EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17571

Bijdrager:

Jaar:

1948

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Seringenstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Stratum, St Gerardus Majella

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kleuterschool Seringenstraat

Beschrijving

Maria Scholtink staat 3e van rechts op de eerste rij, zelf sta ik 5e van rechts met die strik om en rechterhand naar links houdend.


Geplaatst op

26-10-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-10-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Kleuterklasje van jufftouw Tini.  Achterste rij 4e van rechts is Annie Heynst. Ik meen mezelf te herkennen helemaal vooraan rechts met zwarte strik in het haar. Strikken in het haar was typisch voor die tijd. En pijpekrullen, die had ik ook. Mijn moeder maakte die met de krultang. De krultang was van gietijzer en werd even op een gaspit van het gasfornuis gelegd om te verwarmen. Iedere morgen weer nieuwe pijpekrullen. En Corry het was Maria Schooltink.


Datum: 26-10-2008
Naam: Lieke Slegers  
img

Thérèse, links boven jou lijkt Yvonne v.d. Berk.


Datum: 27-10-2008
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Achterste rij re. is volgens mij Ineke Jansen, 3e van re. Liseke Slaghecke, dan Annie Heijnst, dan ikzelf kijkend naar de juf, Netty Uijen. Voor de juf staat Jannie Palm


Datum: 27-10-2008
Naam: Corrie Dufourny-Roosendaal  
img

Hallo, ik vind het leuk te zien dat er gereageerd is op de foto die ik van ons klasje met juffr. Tiny heb ingestuurd. Ja de naam Netty Uijen zegt me nu ook weer wat, zo komt er steeds weer iets terug naar boven van lang geleden.
En Therese dat van die pijpekrullen weet ik zelf ook nog goed, daar ik ook lange haren had. Mijn moeder draaide die altijd in met lintjes (totjes) en zo ging je dan naar bed. Soms werd het ook met suikerwater gedaan want dan bleef het goed zitten, zeker als er iets te doen was.
En toevallig heb ik pas de zus van Maria Schooltink gesproken!!!! Zij heet Carla en is wat ouder net als mijn zus, waar ik toen samen mee op markt was.


Datum: 27-10-2008
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Foto 7870 lijkt op dezelfde dag genomen , want de meisjes hebben dezelfde kleren aan. Het meisje vooraan 4e van re. houdt ook daar haar handen aan haar oren. Liseke heet Schlaghecke, heb ik dus fout geschreven, zij is al in 1984 overleden.