EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17357

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Marktstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Marktstraat

Beschrijving

.


Geplaatst op

08-10-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-10-2008
Naam: Ad vd Heuvel  
img

Wat jammer dat de glazen liftkoker van V&D er niet meer is, het zou toch een echte blikvanger zijn geweest in het centrum van Eindhoven. Soms mochten we met ons moeder mee naar de stad en dan kregen we een dubbeltje, dat we in de automaat bij V&D buiten gooiden en dan gingen de aapjes muziek maken. Ook gingen we dan met de lift naar de bovenste verdieping om zo over Eindhoven uit te kijken ... pure nostalgie nietwaar?


Datum: 20-03-2018
Naam: Paul van der Cingel  
img

Liftkoker in de glazen toren? Nooit geweten, de dubbele liftkoker die ik wel ken zat precies in de andere hoek van het gebouw. Als je de ingang in de Vrijstraat nam en je direct doorliep naar achteren, kwam je bij het trappenhuis annex liftkoker. Kinderen mochten de liften niet gebruiken en dus was het extra aantrekkelijk om toch een paar keer op en neer met de lift te gaan. Wat ik me ook nog goed herinner, was het spul waarmee de vloeren tegen sluitingstijd werden geboend, heel kenmerkende geur. Ik heb het later nooit meer ergens anders geroken.


Datum: 23-03-2018
Naam: MichaĆ«l Hendriks  
img

Inderdaad Paul, dat was een dubbele lift. Ik kan me echter ook herinneren dat er vooraan in het gebouw (links afslaan als je de hoofdingang aan de Rechtestraat gebruikte) ook nog een ouderwetse lift was, die door een personeelslid met de hand werd bediend. Ik meen me te herinneren dat die lift maar tot de derde verdieping ging.