EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15922

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Van Kinsbergenstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Van Kinsbergenstraat. (3)

Beschrijving

Van Kinsbergenstraat van nummer 59 tot 71. Nummers 59 en 61 zijn in de jaren 1980 gesloopt daarna is het als plantsoentje ingericht.


Geplaatst op

31-05-2008

Reacties:

Datum: 03-06-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Links op de hoek woonde in de 20er jaren mijn ome Jan van Hout met zijn sigarenhandel. Deze werd later overgenomen door mijn zus na haar huwelijk met Frans Vera, die er een winkel in tabaksartikelen begon. Later kwam er Nouwens in met dezelfde handel. Daarnaast zat groentenboer Spengers met buurman kapper van Antwerpen. Daarnaast, met tuintje, woonde een verzekeringsagent. Midden in het rijtje woonde de familie Van de Heuvel. Achter deze huizen reikte de grond tot aan de Kaneelstraat. Tegenwoordig is dit hele gebied bewoond.


Datum: 03-06-2008
Naam: Leo Laus  
img

Nog wat namen uit de vijftiger jaren: Hemelrijken 2 Antoon van Buul, kleermakerij en winkel van confectie (later Cor v. Antwerpen en Jo Sprengers, kappers), op de hoek Pauw Sprengers met gezin, aardappelen, groenten en fruit. Daarnaast in de Van Kinsbergenstraat vader en moeder Sprengers-v. Turnhout (eerder had Pauw hier de winkel). Verderop in de Van Kinsbergenstraat Marinus en Anna van der Schoot, Jan v. Hapert (verzekeringsagent RVS) en familie Baaijens-v.d. Ven, winkel in koloniale waren.


Datum: 03-06-2008
Naam: Mari Kieneker  
img

Beste Leo, de familie Jan van Hapert, verzekeringsagent van de RVS, woonde in de jaren zestig op de hoek van Speijkstraat/Kinsbergenstraat. Zie mijn opmerking bij foto 14538.


Datum: 03-06-2008
Naam: Wil van Hout  
img

De verzekeringsagent heette inderdaad Van Hapert. De naam wilde mij niet te binnen schieten, wel dacht ik aan een plaatsnaam. Waarschijnlijk is hij later verhuisd naar elders. Op Hemelrijken 2 heeft voordien nog Olieslagers gezeten met een dameskapsalon. Baaijens had een winkel met de bel aan een metalen strip boven de deur. Het huis stond een stuk achter de rooilijn. Voor Sprengers zat groenteboer Geitebeek in het pand!


Datum: 04-06-2008
Naam: Ellen Timmermans  
img

Mevr. van de Heuvel woont nog steeds in het midden van dit rijtje. Rechts van haar woont haar dochter Tony met gezin en ik meen dat links van haar een andere dochter van haar woont maar dit laatste weet ik niet zeker.


Datum: 02-01-2010
Naam: Tony Smits van den Heuvel  
img

Wat leuk om zo je oude straat terug te zien. Ik woon nog steeds in dit rijtje dat ook wel de acht zaligheiden werd genoemd zover ik weet.
Er staat nu nog maar een deel van de huizen meer,
Mijn moeder mevrouw van den Heuvel op nummer 65 mijn zus Elisabeth van den Heuvel nr 71 en ik Tony Smits van den Heuvel nr 65 en 67, dat omdat wij 2 panden hebben samengevoegd tot 1. Op nummer 63 woont de familie van der Schans- van Hoof.

Mijn vader Cor van den Heuvel is hier als ik mij miet vergis geboren en dat was in 1927. hij was de zoon van Keeske de Gryuter zoals mijn opa werd genoemd in die tijd( hij bezorgde boodschappen voor de Gruijter die toen op de hoek van de Verwerstraat Woenselsemarkt zat als ik mij niet vergis.
Bertha van den Heuvel von Gulick Mijn opa overleed toen mijn vader 7 jaar was het gezin bestond uit: Dien-,Martha-, Jo -Toon- Cor en Jan, zij zijn reeds allen overleden.
Als er nog mensen zijn die mij iets kunnen vertellen van mijn opa, oma, ooms en of tantes zou dat geweldig zijn!


Datum: 01-09-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Jou opa Tony was toch voor de oorlog al overleden? Ik heb de familie goed gekend. Tot aan mijn huwelijk in 1952 ben ik bevriend geweest met Jan die van mijn leeftijd is. Daarna is dat, zoals gewoonlijk met die dingen, mede ook omdat Jan naar Amerika emigreerde, verwaterd. Jaren later zijn we nog wel eens bij elkaar op bezoek geweest, maar het ging als een nachtkaars uit. Ieder had zijn eigen gezin en dan komt van, op visite gaan, niets meer. Jan heeft geruime tijd - jaren 50- een spoorwagon gehad op de hoek van de Leeuwenstraat, nabij bij zijn schoonouders die ook in de zelfde straat woonden. Schoonvader was violist en Jan speelde buitengewoon goed gitaar.