EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13135

Bijdrager:

Jaar:

1931

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Primulastraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hoek Aalsterweg-Primulastraat (1)

Beschrijving

Links op de hoek staat hier de boerderij "De Bontehoeve" van boer Scheepers. Op de achtergrond de Gerardus Majellakerk. Atlantis 0004434


Geplaatst op

26-08-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-08-2007
Naam: Jos Jansen.  
img

Onvoorstelbaar dat dit stukje Eindhoven er ooit zo uitgezien heeft. Kennelijk werd vroeger eerst een kerk neergezet, dan volgde de rest van de bebouwing vanzelf. De Antoniuskerk Villapark lag, volgens oude opnames, in het begin ook in een nauwelijks bebouwd gebied.


Datum: 06-09-2007
Naam: Jan Th A van Eupen  
img

Dus als ik het goed begrijp is deze foto gemaakt vanaf de Aalsterweg. De boerderij lag dus op de linkerhoek van Aalsterweg/Primulastraat. Niet op de hoek van de Cliviastraat, ik neem aan dat die er toen nog niet was. Op de rechterhoek woonde later de fam. Reesink en wij twee huizen verder.


Datum: 07-09-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

De familie Reesink herinner ik me nog. Zij woonde toch in dat grote huis op de hoek? Dochter Josefine zat bij mij in de klas op de Mariaschool in de Begoniastraat. Ook hadden ze een dochter, Helène. Uit de Primulastraat herinner ik me ook de familie Dietz, een groot gezin met als jongste dochter Janske.


Datum: 18-01-2008
Naam: John Kantelberg  

Op de plek rechts waar de vrachtauto staat hebben mijn oom Wil en mijn vader John Kantelberg jaren een radio/tv-zaak gehad op de hoek Balsemienstraat-Primulastraat.


Datum: 21-11-2008
Naam: Johan Vervest  
img

Met de St. Theresiakerk in Strijp was het niet veel anders. Rond de kerk waren landerijen. Het gebied tussen Zeelsterstraat en Bredalaan werd omstreeks de jaren 1930 bebouwd. Pas na de oorlog kwam de verdere ontwikkeling van het buitengebied op gang. Zo ging het in alle stadswijken.


Datum: 09-02-2009
Naam: Hélène de Rooij-Reesink  
img

Erg leuk van Lieke Slegers-Roijers dat ze zich mij nog herinnert. Wij hadden inderdaad een groot gezin van 11 kinderen en woonden op het adres toentertijd Aalsterweg en tegenwoordig is dat Primulastraat 65. Ons huis is gebouwd in 1928. Moeder heeft daar tot 1998 gewoond. Van ons gezin zijn naast onze ouders ook twee broers overleden: Henk en Bernard.


Datum: 10-02-2009
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Zie foto 18437.


Datum: 10-02-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Hélène, was jij niet bevriend met een van mijn nichtjes, Toos of Rinette Roijers uit de Cyclamenstraat? Zij zijn lang geleden naar Canada geëmigreerd. Voor jouw zus Josefien, zie foto 14275.


Datum: 06-09-2009
Naam: Jolanda Kampert  
img

En op de andere hoek Balsemienstraat/Balsemienplein hadden mijn ouders, Jo en Coby Kampert, de melkwinkel. Ik was in de jaren 60/70 vriendin met Diana Kantelberg.


Datum: 07-08-2010
Naam: Bea Jurres-Adang  
img

Mijn opa en oma, de heer en mevr. Adang-Herpers, hebben op de Primulastraat 61 gewoond met hun kinderen o.a. Gart, Joop en Ton (tweeling) Karel, Ben, Marie-Therese en Paul. Wij, de vijf dochters van Joop, hebben er regelmatig onze vakantie doorgebracht. De fam. Oomen, (die de twee huizen 61 en 63 bouwde) woonde rechts van opa en oma. Links woonde de fam. Schaper. Verdere namen die bij mij boven komen, zijn de fam. Lindner op de hoek met de Cliviastraat en Reesink op de hoek Primulastraat/Aalsterweg.


Datum: 08-08-2010
Naam: Patricia van Lieshout  
img

Ja, dat er een radio/tv-reparatiezaak was op de hoek Balsemienstraat/Primulastraat weet ik nog. Ik ben eventjes bevriend geweest met Dinie Kantelberg (ik woonde zelf op nummer 47, famielienaam Van Lieshout), de werkkamer was in de voorkamer beneden. Ik ben er verschillende keren binnen geweest, ook boven in Dinie's slaapkamer. De meeste mensen hadden toen nog geen tv, wij ook niet, dus het was heel iets om een werkende tv te zien.


Datum: 19-05-2011
Naam: Rob van der Staaij  
img

Leuk beeld van die boerderij, maar het nummer 1 kan niet kloppen. De boerderij staat immers aan de Aalsterweg. Zelf heb ik gewoond op nummer 50 tegenover de Balsemienstraat van 1944 tot 1964. De lage even nummers beginnen vanaf de kerk. Achter die huizen was een grote tuinderij langs de Cliviastraat tot aan de huizen van de Gerarduslaan.
=== Rob, het nummer tussen haakjes is niet het huisnummer maar het eerste nummer uit een serie foto's, in dit geval maar een kleine serie van 2. Voor de andere foto zie 13136 (Red.) ===


Datum: 21-12-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Ik kan me van deze boerderij niets herinneren. Weet iemand wanneer deze is afgebroken en wanneer het pand van foto 27112 daarvoor in de plaats kwam?


Datum: 05-12-2017
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Nu heb ik altijd gedacht, dat in deze boerderij de fam. Oomen woonde.