EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13023

Bijdrager:

Jaar:

1947

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Oranjestraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

MAVO / (M)ULO / VMBO

Onderwerp 3.:

Nutsmulo Oranjestraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Nuts ULO Oranjestraat klas 2A

Beschrijving

.


Geplaatst op

22-08-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-08-2007
Naam: M.Gosselink  
img

Was de ULO in de Oranjestraat de enige of mogelijk beste ULO? Ik vroeg het me af. Omdat de inzendster in Woensel woonde. Mijn schoonouders hebben ook in de Wattstraat gewoond. Maar ik ben er wel benieuwd naar. Omdat er van Gestel meisjes naar Strijpse scholen gingen. Ik ben benieuwd hoe dat toen ging. Zaten er in de klas ook meisjes vanuit de Bergenbuurt op school? Op de Jan van Lieshoutstraat was nl. ook een ULO.


Datum: 22-08-2007
Naam: Hans Strootman  
img

In die periode gold vooral de vraag of een school confessioneel, neutraal of openbaar was, m.a.w. de school werd vooral gekozen vanuit de levenssfeer van het gezin. In onze tijd spelen deze zaken nog maar een beperkte rol en wordt er meer naar de werkwijze en het resultaat gekeken, temeer daar er jaarlijks vergelijkende publicaties over die resultaten in kranten en tijdschriften verschijnen.


Datum: 23-08-2007
Naam: Florence de Vos  
img

Mijn vader wilde dat ik als 6-jarige naar een nutsschool ging en dat werd de nutsschool aan de Schoenmakerstraat, later Driestam. Hierna ging ik als vanzelf naar een Nuts-ULO. Ik was heus niet de enige leerling uit Woensel. Er woonde zelfs een meisje waar ik vaak mee samen fietste bij mij in de straat naast de winkel LEBO. Haar voornaam ben ik vergeten, maar haar achternaam was Wielinck(?). Een eindje verder op woonde in de Galileïstraat nog een meisje, Corry Brouwer en op de Boschdijk een jongen. Ook zat er een meisje uit Strijp, Annie Bieze. Omdat er soms zoveel leerlingen voor een klas waren, zaten de jongens en meisjes apart, zoals op deze foto alleen maar meisjes zitten. Waar de andere kinderen allemaal vandaan kwamen, weet ik niet meer. Alleen van Corry Cox weet ik dat ze tegenover de school woonde.


Datum: 01-06-2008
Naam: Flos Brouwer  
img

Beste Florence, je hebt ten dele gelijk wat betreft de reden van schoolkeuze. Corry Brouwer is mijn zus en misschien ging zij om de door jou genoemde reden naar die school. Maar 12 jaar na haar ging ik naar die school, omdat o.l.v. de heer Schippers met zijn strakke regime, die school een verbazend hoog slagingspercentage had. Ik denk dat M. Gosselink dus ook gelijk heeft.


Datum: 02-06-2008
Naam: Flos Brouwer  
img

Op deze foto heb ik mijn zus Corry (met vlechten) ontdekt. Ongeveer in het midden, voor het meisje met geruite jurk. Als het jaartal van de foto klopt, dan klopt het adres Galileïstraat niet. Wij zijn in mei 1949 verhuisd van het Hendrik de Keyzerplein naar de Galileïstraat. Bij mijn weten zat Corry toen al niet meer op de Nuts-ULO. In feite kwam Corry ten tijde van deze foto dus vanaf het Hendrik de Keyzerplein gefietst. Misschien leuk om te horen: Corry is met een Engelsman getrouwd en heeft ca. 40 jaar in Salisbury, Engeland, gewoond. Sinds 1992 woont ze in Spanje.


Datum: 15-06-2008
Naam: Leendert Smit  
img

Florence de Vos: dat meisje naast de Lebo was Molly Wielick. Toevallig kwam ik met haar en haar broer Bob recentelijk in contact in verband met een historisch onderzoek naar mijn grootouders, eigenaren van de Lebo en dus buren van Molly en Bob.