EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18655

Bijdrager:

Jaar:

2008

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

334 Urkhoven

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Water

Onderwerp 2.:

Kanalen / Rivieren / Beken

Onderwerp 3.:

Kleine Dommel / Rul

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Collse Zegge

Beschrijving

de Kleine Dommel


Geplaatst op

30-01-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-01-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Stemmig. En die 6 sters zon is heel fraai. De huidige winter in het afgelopen jaar?


Datum: 30-01-2009
Naam: Jan Toirkens  
img

Hans.... :-).. Ik denk dat je heel slim bent, maar je zinsopbouw is niet correct, alhoewel je ons vaak probeert te ´triggeren¨ door mensen op een (Woensels?) zijspoor te brengen. Je zin ¨de huidige winter in het afgelopen jaar´, komt zeker niet voor in van Daele¨. Jouw 6-voudige ster kon ik nog begrijpen na enige studie op de foto, maar de rest ontgaat me, behalve dan dat ikzelf de Collse Zegge dikwijls zat heb bezocht. Ik bezocht die, diverse winters van (andere) afgelopen jaren, helaas niet ´dit´ afgelopen jaar. Overigens begrijp ik je nostalgie. maar dat heeft meer te maken met poëzie, dan met het ´Eindhovense, whatever that may be´. Het ´Eindhovense¨, is zeg 60-70 jaar terug vakkundig om zeep gebracht door de H.H. Stuurders en Busstuurders (excuse my interpretations), behalve dan... dat we nog altijd die Dommel, de Tongelreep en de Gender hebben om ons op te kunnen oriënteren op de toekomst. Die zesvoudige ster moge ons daarbij helpen. God Save Eindhoven (and the rest of this world).... dot dot dot.


Datum: 31-01-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Prachtige foto. En ook Eindhoven. En er is meer als je maar goed kijkt. Regelmatig, zoals hier, kom je weer zo'n mooie bijdrage van Eindhoven op de site tegen. Er was in het verleden altijd meer aandacht voor het bouwen dan voor het bewaren van objecten, meestal een ad hoc beslissing. Het beleid is echter veranderd. Of iets monumentwaardig is, is niet meer afhankelijk van de architectuurwaarde. Ook cultuurhistorische redenen spelen nu een rol. Laten we hopen dat dit zo blijft.


Datum: 31-01-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Als je een wandeling gaat maken door Zegge op het juiste moment van het jaar (ik dacht ergens eind mei begin juni) dan vind je daar nog wilde orchideeën. Ook de eenbes groeit er nog. Een geweldig interessante en bevlogen gids door de Zegge is Loek Ketelaars. Altijd een leerzaam uitstapje.