EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20652

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Kronehoefstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Beroepsonderwijs / Nijverheidsscholen / ROC / Summa College

Onderwerp 3.:

Detailhandelsschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Detailhandelsschool Kronehoefstraat (2)

Beschrijving

Diplomauitreiking van onze klas door het hoofd van de school, de heer Kras. Helemaal rechts op de foto leraar Jan Smit. Hij was destijds ook regisseur van de Dr. Ariens toneelgroep.


Geplaatst op

13-07-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 13-07-2009
Naam: Jan Toirkens  
img

Cras dus, ofschoon wel Kras misschien ook. Eerder hoofd van de St. Trudoschool, Strijp.


Datum: 13-12-2014
Naam: Ad van Eijck  
img

Het is Kras maar zijn naam was echt CRAS. De heer Cras woonde in de Hertogstraat. Hij en de heer Van de Vijver lieten hun haar altijd knippen bij mijn vader. Ik wist ook altijd, wanneer de heer Cras bij de kapper was geweest, want als mijn vader 's avonds thuis was moest ik in opdracht van de heer Cras geknipt worden.
De heer Smits op de foto was inderdaad regisseur van de Dr. Ariens toneelgroep. Hij organiseerde ook elk jaar het zeer bekende wagenspel in Eindhoven. Dit was een toneeluitvoering op een wagen die in de vakantieperiode door Eindhoven trok.
Ik weet nog diverse namen van leraren: zoals Klinkenberg (Engels), Van de Vijver (Duits), Hendriks (kunstgeschiedenis), Straatman (etaleren), Verhulst (handenarbeid), Van Rooy (geschiedenis), Cras (algebra), juffr. Jansen (warenkennis), Smits , Brokken (omgangsvormen), De Jager (gymnastiek), Van Dijck (Duits en aardrijkskunde), Van Os (godsdienst).


Datum: 13-12-2014
Naam: Lucien Brouns  
img

Beste Ad, leuke aanvulling. Sta jij nou wel of niet op deze foto en zat je ook in deze klas? Ik meen van wel.


Datum: 14-12-2014
Naam: Jan Toirkens  
img

Was eigenlijk een grapje, uiteraard was het Cras, en geen Kras, soms maakt ik wel eens een typevoutje. Cras was eerst hoofd van de Trudoschool toen hij nog aan de Strijpsestraat woonde tegenover de pastorie aan de Strijpsestraat. Toeval of niet, maar naast kapsalon Lukken, alhoewel Cras weinig haar had was dat zijn favororiete kapsalon. 't Is kras misschien maar hier zijn nog wat anekdotes over deze Strijpse mijnheer. Immer vooroplopend als er weer eens een processie door de Strijpsestraat gehouden werd onder leiding van pastoor Werner. Streng kijkend, zowel Werner als Cras. Alsof ie alles wist van eer en deugd en het katholicisme.


Datum: 04-08-2023
Naam: Wil van egdom  
img

Leraar Engels was niet Klinkenberg maar de heer Klink en hij woonde destijds in Gestel.