EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13279

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

216 Bloemenplein

Straat:

Leenderweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hoek Leenderweg / Narcisstraat

Beschrijving

Tot voor kort zat hier 2e-hands kledingwinkel "De Kleren van de Keyzer". Rechts daarnaast overigens een fraai voorbeeld hoe een pand mooi kan worden opgeknapt. Het kan dus wel...


Geplaatst op

05-09-2007

Reacties:

Datum: 06-09-2007
Naam: Fanny Bovers  
img

In dit pand zat vroeger De Gruyter, waar je nog zelf de koffiebonen kon malen. In het pand ernaast zat Van den Heuvel met lingerie en textiel, daarnaast Jamin en daar weer naast zat de groentenboer. En in de Narcisstraat zat een viswinkel. En inderdaad deze panden zijn prachtig gerestaureerd, in de stijl zo als het was.


Datum: 06-09-2007
Naam: P Hertogs  
img

Fanny, bijna goed. Eerst De Gruyter, dan Kuipers van den Heuvel, dan de groentenboer, dan Jamin en daarnaast de maatkleermaker Van Eck. De heer Van Eck heeft ook de uniformen gemaakt van Stratums Muziekkorps St. Cecilia. Ook was hij lid van het erebestuur van het korps. Vooraan in de Narcisstraat zat een warme bakker.


Datum: 06-09-2007
Naam: Fanny van Ree Bovers  
img

Dit is nou zo fijn van deze site: als mijn database niet helemaal meer up to date is, zijn er gelukkig anderen die mijn databestanden weer juist aanvullen. Bij deze dank. Weet je toevallig ook nog hoe de naam van de visboer was? Het enige dat ik nog weet was dat hij altijd de eerste mosselen had. In die goei auw tijd dat je nog aan het eten kon weten wat voor jaargetijde het was. Snert in de winter en aardbeien en kersen in de zomer.


Datum: 16-09-2007
Naam: Frans Bax  
img

Hallo Fanny. De visboer in de Narcisstraat was Groenewegen jr. Groenewegen zelf woonde links in de Anemonestraat. Vanaf de Aalsterweg juist voorbij de Biesterweg. Groeneweg sr reed met zijn bakfiets rond, verkocht sprot, krabben en krukkelen. Of het assortiment uitgebreider was weet ik niet meer.


Datum: 24-09-2010
Naam: Tiny Verhoeven  
img

Als we dan toch de winkels aan het noemen zijn, op het andere hoekje van de rij zat een sigarettenwinkel. Heette die niet Jansen?


Datum: 06-05-2013
Naam: Gerard Strijards  
img

Die bakker, dat was, heb ik het wel, de heer Bruinius. Zijn zoon zat op het gymnasium, waar ik ook op zat. Peter, in de wandeling "Peer" genoemd. De familie werd zwaar bezocht want beide zoons zijn vroegtijdig aan de kanker overleden. De jongste zelfs op zeventienjarige leeftijd. Peer werd wel veel ouder, maar de dreiging van de ziekte versomberde zijn leven. Hij voetbalde bij "Eindhoven" en deed heel veel voor de jeugd. Hij was leraar Duits op de middelbare school. Ik kwam veel bij de familie over de vloer.


Datum: 04-01-2021
Naam: Ben van der Heijden  
img

Kleine aanvulling: de groenteboer was Leo van der Lubbe, boven Kuipers van den Heuvel woonde de familie Van der Heijden, boven Jamin de fam. Esvelt. In de Narcisstraat was ook nog een zuivelwinkel gevestigd. Voor bakker Bruinisse zat er bakker Numeijer.