EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12987

Bijdrager:

Jaar:

1945

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

425 Rapenland

Straat:

Woenselsestraat

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Buurtverenigingen / Buurtactiviteiten

Onderwerp 3.:

Tot Nut van Jong en Oud

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Huldiging gerepatrieerden en onderduikers

Beschrijving

Door Buurtvereniging "Tot nut van jong en oud" uit de Woenselsestraat. De foto is genomen op de speelplaats van de St. Petrusschool in september 1945. Enkele namen: L. Renders, F. Zeegers, H. Schalks, H. Bazelmans, J. Berselaar, C. Timmermans, G. Hendriks, A. Gijsen, Hendriks, C. van Engelen, P. van Engelen, W. Samang, Plugers, C. v.d. Broek, J. Schutjens, A. Bastiaans, Plugers, P. Zeegers en rechts op de grond zittend Jan van den Heuvel.


Geplaatst op

20-08-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-08-2007
Naam: Jan v d Bersselaar  
img

Graag zou ik willen weten wie J. v.d. Bersselaar is. Is dit Jan of Jo v.d. Bersselaar? Jan is namelijk mijn vader en wij hebben verschillende jaren tegenover de St. Petrusschool gewoond.


Datum: 25-08-2007
Naam: J.vd Broek vd Heuvel  
img

Jan, kan er helaas niet meer over vertellen dan wat er staat. De namen komen van een krantenknipsel uit de krant ooit ingestuurd door L. Renders bij Kiek van Toen.


Datum: 05-10-2008
Naam: Rikie v.Luik-v.Bussel  
img

Derde van links op de eerste rij met wit overhemd is Jo v. Luijk. Zijn broer Toon v. Luijk leunt op de plaquette met wit overhemd (van de drie is hij de linkse). De familie Van Luijk heeft gewoond op de Woenselsestaat 261 en later op 396.


Datum: 05-10-2008
Naam: J. vd Broek vd Heuvel  
img

Hallo Rikie. Leuk dat er iemand reageert. Mijn opa Jan v.d. Heuvel (1ste rij rechts zittend) en mijn oma woonden ook in de Woenselsestraat, ik geloof ergens in de 400. Ze heeft het wel verteld, maar ze is vorig jaar plotseling overleden, dus kan het niet meer vragen, maar ik zoek het nog op in het bevolkingsregister. Later zijn ze naar Gestel verhuisd.


Datum: 15-06-2012
Naam: Antoon Franse  
img

In 1934 woonden op de Woenselsestraat 291 (tegenover deze school ) J.A. van den Heuvel, fabrieksarbeider en op nummer 458 (nu Tonnaerstraat 1) A.A. van den Heuvel, sigarenmaker.


Datum: 08-10-2016
Naam: Jan van den Bersselaar  
img

Hallo Jan, wie is Jan of Jo op de foto: het is Jan en ik kan het weten. Jan is met zekerheid mijn vader. Wij hebben jaren tegenover St. Petrusschool gewoond, naast mijn opa en oma Van den Bersselaar. Jan zou in dit geval twee zoons hebben die Jan heten!
Ik zou toch graag willen weten wie deze Jan is. Ik heb van 1940 t/m 1950 tegenover de St. Petrus gewoond en heb verder nooit geweten dat er nog een andere Jan v.d. Bersselaar heeft gewoond.