EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12526

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

731 Genderbeemd

Straat:

Kasteelweg*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kasteelweg

Beschrijving

Vanaf de Blaarthemseweg, de eerste huizen aan de Kasteelweg. Op de achtergrond is nog een stukje van het tankstation aan de Blaarthemseweg te zien.


Geplaatst op

19-07-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-12-2011
Naam: Jan Janssen  
img

In het blok woonde in het eerste huis de familie Van de Wiel. In het tweede huis woonde de familie Van Keulen, daarna kwam een blok van vier woningen met de families Nabben en Bakermans en Sofie en Janssen en daarnaast lag een klein groentetuintje van Van de Wiel en het stuk grond waar Verriet met zijn todden zat en dan de Gender. Hele verhalen kan ik er over vertellen.


Datum: 08-03-2015
Naam: Bas Bakermans  
img

Beste Jan, zeggen heel misschien de namen Harry en Ted van Lieshout iets, als bewoners op de Kasteelweg uit die tijd?


Datum: 09-03-2015
Naam: Jan Janssen  
img

Hallo Bas, de namen van Harry en Ted van Lieshout ken ik niet, maar wel Jack van Lieshout en Willie van de Gevel en van Damen. Zijn voornaam weet ik niet meer.


Datum: 09-03-2015
Naam: Bas Bakermans  
img

Hallo Jan, ik ben veel aan het zoeken geweest dit weekend in verband met de Kasteelweg en omgeving. De namen die ik noemde bleken op de Limburglaan te hebben gewoond. Ted van Lieshout is een bekende Eindhovense boekenschrijver, Harry is al in 1969 overleden. Ik breek mijn hoofd over wie die tweelingen toch zijn geweest. Het moeten broers zijn geweest maar het is gewoon niet meer te achterhalen. De naam Jack zou goed kunnen, iets zegt me dat hij zo heette. Weet je heel toevallig op welk nummer Jack woonde? Willy zou ook kunnen, ik weet het gewoon niet meer maar ik blijf stug doorzoeken, nu ook weer met deze gegevens van jou erbij!


Datum: 10-03-2015
Naam: Jan Janssen  
img

Hallo Bas, je moet kijken of je het e-mailadres van Anne Troost kunt vinden. Die zit ook wel eens op deze site. Hij heeft ook op de Kasteelweg gewoond en woonde tussen de Gender en Coppelmans. Die kan je iets meer vertellen uit de rij.


Datum: 10-03-2015
Naam: Bas Bakermans  
img

Hallo Jan, dank voor je meedenken. Ja ik heb met Anne wat jaren geleden ook al gebrainstormd over die vermeende tweeling, hij kon me ook niet verder helpen. Ben toen naar aanleiding daarvan ook nog naar Verhoof op de Hoogstraat geweest, ook daar geen succes. Ik heb vandaag nog een adressenlijst ontvangen en bouwtekening van die buurt en zie dat er 2 blokken waren daar in het begin, met de familienamen, 1 blok van twee en 1 blok van 4 woningen, dus ik blijf zoeken.


Datum: 10-03-2015
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Verhoof op de Hoogstraat? Wie bedoel je Bas? Heinie van Hoof, zoon van Willie van Hoof, getrouwd met zijn moeder, Verrieth? Van sloperij Verrieth aan de Kasteelweg.


Datum: 10-03-2015
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Op de voorgrond een Simca 1300, herkenbaar aan de knik in de grille, die van de 1500 was vlak. Mijn vader kocht exact dezelfde auto over van Arie van Mil, maar dan Mariablauw. Ik heb de folder en vraagbaak nog in perfecte staat.


Datum: 10-03-2015
Naam: Bas Bakermans  
img

Ja Giovanni,de tijdgeest staat goed verbeeld op de foto, ook de travelsleeper t/m de Kever, Op jouw vraag: ik ben op de Hoogstraat geweest in die tweedehandswinkel naast het Rozenknopje. Ik meen te weten dat de vrouw achter de balie een dochter betrof. Zij vertelde dat haar man al wat jaren overleden was, maar nu twijfel ik of het Verhoof of Verieth was. Wie heeft de winkel nu in beheer? Ik ken verder die families niet direct maar was vooral aan het zoeken wie die tweeling toch geweest kon zijn rond 1966.


Datum: 10-03-2015
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Wij hadden op Hoogstraat 73 een postkantoor en woonden daar boven, dus wij kennen de familie Van Hoof wel. De vrouw die je achter de balie trof, was zeer waarschijnlijk Helma van Rieth. Haar zoon Heinie staat er ook regelmatig en gaat daarnaast spullen ophalen. En inderdaad, vele jaren geleden overleed Willie van Hoof. Ik zie hem nog zijn bouvier uitlaten, tegenover ons op het veld.
Een best wel vervelende anekdote: Willie kocht een splinternieuwe blauwe Mercedes 240D en die heb ik van begin af aan elke week gewassen met Andy. Na verloop van jaren riep Willie me een keer bij me om verhaal te halen over zijn wel heel lichtblauw geworden MB. Het is met een sisser afgelopen.
Een van de studenten naast ons had eens de dubbelassige aanhanger van Van Hoof aan de trekhaak van onze Opel gehangen. Het was voor de familie van Hoof een raar gezicht om hun aanhanger voorbij te zien komen en ons pa had dat bij het verkeerslicht aan de Edenstraat pas in de gaten. Ongetwijfeld al gezien, maar in deze zijn de foto's van het Waterlooplein wel aardig om te bekijken.


Datum: 10-03-2015
Naam: Bas Bakermans  
img

Mooie memoires die ik zo lees Giovanni. Ook zag ik al eens een foto van je ouders of grootouders in de entree van jullie postkantoor op de Hoogstraat. Die zijn later ook nog eens verderop verhuisd meen ik. De naam Helma van Rieth zegt me niks. Ik moet nog eens goed gaan kijken hoe het nu precies met die namen Van Hoof en Van Rieth zit die allen aan de Kasteelweg woonden. Want als Helma van Rieth daar in de Hoogstraat-winkel stond, wat is dan de link met die overleden Willie van Hoof? Ik kom de naam van W. v. Hoof tegen op nummer 50 maar de naam Van Rieth van de autosloperij kom ik niet tegen in de oude adressenlijst. Mijn naamgenoot Bakermans op 12 wel, maar dat is geen familie. Daar heeft ook Jan Janssen gewoond. De Kasteelweg heeft altijd mijn fascinatie gehad, en dat zal te maken hebben gehad met die bezoekjes van mij rond 1966. Vandaar mijn bijna onbegonnen zoektocht naar wie mijn twee vriendjes zijn geweest en welk huis dat was.


Datum: 10-03-2015
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Sorry Bas, het is Helma Verrieth, die getrouwd was met de helaas veel te vroeg overleden Willie van Hoof.
Verder heb ik in zoverre iets met de Kasteelweg, dat het de route was naar de Severinus aan de Blaarthemseweg in Zeelst, waar een zusje van mijn toenmalige vriend woonde.
Verder ging ik als ~13 jarige, samen met mijn vriendje en zijn vader, oud papier naar Coppelmans brengen. Dat is nu meer dan 45 jaar geleden. Mijn oma (de moeder van mijn vader) is het postkantoor begonnen naast groenteboer Van Rooy. In 1934 zijn ze verhuisd naar Hoogstraat 73 en daar heeft mijn vader op 17-jarige leeftijd de scepter overgenomen en daarna is het kantoor niet meer verhuisd, maar wel gesloten toen hij 65 jaar oud werd. Helaas is hij op 87-jarige leeftijd overleden.


Datum: 11-03-2015
Naam: Bas Bakermans  
img

OK Giovanni, dus zij heet Helma Van Hoof-Verieth, nu heb ik hem door. Zoals jij de Kasteelweg kent, ken ik hem niet. Ik ben nooit over deze weg naar Zeelst gegaan, alleen mijn twee bezoekjes. Ik blijf maar graven waar ik op bezoek geweest moet zijn. Willy was veel ouder dan ik en kan het niet geweest zijn. Ik heb de kaart weer bekeken. Vreemd is ook dat de nummers 14 t.m. 34 ontbreken, er hebben misschien ooit huizen gestaan die door de oorlog zijn verwoest. Er is wel een 12A. De Gender loopt tussen 12A en 36, waar H. Louwers woonde. En ik zie dan dat er op 42 twee families woonden met dezelfde achternaam J.M.P. Damen en P. Damen, en ook een fam. D.J. Ariese. Woonden heel misschien daar de twee jongens die ik zoek en die op de St. Servatiusschool aan de Mendelssohnlaan zaten? Ik ga de families van 36 t.m. 48 eens onder de loep nemen op de schoolfoto's. Misschien vind ik wat.


Datum: 20-12-2015
Naam: Heinie van Hoof  
img

Bedoel je met de tweeling van de Kasteelweg misschien Jack en Ger Hinssen? Volgens mij zijn ze nu ongeveer 57 jaar oud?
Mijn moeder is Helma van Hoof-Verrieth, mijn vader is Willie van Hoof. Ze hadden op de Kasteelweg de autosloperij, en hebben op  50 gewoond. Daarna tijdelijk in een houten huisje op de sloperij (12A) en zijn toen verhuisd naar 12. Daar hebben we gewoond tot we in 1971 naar de Hoogstraat zijn verhuisd. We zitten daar nog steeds met onze tweedehands winkel (Het Waterlooplein). Zie foto 11122. Helma is daar bijna altijd te vinden en kan misschien nog meer vragen beantwoorden.


Datum: 20-12-2015
Naam: Bas Bakermans  
img

Beste Heinie, het zou zomaar maar eens kunnen wat je zegt over de tweeling Hinssen. Ik ben al eens in de tweedehandswinkel geweest, ergens in 2012, en heb toen ook even gesproken over bovengenoemde situatie. Kasteelweg 12 zat inderdaad vooraan, gezien vanaf de Blaarthemseweg, zoals ook op de bovenstaande foto te zien is, en daar gaat mijn herinnering dan ook naar toe rond 1966. Als de tweeling Hinssen ook op dezelfde school heeft gezeten als ik (de Sint Servatiusschool in het Genderdal) zou deze tweeling dat moeten zijn. Menig reactie kreeg ik eerder dat menige Kasteelweg-bewoner of -bewoonster zich geen tweeling kon herinneren. Ik ben van 1958, dus ook 57 jaar, ik meen te denken dat de tweeling een jaar of misschien wel twee jaar ouder was dan ik. Ik ga eens zoeken of ik deze twee namen tegenkom op schoolfoto's van rond die tijd.
Ik weet in ieder geval wel zeker dat ik via een klein bruggetje over de Gender op de tuinen van de Kasteelweg kwam en deze twee jongens me uitnodigden, vanuit de school, om eens bij hun op bezoek te komen, wat dus geschiedde. Maar wat ik me volgens mij ook herinner is dat ik op andere pagina's over de Kasteelweg de naam Hinssen ook al eens vermeld kreeg, zonder resultaat. Ik ga met deze gegevens weer eens zoeken daarnaar.


Datum: 20-12-2015
Naam: Johan Vervest  
img

Heeft er in het eerste deel van de Kasteelweg niet een familie De Vet gewoond?


Datum: 21-12-2015
Naam: Jan Janssen  
img

Nee Johan, De Vet woonde na Coppelmans. Ik ken daar enkele namen. Naast Coppelmans woonde Van der Linden, Van Es, kinderen van De Vet, familie Farao. En achter aan de Kasteelweg woonde de familie Gerrits.


Datum: 22-12-2015
Naam: Johan Vervest  
img

In mijn beleving was het eerste gedeelte tot aan de Gender. Daarachter was het voor mijn gevoel, met name richting Zeelst, maar een raar zooitje.


Datum: 04-04-2018
Naam: Wilma van de Kerkhof  
img

Ik ben daar geboren, bij mijn opa en oma Van de Linden. Weet dat er toen een boerderij was van Koppelmans, daar woonden wij naast.