EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14272

Bijdrager:

Jaar:

1934

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Kleine Berg

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Slagerijen

Onderwerp 3.:

H van Buul

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Runds- en Varkensslagerij H van Buul

Beschrijving

Dit is mijn vader die onder leiding van Ciska van Buul en d'r moeder de slagerij over mocht nemen op Kleine Berg 51. Op de foto een aangekochte koe, toen men nog zelf mocht slachten.


Geplaatst op

23-11-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-11-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Is het nu Van Buul of Van Buel? Ik kan het niet goed lezen op de ruit en op de kaarten staat steeds Van Buel (wéér zo'n ambtenaar die het mooier wil maken?), maar op de koe staat weer Van Buul!


Datum: 23-11-2007
Naam: Annelies van Buul(van Buel)  
img

De naam was oorspronkelijk Van Buel, maar op het stadhuis was indertijd een fout gemaakt en is er Van Buul van gemaakt. Omdat de slagerij als Van Buul bekend was, gebruiken we die naam als het betrekking heeft op de slagerij ook nog maar.


Datum: 23-11-2007
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Nee het is gewoon Van Buul, de hofleverancier van de bewoners aan de Heilige Geeststraat. Ik herinner me nog dat de heer en mevrouw  Van Buul ternauwernood de dans van een binnengereden vrachtwagen zijn ontsnapt. De grote vrachtwagens, veelal met aanhanger, konden destijds de bocht net gemaakt krijgen. Was elke week weer spannend vooral als de Schiedamsche Cartonnagefabriek weer papier had gebracht bij Gestel & Zn. De inzendster van de foto behoorde tot mijn klasgenoten. Op foto 7713 staat Annelies ook.


Datum: 23-11-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Ue! 1934 Wed H. Van Buel-van de Goor, Kleine Berg 51. De koeieschrijver en de familie maken er uu van.


Datum: 23-11-2007
Naam: Annelies van Buul(van Buel)  
img

Aan Annemieke Taphorn: sorry Annemieke, maar je bent in de war met mijn jongere zus Marjan, die zat bij jou op de Fröbelschool.


Datum: 24-11-2007
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Sorry Annelies. Dan heb ik vroeger veel met haar gespeeld en ook in jullie grote tuin. Tenminste in vergelijking met de binnenplaatsjes aan de Heilige Geeststraat. Ook Carla Maas was een klasgenoot van ons. Ik heb onlangs nog foto's gemaakt van het pand voor de zoveelste renovatie binnen. De tegeltjes waren nog een leuke herinnering. Deze zullen in het boek van de omringende straten verschijnen. Zo zie je maar, meteen een dubbele achternaam.


Datum: 01-05-2010
Naam: Tiny Thijssen  
img

Hallo Annelies, ik heb net je foto op deze site gezien. Volgens mij zijn wij familie van elkaar. Ik ben Tiny Thijssen, een zoon van Piet Thijssen en Jo Jacobs uit Veldhoven. Mijn opa Tinus Thijssen had een kruidenierszaak op de Hoogstraat, die daarna overgenomen is door tante Mien en ome Jan. Mochten we familie zijn, dan lijkt het me leuk om eens kennis te maken.


Datum: 02-05-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

Leuk om te lezen, van Buel naar Buul. Ik heb hetzelfde meegemaakt. Van Pluijm naar Pluiym. Foutje van de gemeente. Toegeven ho maar. Veranderen kan, maar dat kost € 1200,00. Wat een ellende je meemaakt door zo'n foutje van een ambtenaar.