Toegevoegd door: Theo Maas op 03 december 2015

Henk van Arkel woonde op nr. 65 met zijn ouders Bram van Arkel en Anna van Arkel-Hoogers en zijn broer Theunis.
Buren waren ook de familie de Fijter.

Toegevoegd door: Ank Gloudemans op 06 januari 2018

 
Reactie toevoegen