EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

19156

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Jeugdorganisaties / Scouting

Onderwerp 3.:

Scouting, St Michael- / Hopman Latourgroep

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Stupa Hopman Latour en Stam

Beschrijving

Het tableau de la troupe van de Stupa (studie patrouille) van de Hopman Latourtroep en de volledige Sherpa Tenzingstam. Deze groep beleefde in 1961 een gezamenlijk zomerkamp in De Poppe in Twente. Er waren toen veel stoere pijprokers onder ons!


Geplaatst op

14-03-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-03-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

Nog even de namen er bij zetten Cees. Dit was geen traditioneel kamp maar een trektocht waarbij we dagelijks te voet een flinke afstand aflegden. Overnachten deden we in puptentjes die tegen de avond werden opgezet bij een boer. Om te koken gebruikten we Primussen. Ik herinner dat we ook een nacht hebben doorgebracht in een speeltuin bij een café. Dit was overigens niet de studiepatrouille maar de volledige seniorentroep, zoals gezegd samen met de Sherpa Tenzing stam.


Datum: 15-03-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

Als ik deze foto zie komen de herinneringen boven. De bus op de achtergrond was de enige luxe die we hadden. Maar die vertrok vlak nadat deze foto gemaakt was. En dan gingen wij te voet verder. De tocht was tevoren uitgezet en duurde een week.. Toen ik mezelf daar weer zag staan met rugzak en pukkeltje vroeg ik me af wat we eigenlijk bij ons hadden. De kleren die we aan hadden natuurlijk, in de pukkel toiletgerei, eet gereedschap, bestek, bord en mok en wat persoonlijke spullen. In de rugzak een slaapzak, grondzeiltje wat ook als regenzeil dienst deed en heel weinig reservekleding. Op de rugzak een half puptentje ( een "houteren" stok in drie delen en een half tentzeiltje wat je aan elkaar kon knopen.) De primussen en pannen werden verdeeld onder de groep en hingen aan de rugzakken. Eten meenemen hoefde niet, we deden boodschappen en aten alles meteen op. De laatste dag hadden we zoveel geld over dat we in een restaurant hebben gegeten. De bus bracht ons weer terug naar Eindhoven.