EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13793

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

432 Oude Toren

Straat:

Oude Torenstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, Frater Andreasschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Mariaschool Oude Torenstraat

Beschrijving

.


Geplaatst op

14-10-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-10-2007
Naam: Rian van Hout-Heller  
img

Van 1965-1968 heb ik op de Mariaschool gezeten. Ik kwam van de moderne Lidwinaschool in de Hendrik Staetslaan op een ouderwetse school met nonnen. Volgens mijn poëziealbum o.a. zr. Louise Marie, zr. Leocadia, zr. Franscisca Maria (handwerken). Het hoofd van de school was de hele aardige mevrouw Saenen.


Datum: 15-10-2007
Naam: Ida Wagemakers Schriks.  
img

Is/was dit niet de O.L. Vrouwekerk op de O.L. Vrouwestraat, waar ook later een speelpaleis is/was gevestigd?
<<< klopt Ida, kijk bv eens naar foto 7311 (Peter) >>>


Datum: 17-10-2007
Naam: Matty Van Der Zanden  
img

Kwam deze Mevr. Saenen van de O.L.V. van Onbevlekte Ontvangenisschool aan de Frederiklaan? Zij was daar ook hoofd van de meisjesschool. Vanwege de fusie met de jongensschool moest een van de twee hoofden het veld ruimen. Mevr. Saenen, met bril en een altijd afzakkend bh-bandje.


Datum: 18-10-2007
Naam: Rian van Hout-Heller  
img

Het was mevr. C. Saenen. Het zou best kunnen dat ze van die andere school komt. Ik zat vanaf 1965 op school maar ik weet niet hoe lang zij daar al hoofd was. Ik heb toen waarschijnlijk niet goed opgelet want die bril en dat bh-bandje kan ik me echt niet meer herinneren. Wat ik wel weet, is dat ik m'n citotoets verknald had en dat mevrouw Saenen zei dat ik me daar maar niet druk om moest maken. Ik kon gewoon volgens plan naar de Havo, daar zorgde zij wel voor. Ik kreeg nog een prentje waar opstond The Lord guides me ... en 't is allemaal goed gekomen!


Datum: 18-10-2007
Naam: Geertje Op 't Veld-Verheijen  
img

Zo'n rapportboekje heb ik ook nog! Maar een mevr. Saenen ken ik niet. Tot medio 1967 zat ik op deze school en voorzover ik weet was zuster Leocadia het hoofd van de school. Ik kan me nog herinneren dat de zusters weg zouden moeten van school en dat wij nog een protestmars naar de pastorie hebben georganiseerd met spandoeken voor het behoud van onze zusters.


Datum: 19-10-2007
Naam: Rian van Hout-Heller  
img

Zr. Leocadia heeft op 26 mei 1967 nog in m'n poëziealbum geschreven en mevr. Saenen op 14 september 1967 toen ik in de 6e klas zat. Misschien is ze het nieuwe schooljaar 1967/68 daar begonnen? Mijn laatste jaar daar had ik trouwens geen non meer voor de klas, maar mevrouw Tegelaers, een pronte grijzende dame. Zij heeft op 2 feb. 1968 haar versje geschreven en met haar sta ik nog op de klassenfoto. Mijn favoriete zuster was zr. Francisca Maria. Zo'n lieve geduldige zuster... Toch was handwerken niet aan mij besteed. Mijn gebreide poppenjasje heeft nog steeds geen mouwen. De pannenlappen kunnen er mee door, dat wel, maar die wanten waren ook waardeloos! Tegen de tijd dat ze klaar waren, waren ze alweer te klein.


Datum: 20-07-2009
Naam: Andre Zweegers  
img

Volgens mij staat deze school ook op de nominatie om gesloopt te worden. Zie Groot Eindhoven van 15 juli 2009.


Datum: 12-10-2014
Naam: Yara Francken  
img

Jullie school is gelukkig niet gesloopt, maar gerenoveerd. Ik woon nu in een klaslokaal en ik ben een studente van 25. Heel leuk om over de geschiedenis te lezen!