EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16393

Bijdrager:

Jaar:

1971

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

231 Poeijers

Straat:

DAF-terrein

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

DAF

Onderwerp 3.:

Geldropseweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De Daftoren in aanbouw. (1)

Beschrijving

Ik vond nog wat oude zwart/wit opnames van de (toenmalig) DAF-toren (hoek Geldropseweg/Rondweg) in aanbouw, gemaakt in 1973 of 1974.


Geplaatst op

21-07-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-07-2008
Naam: Ton Trienekens  
img

Hallo Jan, de Hoogbouw van DAF is in juni 1972 in gebruik genomen. Dus foto's van de bouw moeten van voor die tijd zijn. Inmiddels zijn we wel 35 jaar later en is er begonnen met de sloop van deze kantoortoren.


Datum: 22-07-2008
Naam: Frans Gommers  

Het jaartal van deze foto heb ik van 1973 veranderd in 1971.


Datum: 22-07-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Heeft de sloper (lees de gemeente) de foto 2011 of de unieke bouwwijze nooit gezien?


Datum: 22-07-2008
Naam: Anne Troost  
img

Wil, je weet dat ik ook regelmatig reageer als er iets gesloopt wordt door de vroede vaderen. Maar nu is niet de gemeente die wil slopen maar de DAF zelf, zie het Eindhovens Dagblad van 9 apr. 2008. Uiteraard had de gemeente net als twee jaar geleden de sloopvergunning mogen afwijzen. Maar soms kom je er niet onderuit, vooral als er rotzooi is gebruikt met de bouw en je kunt op grond daarvan ook geen verbouwvergunning toekennen. Het gebouw staat al zo'n zes jaar leeg.


Datum: 23-07-2008
Naam: Jan Barnier  
img

1971 is natuurlijk ook mogelijk, ik dacht dat het van net na mijn diensttijd was, maar dan is het van net ervoor en moet het inderdaad oktober 1971 zijn geweest. Als inmiddels bijna 30 jaar uit Eindhoven weg zijnde, begrijp ik dus dat hij nu gesloopt wordt, jammer, het is/was zo'n markant punt, met voor mij leuke herinneringen.


Datum: 23-07-2008
Naam: Johan Vervest  
img

De gemeente gaf DAF geen toestemming om de toren voor studentenhuisvesting geschikt te maken. Hierom heeft DAF besloten het pand te slopen.
===Ging dat niet om een andere eigenaar of projectontwikkelaar? = Frans===


Datum: 24-07-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Toen Volvo Daf overnam, kwam er nog al eens gauw het logo van Volvo op staan. Zo ook met de overname van Daf door Packard. Omdat ze zelf nog nooit een motor van een dergelijk kaliber hebben ontwikkeld werd het kleppendeksel van het paradepaardje van Daf snel versierd met de naam Packard. Zo wordt nu overwogen een motorenfabriek te bouwen in Amerika. Het is al zo goed als rond evenals de bouw van een fabriek in een van de Oostbloklanden. Nu is natuurlijk mijn vraag wie bepalen in Eindhoven het beleid inzake opbouw of afbraak, wat heeft een Amerikaans bedrijf van doen met de skyline van Eindhoven? Dus wie moeten de vinger aan de pols houden?
===Wil in de nieuwe collectie boeken heb ik nu ook Paccar, gedreven door kwaliteit uit 2005. Het geeft o.a. enig inzicht in de grootte en handelwijze van het concern. En dan denk ik dat het gemeentebestuur er goed aan doet een goede relatie (vooral zakelijk) te onderhouden met de plaatselijke directie. En of we iets meer kunnen doen betwijfel ik sterk. Tenzij op landelijk niveau de relaties van dhr van Gijzel zich inzetten= Frans===


Datum: 24-07-2008
Naam: Jan Barnier  
img

Wil, de history klopt niet helemaal. Daf heeft alleen de personenwagendivisie in de 70er jaren verkocht aan Volvo, de truckdivisie bleef zelfstandig en is na de herstart in de jaren 90 overgenomen door de Amerikaanse truckfabrikant Paccar. Packard was een Amerikaans fabrikant van auto's en bestaat sinds 1958 niet meer en heeft niets van doen met Paccar.


Datum: 25-07-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Klopt Jan. Mijn pen was immers te vlug.


Datum: 05-08-2008
Naam: Jan Wijn  
img

Ik heb in die tijd voor Groenpol-GTI zowel in de Toren als in de showroom aan de technische installatie gewerkt.
Ik kan me nu niet voorstellen dat het al zo lang geleden is.