EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18558

Bijdrager:

Jaar:

1945

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Gestelsestraat

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Gestel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Gestelsestraat 34

Beschrijving

Een deel van de Gestelsestraat, mei 1945 nog met voortuintjes. nr 34 Prinsen (broer van nr 38), nr 32 Jansen, enz.


Geplaatst op

22-01-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-05-2011
Naam: Chris en Wendy  
img

Leuk hoor die voortuintjes. Nu staan de auto's geparkeerd waar de mensen lopen. En wij zijn de gelukkige bewoners van dit mooie huis.


Datum: 10-01-2013
Naam: Wim Coolen  
img

Dit is de hr. Boon met zijn 2 kinderen. Het grootste jongetje is Herman Boon. Zijn vrouw heette naar ik meen ook Boon. Dus op het naambordje had familie Boon-Boon kunnen staan.
Aan de vlaggen te zien lijkt het mij koninginne- of bevrijdingsdag.


Datum: 11-01-2013
Naam: Herman Boon  
img

Het was de familie Boon-Franssen, die woonde op nr. 36 van 1942 tot 1953. Op de foto staan vader, zoon Herman en dochter Gertruud.


Datum: 11-01-2013
Naam: Wim Coolen  
img

Ik heb 65 jaren verkeerd gedacht Herman. En heb ook nooit geweten dat jullie thuis met 3 kinderen waren.( Zie foto 18557.) Tegenover jullie woonde de fam.van Wijk. Een groot gezin dat in 1956 naar Canada verhuisd is.
De hr.van Wijk, directeur van de Boerenleenbank in Eindhoven, was de grote animator- organisator van de Benelux Landbouwtentoonstelling Eindhoven 1949. (zie de 5 video films). Rechts van van Wijk woonde een"foute" directeur van het gasbedrijf . Bijna was mijn vader, in plaats van hem, op 18 september '44 door de PAN in onze tuin ( was eigenlijk van de H. Hartschool) opgepakt. En links van van Wijk woonde Frans Bijnen, die in de oorlog als smokkelaar, o.a. ivoor voor tandartsen, veel verdiend heeft. Maar ook In het verzet zat, betrokken was bij de brand van het gebouw van paspoorten e.d.. En het een en ander deed met extra bonnen voor onderduikers.


Datum: 12-01-2013
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

De familie Boeijen woonde ook in dit rijtje. Hij was kleermaker en is nog maar kort geleden gestopt met zijn werkzaamheden. Volgens mij zijn de voortuintjes in de zestiger jaren verdwenen.


Datum: 12-01-2013
Naam: Wim Coolen  
img

In die tijd rond 1945 was kleermaker Boeijen van middelbare leeftijd en zijn kinderen van ongeveer mijn leeftijd. (75) . De kleermaker die jij voor ogen hebt moet een zoon zijn van de kleermaker die ik kende.
Familie Boeijen woonde enkele huizen voorbij de schoolpoort, richting Helmerslaan, tegenover fietsenmaker van Hal.


Datum: 12-01-2013
Naam: Herman Boon  
img

Tegenover ons (nr 36) woonde de familie Koppelmans, drie huizen rechts daarvan kleermaker Boeijen (dus aan de overkant van waar kleermaker Wim Boeijen nu zit), naar links had je Rovers, dan naast de achteruitgang van de H.Hartschool Retera, daarna onder meer Maison Elise en de familie Van Wijk, dus niet tegenover ons,Wim, maar heel schuin aan de overkant. Aan het eind op de hoek tegenover de kerk was drogisterij Lammers Wachters.