EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

195

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Kerkstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De kruising Wal - Kerkstraat/Grote Berg in 1968

Beschrijving

De foto is genomen vanaf hetzelfde punt als de vorige. En daarmee komen de veranderingen duidelijk in beeld. Veel is verdwenen maar we zien nog juist de St.Catharinakerk. En de firma Schellen zit ook nog links op de hoek, maar nu wat verder naar achteren en daardoor niet zichtbaar op de foto. Op de achtergrond zien we Hotel Cocagne in zijn "oude" vorm.


Geplaatst op

01-05-2005

Reacties:

Datum: 08-06-2006
Naam: Hans van Melis  
img

De firma Schellen bouwde een winkel op de nieuwe hoek Kerkstraat-Keizersgracht. Net als de synagoge en Van Piere moest Schellen wijken voor een fantasieloze verbreding van de Kerkstraat. Waardoor Eindhoven weer een stukje geschiedenis verloor.


Datum: 31-10-2006
Naam: Hans Wielage  
img

Links op de foto de drogisterij Goppel, van mijn vader. Daarnaast zat Marianne, een zaak in luxe lingerie, van de familie Van Oers, later verhuisd naar de Demer. Daarna de Koksmaat van Lard van den Heuvel. Op de hoek Grote Berg-Keizersgracht zat kapsalon Van de Kieft.


Datum: 31-10-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Zie voor een eerdere winkel van drogist Wielage foto 1870. Opvallend dat drogist Goppel geen Umlaut op de O heeft de sigarenfabrikanten en sigarenmakers Goeppel wel. (De letter รถ o umlaut wordt niet goed weergegeven.)
Hans is er een familieband met Goppel en weet je iets van de stamboom?


Datum: 17-11-2007
Naam: Jan van der Meulen  

In het hoekpand Kerkstraat-Wal zat beneden de Etoswinkel. In het woonhuis woonde de familie Van der Velden die een schildersbedrijf had. Ik geloof niet dat een van de zoons(Bram, Harry, Piet) het bedrijf heeft voortgezet.


Datum: 25-11-2007
Naam: Joop Heldoorn  
img

Lard van de Heuvel was geloof ik getrouwd met een dochter van Berger, woonde in de buurt van het Edenplein. Zij had een zusje Thea geheten. Thea was het eerste meisje, waar ik mee danste op het eerste St.Joris College/Catharina Lyceum afscheidsbal, dat ooit gehouden werd. Ik geloof in 1949. Die avond dansten we vaak samen. Wat is met haar gebeurd?


Datum: 11-02-2009
Naam: Christ van Leest  
img

Voordat de Etos op de hoek van de Kerkstraat en de Wal zat, zat daar muziekhandel Musica. Die zat daar tot het einde van de oorlog en moest kort daarna het pand verlaten.


Datum: 12-02-2009
Naam: Jan van der Meulen  

Naar mijn mening zat Musica tot het einde van de oorlog in de Hooghuisstraat en de muziekhandel Rubens tot 1941 in de Dommelstraat. Hoe heette de muziekhandel in de Hooghuisstraat, die tevens fabrikant was van mandolines en andere snaarinstrumenten? Enkele jaren geleden hadden zij nog een fabriek voor deze instrumenten in de Lijmbeekstraat?


Datum: 12-02-2009
Naam: Lies van Berlo-Kosterman  
img

In mijn herinnering zat Rubens muziekhandel zeker tot eind jaren 40 in de Dommelstraat.


Datum: 12-02-2009
Naam: Christ van Leest  
img

Rubens zat veel langer in de Dommelstraat, zo ongeveer totdat het pand is gesloopt t.b.v.flats aan Stationsplein (v.h.seepaerd}.
Musica is na de oorlog weer begonnen aan de Gestelsestraat en later verhuisd naar de Hooghuisstraat.


Datum: 12-02-2009
Naam: Pul van Erp  
img

Ik ben geboren in 1946, maar ik herinner me nog dat in de vijftigerjaren Rubens in de Dommelstraat zat, aan de zijde tegenover de latere bioscoop.


Datum: 13-02-2009
Naam: Jan van der Meulen  

Beste Pul van Erp. Het is niet onmogelijk dat de heer Rubens na de oorlog weer in de Dommelstraat terugkeerde, ik heb hem naar ik meen niet meer gezien. Wel ontmoette ik eens zijn dochter die naar ik me herinner vanuit Amerika nog eens naar Eindhoven op bezoek kwam. De heer Rubens is in de oorlog ondergedoken om dringende redenen. Wat ik me nog goed herinner van zijn zaak is de expositie van de poppetjes die George Pall voor Philips maakte voor de reclamefilms in de geest en sfeer van Walt Disney. George Pall was een Hongaarse artiest en had zijn atlier op de Hoogstraat in de Villa Sundy Home , die een grote tuin had met een tennisbaan, waar wij nog enige tijd tennisten. George Pall vertrok nog voor de oorlog naar Amerika. Pall had meerdere ondersteunende, medewerkende kunstenaars. Heeft Philips nog reclamefilms van Pall?


Datum: 07-05-2017
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ook later nog, Lies, ik herinner mij dat in het PSV-stadion, begin jaren '50, bij elke wedstrijd werd omgeroepen dat de muziek afkomstig was van Rubens muziekhandel, Dommelstraat 30.