EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13696

Bijdrager:

Jaar:

1943

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

216 Bloemenplein

Straat:

Aalsterweg

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Vis

Onderwerp 3.:

Adam

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Alex Adam

Beschrijving

Deze foto is ongeveer tezelfdertijd gemaakt als foto 10804 (die overigens ook in de collectie van het RHCe voorkomt). Hij laat overigens een duidelijker beeld zien van de rij. Alex Adam was in 1939 verhuisd van de Varenstraat (waar hij een kruidenierszaak had) naar de Aalsterweg als vishandelaar (hij was een beroepsvisser). Voor een paar voorntjes stond men soms urenlang in de rij. Maar het was toen ook nog wel oorlogstijd.


Geplaatst op

06-10-2007

Reacties:

Datum: 07-10-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

Z'n bijnaam was D'n Adam en na de oorlog kreeg hij samen met mijn grootvader Harrie Toirkens de opdracht alle paling en vis weg te vissen aan het Eindhovensch Kanaal(hoofd), dat een tijdlang werd drooggepompt vanwege de vele granaten en andere munitie uit de Tweede Wereldoorlog oorlog die er nog steeds lagen. Ja, d'n Adam, de Duitsers, d'n oorlog, een combinatie die voor sommigen andere herinneringen naar boven kan brengen. Maar het is hier niet de plaats om dat uit de doeken te doen. Maar het is waarschijnlijk een verklaring dat speciaal hier voor zijn winkel, zo'n lange rij wachtenden staat. En mag niet onvermeld blijven, d'n Adam pachtte een deel van de Dommel van mijn grootvader om er te vissen, dus ik heb de verhalen over mijn vader en d'n Adam vaak genoeg aangehoord.


Datum: 09-10-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Wat ik me herinner is, dat ze bij de familie Adam een zoon hadden met een geestelijke beperking. Karel liep altijd vóór elke harmonie uit en deed alsof hij de tambour-maître was. Er was niemand die daar iets van zei, het werd altijd getolereerd.


Datum: 10-10-2007
Naam: Jeanne Melters  
img

Heeft die fam. Adam later op de Aalsterweg op de hoek van de Gerarduslaan gewoond?


Datum: 10-10-2007
Naam: Leo de Wit  
img

De Karel die jullie bedoelen woonde vroeger in de Primulastraat, wij als kinderen noemden hem Kareltje omdat hij altijd liep te kuchen.


Datum: 25-10-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Nee Leo, je bent abuis. Kareltje Kuch heette Herpers en woonde op de hoek Gerarduslaan. Zie commentaar bij foto 3036! In herinneringen worden kennelijk bij meer mensen soms zaken door elkaar gehaald.


Datum: 18-01-2011
Naam: Tonnie van Herk  
img

Een opmerking op het schrijven van Jan Toirkens: ooit gehoord van de klok en de klepel, dit is hier wel van toepassing. Hier zijn andere dingen aan de orde. Dan liever het hele verhaal. Het waren nl onze buren.


Datum: 30-03-2013
Naam: Linda Sanders  
img

Tonnie van Herk, jij kent dus het hele verhaal? Mooi ... zou je mij dat willen vertellen? Ik ben een achterkleindochter van hem. Zowel mijn vader als ik zijn best benieuwd naar het echte verhaal. Het enige dat ik weet is waar Jan Toirkens op doelt. Maar aangezien wij natuurlijk altijd een ander verhaal gehoord hebben? Mijn oma (Han Sanders-Adam, oudste dochter) is een paar weken geleden overleden.


Datum: 30-04-2014
Naam: Lucia Adam  
img

Nou voor die andere verhalen moet je toch eens met mijn vader, (ome) Luciën Adam praten Linda, die kan je veel vertellen.


Datum: 09-10-2014
Naam: Rien van Keulen  
img

De man die komt aanlopen, met de pet op, is Bernard van Wessel, de opa van Rien van Keulen.


Datum: 26-11-2014
Naam: Elisabeth van Stekelenburg  
img

Nu ben ik wel heel nieuwsgierig geworden naar de vishandelaar d'n Adam, en welk verhaal hierboven niet opgeschreven wordt.


Datum: 31-07-2017
Naam: Cleo van Kemenade  
img

De oude man links met de emmer is Johannes van Gastel uit de Looijakkerstraat. Oude mensen staan niet in de rij. Zij werden eerder bediend. Vis was op de bon.
Mevrouw Adam is later op deze plaats een fritestent begonnen.