EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11496

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

725 Bennekel-West, Gagelbosch

Straat:

Rossinilaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Rossinilaan.

Beschrijving

Hier heeft mijn schoonmoeder 50 jaar gewoond.


Geplaatst op

07-05-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-05-2007
Naam: Jan Thijssen  
img

En vroeger in the sixties op nr 50, Maria en Jan van Mierlo, en hun kinderen: Hans, Harrie en Hannie. Altijd heel gezellig in huis met altijd muziek. Variërend van operette tot Wim Sonneveld.


Datum: 08-05-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Ja, die Jan van ome Driek en Hanneke, die de aquarel op foto 2468 (café 't Groenewoud Hagenkampweg) heeft gemaakt. Dat was 'n echte gesselse mens. Hij heeft tot aan z'n trouwen met Maria in de Palingstraat 16 gewoond, naast ons.


Datum: 09-05-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Fam.v. Mierlo waren mijn overburen. Wij hebben gelijktijdig in 1954 de nieuwbouw betrokken en hebben nog ervaren dat er in de morgenuren koeien door de straat liepen die over de draad geklommen waren. We waren nagenoeg ook gelijktijdig in het bezit van een heuse automobiel. De eerste bewoners waren mensen van DAF, KNIL en Gemeente. Tegenover mij woonden ook nog de ouders van Arther Morpei. De veel te vroeg overleden Klaasen, de uitstekende voetballer van Gestelse Boy's. En Lubse de voetballer. Naast mij op 45, Verheijen met de zoon, wielrenner Hans. Echt een buurt van sportmensen. En dan mijn gezinnetje waarvan er 4 fietsten bij Wilhelmina. De buurtagent Siemons die het presteerde een bal af te nemen van de kinderen die ze onder de arm hadden! Op de hoek in de garage, groentenboer Baks.


Datum: 09-05-2007
Naam: Anny Meijer  
img

Mijn schoonouders woonden op no 10. Er zijn nog een paar mensen die er al van het begin nog wonen. Mw. Viveen woont er nog, fam, Van Dinter de fietsenmaker vroeger. Ik ben getrouwd met de oudste Hubert. Mijn zwager Anton woont nu nog steeds in het ouderlijke huis. Het was altijd heel gezellig in de straat.


Datum: 27-08-2007
Naam: Leny van Velthoven-Bax  
img

Op nr .52, die groentenboer Bax, dat was mijn vader. Tot ongeveer 1963 heeft mijn moeder nog deze groentenhal gehad. Op 33 woonde destijds fam. Van Tongeren met twee dochters die nu beide in Limburg wonen. Met Betsie heb ik nog regelmatig contact. Op 32 woont volgens mij Annie Jansen nog in het ouderlijk huis. Op 42 de fam. Saes. Zo ken ik er nog wel verschillende uit de Rossinilaan, maar ik ben er al 40 jaar weg.


Datum: 23-11-2010
Naam: Willie de Vries-van Dinter  
img

Wij hebben altijd in de Rossinilaan gewoond op 44 vanaf het begin. Mijn ouders wonen er nog, ze zijn inmiddels 80 en 81 jaar oud. Zelf ben ik later nog 28 jaar in de Verdistraat gaan wonen. Nu woon ik in Valkenswaard waar ik echt moet wennen aan de rust.
Toen ik 15 jaar was hebben we nog een tijdje een snoepwinkeltje gehad. Ik ken ze allemaal nog omdat ik er lang heb gewoond. Annie Jansen woont er niet meer, die woont in Turkije, weet ik van haar dochter. De meesten heb ik lang niet meer gezien, maar wel leuk dat ik deze site gevonden heb.


Datum: 24-11-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Er woonde in mijn herinnering een familie Meijer. Was een van hun zoons een wereldkampioen karate? Het was nog in een tijd dat niemand in Eindhoven ooit van karate had gehoord.


Datum: 10-03-2011
Naam: Theo Smulders  
img

Ik ben geboren in de Rossinilaan, in 1955. Anton Meijer woont nog steeds in de Rossinilaan. Mevrouw Viveen is ondertussen overleden. De familie Sips woonde er ook, zoals ook nog de families Van Turnhout en Verhulst. Ook V.d Burgt? die bij DAF werkte en later naar België is verhuisd. Families Van Lieshout en Van de Ven. En zeker niet vergeten, "Koba"!


Datum: 27-12-2012
Naam: Clari Ooms-Tiemann  
img

Mijn ouders, hr. en mevr. Tiemann, zijn in de Rossinilaan gaan wonen op nr. 8, ergens in 1954. Mijn vader werkte bij de DAF en kreeg daarom daar ook een huurhuis. Mijn ouders zijn in 1970 vertrokken naar Geldrop. Beiden zijn niet meer in leven. Ikzelf heb op Rossinilaan 8 gewoond, vanaf mijn geboorte 1955 samen met mijn broer Friedrich (1954) en zus Marga (1961). Wij waren de buren van de familie Meijer en naast ons woonde familie Tromp.


Datum: 27-12-2012
Naam: Wil van Hout  
img

Tiemann, ja zijn voornaam is mij ontschoten, maar hoewel we ver van elkaar werkten hadden we veel contact met elkander, mede doordat we dicht bijeen in dezelfde straat woonden. Als ik eens ziek was, bracht hij altijd technische lectuur voor mij mee om de dag door te komen. Op een of andere manier was hij in de gelegenheid hier aan te komen. Door zijn Duits accent had hij een leuke manier van praten zo is mij bijgebleven. Alles bijeen een buitengewoon vriendelijke man en de appel zal wel niet ver van de boom af gevallen zijn.


Datum: 28-12-2012
Naam: Theo Smulders  
img

Hallo Clari Ooms-Tiemann, ik lees dat wij van het zelfde jaar zijn. Ik ben er geboren op 5 aug. 1955, Rossinilaan 23. Mijn moeder en grootouders waren de fam. Daniëls.
Ik kan me veel mensen die daar woonden nog wel herinneren, maar ik kan me jou niet voor de geest halen.


Datum: 28-12-2012
Naam: Clari Ooms-Tiemann  
img

Hallo Theo, Het is eigenlijk niet eens zo vreemd dat je me niet voor de geest kunt halen. Wij, ons gezin, waren erg op onszelf. Dit doordat mijn vader een Duitser was. Dat lag toen altijd wel wat gevoelig. Hij voelde zich altijd te gast in Nederland. Hierdoor mochten wij, zijn kinderen, ook geen vrienden mee naar huis nemen.
En wat betreft de voornaam van mijn vader: dat was Friedrich, maar zijn roepnaam was Friedel. Groeten van Clari vanuit Mierlo.


Datum: 16-04-2013
Naam: Patrick van Hout  
img

Hallo, ik ben geboren op 16 augustus 1955 op huisnummer 47. Ik heb zeer goede herinneringen aan de Rossinilaan en ik heb er tot mijn 18 gewoond. Mooie herinnering; in de winter van 1963 schaatsen op straat, groente halen bij de fam. Bax en Theo de melkboer.
Ik woon al ruim 30 jaar in het midden van het land, maar zou zo weer terug willen.


Datum: 07-01-2014
Naam: Jeannette Kuiper Bax  
img

Ik ben geboren op 20 mei 1955, op nummer 52. Ik ben de jongste dochter van groenteboer Bax.
Ik herken verschillende namen uit de straat, maar ik zie ook namen die mij niets zeggen.
Patrick jij hebt toch een zus die Ellen heet. Ik kan jullie mij jullie gezin nog goed herinneren. Jullie woonden naast de Fam. Van Hout.


Datum: 09-01-2014
Naam: Patrick van Hout  
img

Beste Jeannette, mijn zus heet inderdaad Ellen en we woonden het tweede huis van de hoek, naast familie De Boer.
Ik ben sinds kort weer in Brabant komen wonen na 27 jaar in het midden van het land gewoond te hebben. Mijn zus Ellen woont nu weer een paar jaar in Eindhoven naast ons vader en moeder. Ik ben pas geleden nog eens door de straat gereden. Niets veranderd.
Ik hoorde deze week dat Sjan Verheijen nog op 45 woont, in haar ouderlijk huis.


Datum: 14-01-2014
Naam: Twan Bakermans  
img

Jeannette Bax, ik ben nog samen met jou naar de kleuterschool geweest op de Genneperweg.


Datum: 14-01-2014
Naam: Jeannette Kuiper Bax  
img

Beste Twan, samen naar de kleuterschool weet ik niet meer, maar jij woonde toch in de Bachlaan? Woon je nog steeds in dezelfde omgeving?


Datum: 15-01-2014
Naam: Twan Bakermans  
img

Was getrouwd in '79 in USA en woon sinds '81 in Pennsylvania, USA. Sinds die tijd werk ik bij dezelfde werkgever. Als antwoord op je vraag: ja, wij woonden op 59.


Datum: 15-01-2014
Naam: Wil van Hout  
img

Twan, ik zie je nog bij mijn zoons Patric of Herbert langskomen in de Rossinilaan. Nu weet ik ook waar je zo plotseling gebleven bent. Heel veel geluk in het nieuwe jaar gewenst door Wil.


Datum: 16-01-2014
Naam: Twan Bakermans  
img

Mijnheer Van Hout, bedankt voor de gelukwensen en insgelijks zou ik zeggen, alles wat wenselijk is. Vooral een goede gezondheid want ik heb op 't 20.00 NOS journaal gezien dat ook in ons goede Nederland de zorg voor zieken niet zomaar voor 't oprapen ligt. Hier in the states zijn we er ook nog niet.
<<< Deze correspondentie kan evt. voortgezet worden via de persoonlijke e-mailadressen. Klik daarvoor op de (blauwe) naam. (Red.) >>>


Datum: 03-03-2015
Naam: Ed.Van.Der.Vliet  
img

Hallo buurtgenoten, ik heb op no 41 gewoond, naast de politiemelder Simons. Ik zie allemaal bekende namen die ik me nog kan herinneren. Als je in de Rossinilaan hebt gewoond, moet je onze familie zeker kennen. En zeker onze ome Dieles met zijn wandelstok. Ik hoor het graag van jullie.


Datum: 03-03-2015
Naam: Jeannette Kuiper Bax  

Hee Ed, jullie gezin kan ik mij wel herinneren. Jullie hadden toch veel kinderen? Ik kan mij herinneren dat ik jouw vrouw een paar jaar geleden heb leren kennen, maar haar naam is mij ontschoten. Zijn jullie niet verhuisd naar de nieuwbouw bij het kerkhof? Leuk iets te horen van de familie Van Vliet.


Datum: 03-03-2015
Naam: Ed van der Vliet  
img

Hee Jeannette. Ja, wij zijn van de Rossinilaan verhuisd naar toen de nieuwbouw naar de Meyerbeerstraat 12. Van daaruit ben ik getrouwd en woon nu in Veldhoven. Ons mam en ons pap zijn helaas overleden. Met de rest van de fam. gaat alles goed. Allemaal getrouwd en kinderen. Bedankt voor je berichtje.


Datum: 04-03-2015
Naam: Wil van Hout  
img

Ed, je oudste zus is mijn buurvrouw. Dan zie je dat de wereld klein is. Ze lijkt sprekend je moeder. Groetjes van de oude bewoner van Rossinilaan t.o. Van Mierlo en de familie Bax. Dat was nog in de tijd dat je een voetbal zelfs niet in je hand mocht hebben.


Datum: 04-03-2015
Naam: Ed.Van.Der.Vliet  
img

Hallo Wil, ik kan me fam. Van Hout ook nog goed herinneren, naast Van Heiden.
Ikzelf vond het van die bal wel een goede. Simons heeft van mij ook eens een bal-hengel-knel-etc. afgenomen, maar dan liet ik onze ome Dieles alles terughalen. Ik heb bij hem zijn band achter op de plaats diverse keren leeg laten lopen. Ik weet niet of hij nog leeft, anders weet hij het nu ook. Ik vond het een fijne buurt om in op te groeien en ben er zelfs een beetje trots op.


Datum: 04-03-2015
Naam: Wil van Hout  
img

Het zal in het jaar 55 of daar omtrent geweest zijn, dat ik van mijn werk kwam en het achterwiel van mijn fiets het liet afweten. De trappers draaiden door en ik had het geluk dat het de andere dag zaterdag was. De gehele volgende dag heb ik aan de fiets gewerkt. Je weet wel, overmaatse palletjes halen en de achteras vernieuwen, vervolgens het voor- en achterlicht een juiste afstelling geven en proefdraaien op de straat. Nu reed ik dat stukje over het trottoir en dat werd gezien door de buurman. Fl. 7.50 boete was het gevolg. Nu had ik een uurloon van 67 ct en het was dus een geweldige aderlating. Immers had ik de fiets beter naar de fietsenmaker kunnen brengen, dan had ik geen zwarte handen gehad en was goedkoper uit geweest. Dat was de toestand anno 1955.


Datum: 11-07-2017
Naam: Ank van der Kolk  
img

Ik ben Ank van der Kolk, woonde Rossinilaan 20 en ben daar komen wonen toen ik 11 jaar was. Ik was vriendin van Hannie Meyer en Roos Schoonenburg. Ik ben na de lagere school naar de Ulo gegaan.
Ik kan niet zeggen of ik het een leuke buurt vond. Mijn moeder was erg op zichzelf, mijn vader is gedood in de oorlog, een maand voor de bevrijding. Dat heeft mijn broer en mij erg getekend voor het leven.
Met 20 jaar ben ik in Veldhoven gaan wonen maar zou wel terug in Gestel willen wonen. Kan iemand mij mailen van welke woningbouw die huizen zijn?
Ik fiets daar nog dikwijls en denk ik aan vroeger. Vooral de fam. Meyer is altijd in mijn herinnering gebleven. Ik denk daar altijd met liefde aan terug, hoe welkom ik was in hun familie. Aan tante, oma, vader van Hannie, broertjes Hubert, Gustaaf, Eric en nog zusjes of zusje.