EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14590

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

232 Burghplan

Straat:

Kardinaal de Jongweg

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Banken

Onderwerp 3.:

Eindhovense Nutsspaarbank / Bondsspaarbank

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Eindhovensche Nutsspaarbank

Beschrijving

Dit is het rijdend bijkantoor van de Eindhovensche Nutsspaarbank in 1964. Waar deze foto genomen is, weet ik niet. Voor mij gaat Mirjam Verhulst naar binnen, daarachter ondergetekende.


Geplaatst op

25-12-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-12-2007
Naam: Henk Vos  
img

Ja, dat weet ík wel. Het rijdend bijkantoor staat bij de Margarita-school aan de Kardinaal de Jongweg. Dat was 'de meisjesschool' in Burghplan (Stratum).


Datum: 28-12-2007
Naam: Gerard Jansen  
img

De bus is in de tweede helft van 1963 door de Eindhovense Nutsspaarbank aangeschaft. Dit rijdend bijkantoor is toen gemaakt door een carrosseriebouwer uit Rotterdam. De bezetting van dit rijdend kantoor bestond uit Gerard Jansen (beheerder chauffeur) en Peter Verbeek. De bus had in Eindhoven o.a. de volgende standplaatsen: Muzenlaan, Gerritsonlaan, Reinkenstraat, Van der Muydenstraat en de Kardinaal de Jongweg. Op veel plaatsen zijn later kantoren van de Nutsspaarbank gebouwd. De bus werd gestald bij busonderneming De Pelikaan op de Tongelresestraat. Tegenwoordig is hier het Drankurgel gevestigd.


Datum: 28-12-2007
Naam: Anne Troost  
img

Het Drankurgel is anno december 2007 het Stunturgel geworden omdat het op de nominatie staat voor sloop. Maar wanneer?


Datum: 29-12-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Hoi Gerard, jij moet wel weten wie er toen op de bus zat. Nico Dreessen, onze oud-collega, dacht dat Peter Verbeek op de foto te zien was. Er heeft heel wat verschillend personeel op die bus gezeten. De laatste jaren van zijn bestaan stond de bus geparkeerd achter het kantoor op de Karel de Grotelaan. Roel van Rossum, de beheerder van de Nutsspaarbank op de Karel de Grotelaan, dacht dat hij de bus ook kon besturen en heeft toen bij het parkeren voor het kantoor de lichtbakken onder de luifel van de Etos eraf gereden. Jij bent toch ook nog beheerder van het kantoor op de Gerretsonlaan geweest en later kantoordirecteur van de AmroBank op de Tongelresestraat? Weet jij nog dat er met de oude Daffodil bestelwagen, onze postwagen, een wedstrijd werd gehouden wie het snelste de hele rondweg kon afleggen. Een hele prettige tijd om aan terug te denken. We waren toen bij de bank net een hele grote familie.


Datum: 29-12-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Dit soort service-aan-huis kwam je o.a. ook tegen bij het Wit Gele Kruis. Zij hadden een rijdend consultatiebureau in de vorm van een grote witte bus, bestuurd door Piet Morgenstern, 5-sterrenchauffeur uit de Spinnerstraat. Standplaats o.a. Jan Tooropstraat op woensdagmiddag. Een heel imposant voertuig waarvan ik helaas nog geen foto heb gezien op EIB, snif.


Datum: 31-12-2007
Naam: Margriet Sibon  
img

Hé Jan! Herinner je deze nog? Ondergetekende heeft op de bus haar Wimke leren kennen! Dat was je even vergeten? Volgens Wim hebben alleen Roel van Rossum, Gerard Jansen, Peter Verbeek en Wim Sibon op de bus gereden en natuurlijk vele vervangers. Wim heeft er zelfs zijn rijbewijs voor mogen behalen. Wij wilden er gebruik van maken op onze trouwdag (was toen hot) en moesten daar fl. 500,- voor betalen, erg duur, hebben we dus niet gedaan. Crossen met de Daffodil, daar weet ik niets van, maar crossen met de bus -120- van Eindhoven naar Son (daar hadden we ook een standplaats) dat weet ik nog wel. Inderdaad we waren één grote familie!


Datum: 02-01-2008
Naam: Jan Kneepkens  
img

Ha die Margriet. Hoe kon ik jou vergeten? Maar herinner jij je dan de volgende ook nog?. John van Ekkendonk, Wilma Henskens (Smolders, Arie de Klein). Allemaal beheerders van de bus. Je kunt wel zeggen een komen en gaan. Waren het dan zo'n tropendagen op de bus? Toen in 1970 de standplaats in Son werd opgeheven, werd ik daar beheerder van het vaste kantoor. Ik heb jou daarvoor moeten verlaten op het kantoor Frederiklaan welk kantoor, zoals zoveel gebouwen in Eindhoven, is gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Het was daar echt een grote bankfamilie. Zouden er nog foto s van zijn?


Datum: 14-01-2008
Naam: Martien Bogers  
img

Dag Jan en Margriet. John Verbeek en Martien Bogers zijn ook nog beheerders geweest van het rijdend bijkantoor. Ik heb gestaan op de Frederiklaan tijdens de fraudetijd van de beheerder, daarna naar de Korianderstraat, rijdend bijkantoor en vervangend beheerder vaste kantoren.


Datum: 27-01-2008
Naam: Margriet Sibon  
img

Jan, niet iedereen die eens een keer op de bus moest vervangen, was gelijk beheerder! Jij verzint maar wat! Martien, John Verbeek wél. Zeker weten. Daar heb ik ook nog geruime tijd mee op de bus gewerkt. Martien, jij schrijft dat je vervangend beheerder was, hoewel ik me je niet kan herinneren. Ik was vervangend baliemedewerkster! Ik kan me geen beheerder herinneren waar ik niet op kantoor ben geweest. Weten jullie hoelang die bus nog gereden heeft?


Datum: 28-01-2008
Naam: Jan Kneepkens  
img

Beste Martien. Ik herinner me je ook niet als vervangend beheerder. Tijdens de fraude op de Frederiklaan, die ik destijds ontdekt heb, kan ik mij jou ook niet herinneren als collega. De medewerkers(sters) waren destijds Helma de Klein, Tineke Gras, Lia Berkers, Janet Heldoorn (de spaarjuf) en ikzelf. Piet Wouters is na de fraude een aantal maanden vervangend beheerder geweest. Enne Margriet, je weet dat ik zelden iets verzin, Wilma en Arie hebben toch een hele tijd op de bus gezeten en dan ben je wel zeker de beheerder van de bus.


Datum: 17-12-2012
Naam: Paul van der Cingel  
img

Op de deur het toen bekende symbooltje van spaarzaamheid, een bijtje op een honingraat. Die afbeelding stond ook op de gele zegeltjes die je kreeg als de spaarbank bij de scholen langs ging. Voor ieder dubbeltje of kwartje kreeg je zo'n zegel, die op een kaart geplakt moest worden, Met volle kaarten moest je naar de Marktstraat om het bedrag in een boekje te laten bijschrijven. Grappig dat de spaarrente toen ongeveer even laag was als nu. Maakte voor mij niets uit. Ik heb het boekje later nooit meer teruggezien.


Datum: 17-01-2016
Naam: Frank van der Krieken  
img

Kantoor zat in de Korianderstraat, ik had daar een Zilvervlootrekening.