EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10961

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

724 Bennekel-Oost

Straat:

Bennekelstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Gestel, St Henricusschool / De Kameleon

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St. Henricusschool, 1964, 3de klas.

Beschrijving

Links op de foto staat dhr Verbiest, het toenmalige hoofd van school. Rechts staat de heer L. Keij, leraar. Ikzelf (Erik Braun) sta voor de heer Verbiest met de lichtkleurige trui. Rechts op de achtergrond staat de toen in aanbouw zijnde gymzaal.


Geplaatst op

12-04-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-06-2007
Naam: Albert van Hirsel  
img

Deze foto komt mij erg bekend voor. Een jaar later zat ik in de derde klas bij mijnheer Aarts (plaatsvervangend hoofd). Volgens mij kun je op de achtergrond nog de hijskraan zien die de toenmalige torenflat op de Bayeuxlaan aan het bouwen was. Met de zoon van dhr. Aarts heb ik nog contact, eens kijken wat hij allemaal nog weet van deze goede oude tijd.


Datum: 15-10-2007
Naam: Jeanne Van Vugt Hertogs  
img

Volgens mij zat mijn broertje Adrie Hertogs ook in deze klas.


Datum: 17-10-2007
Naam: Peer Retera  
img

Mijn vader is op deze school zijn onderwijzerscarrière begonnen. In 1964 werd hij aangesteld als 'Hoofd' op de Vincentius a Pauloschool aan de Vitruviusweg is Eindhoven alwaar hij zijn 40 dienstjaren volmaakte.


Datum: 23-06-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Middelste rij 3e van rechts is mijn jongste broer op een na, Clement Pluijm.


Datum: 23-02-2009
Naam: Henk Willemsen  
img

In de tweede rij van boven vierde is van Gennip, hoofd naar links (nu sergeant majoor administratie in Oirschot). In dezelfde rij achtste (met hoofd naar beneden gebogen) is Mattie Smits weet ik zeker. Mattie kreeg ooit een houten met vilt beplakte bordborstel tegen zijn kop gesmeten omdat hij ff wegdutte, bloedde aan zijn slaap, de meester schrok er hevig van en is de hele dag overdreven vriendelijk tegen hem geweest (bang denk ik).


Datum: 30-03-2009
Naam: Henk Willemsen  
img

Ja Erik, precies achter jou Rudy de Wandre, dan ik Henk Willemsen (zoals altijd toen, met duim in de mond), dan Harrie van Gennip. De vierde naast Verbiest Rooyakkers, verder nog bekende kopkes maar kan op 't moment geen namen vinden. Weet nog in de eerste klas zat ik bij juf van Engeland, flirtte altijd met een leraar met bril, een kettingroker herinner ik me.


Datum: 20-03-2010
Naam: Wim Spijker  
img

Dit is voor mij ook een bekende foto. Ik zelf sta op de bovenste rij in het midden. Enkele namen die ik mij voor de geest kan halen zijn Freddy Werrens, Hans Puts, Henk van Gennip, Henk Straver, Schutjes, Benny van Gompel, Clemens Pluym, Johan van Rooy.


Datum: 21-03-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

Ik denk dat je fout zit Wim. Henk Straver is van mijn leeftijd dat is zo'n 10 jaar ouder als de broekjes op deze foto. Vermoedelijk bedoel jij Adje Straver. Die zit rond de 54 - 55 jaar.


Datum: 21-03-2010
Naam: Erik Braun  
img

Dat klopt Henk. Juf van Engeland stuurde regelmatig kinderen op pad met een briefje en kreeg ook vaak briefjes terug. Ze kon enorm knorren als ze lachte. Andere leerlingen op deze foto waren Antoon Vervest en volgens mij Geert Bons.


Datum: 23-03-2010
Naam: Wim Spijker  
img

Dat klopt Ad, het moet Gerard zijn.


Datum: 01-01-2011
Naam: Jos Sprengers  
img

Ik ben toevallig op deze site terechtgekomen en dat roept veel herinneringen op. Dit is inderdaad klas 3B van de Henricusschool. Ik kan mij nog veel herinneren van de heer Key. Volgens mij zit ik op de tweede rij van onder, 3e van rechts. Ik heb zelfs mijn oude rapporten teruggevonden, dus ik weet zeker dat dit goed moet zijn.


Datum: 13-08-2011
Naam: Geert Bons  
img

Inderdaad Ad, ik herken mijzelf op deze foto. Had toevallig mijn naam ingetypt bij google en kwam hier terecht.


Datum: 03-06-2012
Naam: Henk Willemsen  
img

Jos Sprengers herinner ik me nog goed. Jammer dat er zo weinig reacties op deze leuke klassefoto zijn. De kettingroker van vroeger was inderdaad meester Aarts. Hij flirtte met juf van Engeland. Ik neem aan dat ik dit geheim na bijna 50 jaar wel mag openbaren.