EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20005

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Jeugdorganisaties / Scouting

Onderwerp 3.:

Scouting, St Jan den Dopergroep

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kamp St Jan den Doper (1)

Beschrijving

Op kamp in Wilry (Lux). Geheel rechts André van den Broek.


Geplaatst op

22-05-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-12-2014
Naam: Wim Boselie  
img

Dit is een foto van het kamp in Wiltz 1968.
Dit was mijn laatste activiteit waar in bij Sint Jan de Doper aan deelnam. Daarna ben ik dat zelfde jaar gaan werken in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking in Gennep en was de afstand te groot om door te gaan bij Sint Jan de Doper.
In Wiltz was die zomer een kamp met internationaal allure. Er was onder andere een franse gidsengroep, een Noord-Ierse verkennersgroep en een Ierse verkennersgroep.
Zo kan ik me de zwaarddansen van de Ierse groep herinneren.
Ook herinner ik me dat de vader van Ad-Jan van Dijk met een groep verkenners in zijn auto naar Luxemburg reed. Ik denk dat er meer ouders gereden hebben. En natuurlijk ook Han Mejan, de Hopman met zijn Volkswagenbusje. Bèr van Doormalen en ik reden naar Wiltz op onze bromfietsen. Bèr op een nieuwe Magneet en ik op een oude merkloze bromfiets met een Duitse Sachs motor. Deze had ik van Chris van de Weijden gekocht voor fl. 100,=, geld dat ik had verdiend met 3 weken vakantiewerk bij Philips. Daar lampen vervangen in het hoofdkantoor en Philips Nederland aan de Boschdijk. Mensen die dat vervagen van lampen binnen de Philipscomplexen voor hun beroep deden werden "lampenisten" genoemd, maar dat terzijde..
Bèr en ik reden twee dagen heen en twee dagen terug, waarbij we wild kampeerden ik bossen onderweg. Ik weet nog dat een aantal jonge verkenners nogal heftig ontgroend werden door ze vast te binden en in te smeren met stroop. Dit gebeurde op een ouderbezoekdag. Ik denk dat de ouders van betreffende kinderen het ook wat te heftig vonden. Het was bijzonder om mensen van andere nationaliteiten te ontmoeten. Enkele jaren later, ik meen in 1977, heb ik bij een feestelijke bijeenkomst nog enkele van de buitenlandse medekampers van toen ontmoet bij het troeplokaal aan de Bloemfonteinstraat.


Datum: 22-12-2014
Naam: Wim Boselie  
img

Diegene die achter de "vlaghijser" staat is Tom Slaats. Hij was mogelijk mee als leiding of kookstaf.