EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17310

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

723 Rapelenburg

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Gestel

Onderwerp 3.:

Hoogstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hoogstraat

Beschrijving

Oude foto Hoogstraat 313-315


Geplaatst op

04-10-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-10-2008
Naam: Ida wagemakers.  
img

Bekend voor mij, mijn ouders en jongere broers en zusjes, hebben daarin op 315 gewoond, een mooi grote boom in de tuin, wc in de schuur. Is later een doorspoelcloset geworden. In de lange gang lagen prachtige tegeltjes,die iedere week werden geschrobd. Misschien liggen ze er nu nog in.


Datum: 26-10-2008
Naam: Nellie Schriks  
img

Maar Ida toch, EEN grote boom in de tuin? We hadden daar een walnoten-, appel- EN perenboom!! En een wc met doorspoel mogelijkheid?Jja hoor, een emmer water... toen wij er rond 1967(?) kwamen wonen, was de wc een echt ouderwets hokje in het midden van de tuin; ik was ongeveer 8 of 9, en vond het maar eng! En geen warm wateraansluiting. Toen we in 1977 verhuisden stond de wc daar nog buiten in de schuur... het was een prachtig, maar wel koud, oud herenhuis, waar ik nog steeds met plezier aan terug denk.


Datum: 26-10-2008
Naam: Ida Wagemakers.  
img

Sorry Nellie, maar misschien heb ik het verkeerde huis in de Hoogstraat in mijn gedachten gehad. Zo vaak kwam ik er ook niet.
Wat de bomen betreft, omdat we er onder konden zitten en een kippenhok?


Datum: 28-10-2008
Naam: Jos Lutgens  
img

Wij hebben op 313 gewoond een jaar of 10. Onze buren waren de fam Schriks. Dat dakraam boven die auto was mijn slaapkamer. Wc was nog buiten, gewoon een hok met een open gat, geen doorspoeling en geen douche. heeft m'n vader zelf allemaal in 1971 laten maken. Oh ja, mijn clubhuis stond achter tegen de muur van de meidenschool aan.


Datum: 28-10-2008
Naam: Nellie  
img

Hallo Jos, jou ken ik nog wel, jullie Stanny en ik waren vroeger behalve buurmeisjes ook vriendinnen en we zaten op dezelfde school, zie foto 17572.


Datum: 28-10-2008
Naam: Jos Lutgens  
img

Die foto heb ik gezien, ze staat in het midden. Jou ken ik ook nog wel. Wat was 't koud op die wc in de winter, de emmer met water die er naast stond was gewoon bevroren. Moest je binnen warm water pakken voor door te spoelen. Nellie ik heb net ons Stanny gebeld, ze wist van die foto. Ik zit ook op hyves


Datum: 27-09-2010
Naam: Rita van Litsenburg  
img

Ik ken de huizen ook nog. Ik heb langs groentenboer Jo van Alem gewoond op 315 c van 1973 tot 1982.


Datum: 10-04-2014
Naam: Leo Valk  
img

Ik kan me herinneren dat er ook een schoenenwinkel was in de jaren zestig. Naar ik meen aan de linkerkant van de poort. Kan iemand dat bevestigen? Misschien ook de naam van de winkel. Heb er nog eens schoenen gekocht met spitse neuzen. Groen leer was toen de meest gangbare kleur.


Datum: 25-07-2018
Naam: M.P.M.J.(Martin) Swinkels  
img

Leo valk spreekt over een schoenenzaak. Zou dit misschien de schoenenzaak kunnen zijn van v. der Wielen?


Datum: 28-07-2018
Naam: marjo spierings  
img

Inderdaad zat er een van der Wielen op nr. 313 in de 30er jaren, die naar 311 ging, dit was een schoenmaker.


Datum: 27-08-2021
Naam: Ellen Adolfs  
img

Wat leuk om bewoners te horen spreken over vroeger! Wij zijn de huidige bewoners, een gezin met drie meiden. De grote walnotenboom staat nog altijd prominent in de tuin. Tevens een grote hazelaar, een vlier, een heel hoge conifeer en twee taxusbomen. De appelboom en perenboom kennen we van oude foto’s maar zijn helaas ooit gesneuveld. Met de geboorte van onze oudste dochter is er een nieuwe appelboom geplant. Tot op heden maken we nog gebruik van het buitentoilet, we zijn echter begonnen met het laatste deel van de renovatie van het huis en dan is er ook een wc beneden in huis. Wat een luxe. Ik ben benieuwd naar de oude tegeltjes in de gang. Waren dat donkere leistenen? Of worden dan de roze leistenen bedoeld? Die lagen buiten als terras in het prieeltje toen wij er kwamen wonen. Inmiddels heeft het huis dubbele beglazing, cv en isolatie, maar het is en blijft een oud huis en de gang is in de winter bibberkoud. Het is en blijft een prachtig huis en een heerlijke plek om te wonen!