Fotonummer:

9778  

Jaar:

1937

Bijdrager:

Henriette van Rooy
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Groep 1: Scholen / Onderwijs | Kleuter- / Frbelscholen | Stratum, St Bernadette

Locatie 1Stratum - 233 Sintenbuurt - Heezerweg

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Kleuterschool Heezerweg, 1937.

De kleuterschool aan de Heezerweg, met op de voorgrond mijn moeder Dinie Klein-Kiskamp en haar jongere zus Annie. De zuster is misschien zr. Everista?

Deze foto is geplaatst op: 01 maart 2007Uw reacties

Op de achtergrond de woningen Heezerweg 396-402. Die werden onlangs opgeofferd aan de wijkvernieuwing van de Kruidenbuurt (sloop in 2004). Het smalle doorgangetje tussen de huizen is nu een echte straat, de Lavendellaan.

Toegevoegd door: Kees van der Hoeven op 02 maart 2007

Wat leuk om die foto te zien, vooral met die huizen in de achtergrond. Wij woonden op 402, dat was het tweede huis links van het doorgangetje en dat was niet de Lavendelstraat, het was gewoon een doorgang om achterom te komen.
Ik vind het geweldig om al die oude foto's te zien waar ik ben opgegroeid, vooral omdat ik al bijna 44 jaar in Canada woon.

Toegevoegd door: Loes Puplickhuizen Reijnen op 13 maart 2007

Dat klopt, dat doorgangetje was vr de sloop van de buurt, dus een doorgangetje, en inmiddels is het dus een heuse straat in de nieuwbouw die er staat.

Toegevoegd door: Kees van der Hoeven op 14 maart 2007

Het doorgangetje, door ons tunneltje genoemd, was de weg achterom naar de huizen aan de Heezerweg die zichtbaar zijn en de achterkant van de huizen van de 2e Akkermuntstraat.
Ook ik heb op die kleuterschool gezeten van 1957 tot en met 1959, bij zuster Gemma. Voor mij was het (wonende aan het einde van het tunneltje in de 2e Akkermuntstraat nr 23) maar een klein stukje lopen, gewoon even de Heezerweg, toen nog met kinderkopjes bestraat, oversteken.

Toegevoegd door: Martin van Keulen op 05 februari 2014

Dit is volgens mij inderdaad zr. Everista. Ik heb niet op deze school gezeten, maar ik heb deze zuster, toen zij op hoge leeftijd was, gekend door mijn werk in de verzorging-verpleging.

Toegevoegd door: Lisette van der Krogt op 12 januari 2018

 
Reactie toevoegen