EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19119

Bijdrager:

Jaar:

1977

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

335 't Hofke

Straat:

't Hofke

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Boerderijen-Tongelre

Onderwerp 3.:

't Hofke

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Het Bierhuis

Beschrijving

Het Bierhuis van Van Poppel links naast het Raadhuis.


Geplaatst op

11-03-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-03-2009
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

Deze boerderij is in 2008 helemaal gerestaureerd en gaat zeer waarschijnlijk gebruikt worden voor activiteiten van het Oude Raadhuis.


Datum: 11-02-2010
Naam: Henny van der Aalst  
img

Als kind ben ik hier opgegroeid,wij woonden aan de andere kant van het raadhuis, wat zich aan de rechterzijde van deze foto bevind, op 't Hofke 21. Boer van Poppel had koeien in de stal staan, aan de achterzijde van ditzelfde pand, inpandig dus. Ben vaak daar geweest, ook waren er kippen, paarden  en ook varkens,die dieren waren gevestigd in een aparte grote stal achter de boerderij. Er werd ook op het land gewerkt door boer van Poppel in die tijd. Aan de linkerzijde achter de boerderij stond een grote hooimijt, varkens werden soms geslacht achter de boerderij en ook kippen. Eieren en melk werden daar ook verkocht. Deze foto is zo te zien uit de jaren 60 begin 70. Wij hebben tot 1965 gewoond op 't Hofke 21


Datum: 28-03-2012
Naam: Truus Overes-Retera  
img

Kwam iedere week bij van Poppel 100 eieren halen, voor de hele familie. Dronk dan een lekker bakje koffie met Tonnie en soms ook wel meer familieleden. Was heel erg gezellig.


Datum: 02-05-2014
Naam: Manjo van Boxtel  

Bij Van Poppel woonde ook de ongetrouwde broer van de boer in. Heette die niet Huub?
Wij woonden min of meer tegenover deze boerderij, aan de Urkhovenseweg 1b. Dat was tegenover de Merckthoeve, tussen de landbouwschool en de Geestenbergpad.
Elk weekend haalden wij een kip bij Van Poppel, die dan 's zondags op tafel kwam.
Mijn vader was melkboer. Wij hadden in die tijd nog geen telefoon, dus elke middag na het venten maakte mijn vader de bestelling voor de melkfabriek op en dan liep hij naar Van Poppel om daar de bestelling telefonisch door te geven.
Midden jaren 70 waren mijn zus en ik op 6 december zwarte piet en gingen we samen met sint op zijn paard huis aan huis heel oud-Tongelre af. Het schminken en omkleden deden we bij Van Poppel. Daar aten we tussen de middag ook. Tonnie maakte dan een enorme pan erwtensoep. Heel lekker en heel gezellig, ik heb daar nog mooie herinneringen aan.
=== Manjo, mail je ook nog even je e-mailadres? = Redactie ===


Datum: 03-05-2014
Naam: Henny van der Aalst  
img

Beste Manjo, dan moeten jullie ons toch ook hebben gekend. Zeker mijn vader, Bas van der Aalst, die postbode was en lid was van dahliaclub St.Martinus. Mijn moeder heette Jo van Rijsingen en is overleden in 2008 op 85 jarige leeftijd. Het klopt inderdaad dat daar een Huub woonde,  dat was een oom van Bert van Poppel. Er was echter nog een Huub, die woonde langs ons op 't Hofke 23, dat was Huub Bierings, zoon van Bert en Jetje Bierings. Ze hadden nog een oudere zoon, ook met de naam Bert. Verder hadden ze nog een dochter, Elske. die was ongeveer even oud als ik toen was.
Hier is wat meer te lezen  over dit schitterende historische pand; wikipedia.org/wiki/'t_Hofke_13
Wij hebben i.i.g. als kind een heerlijke tijd daar gehad, ben zelf geboren in het pand wat links van de Martinuskerk stond, en heb daar tot mijn 6e of 7e jaar gewoond. Daarna verhuisden we naar 't Hofke 21, waar wij een hele fijne kindertijd hebben gehad. Famile van Poppel waren altijd even lief en vriendelijk. Ik heb op de basisschool gezeten, St. Martinus, gelegen aan de Tongelresestraat/Hofstraat, en we liepen altijd naar school, en moesten dan de 1e overweg oversteken. Een zoon van de toen bekende kruidendokter van de Moosdijk zat bij m'n oudste broer in de klas daar.


Datum: 03-05-2014
Naam: Henny van der Aalst  
img

Rectificatie: De oudste zoon van de Fam.Bierings, wonende naast ons destijds,'t Hofke23, jaren '60, was niet Bert, maar Henk Bierings.