Reacties
Naam: Francien Vlijmincx
Het huis op de foto behoorde niet aan de familie van de Berk, maar aan de familie van de Molengraaf. Het pand stond op de Heuvel, wat veel later Zeelsterstraat is geworden. Rond 1935 is dit pand gesloopt.
Naam: Hans Camps
Geachte mevrouw Vlijmincx, zoals altijd, ligt ook hier de waarheid in het midden. Vandaar dat ik een deel van het onderschrift van deze foto in het boek van Frans Smeets "Toen ons opoe nog 'n Durske waar" (blz 113) hier integraal weergeef.
"Deze prachtige oude boerderij, in kruisvorm gebouwd, stond vroeger op de Zeelsterstraat en had als huisnummer 207 en 209. Toen tijdens de reformatie de St. Trudokerk van de katholieken was afgenomen heeft ze als schuurkerk dienst gedaan. Toen in 1799 de St. Trudokerk weer in het bezit kwam van de Strijpse katholieken, kreeg dit prachtige oude gebouw een bestemming als boerderij. Bij de bestemmingswijziging werd het pand in tweeën gedeeld. Tot aan de afbraak in 1932 werd het ene deel bewoond door "Hemke"van de Molengraaf en het andere deel door Dielis van den Berk".
De vader van mijn moeder, Agnes van den Berk, (mijn grootvader dus) was Johannes (‘Jan’) van den Berk die geboren is in Strijp op 07-01-1884 en overleden te Eindhoven op 15-7-1972 en, zijn vader (mijn overgrootvader, was Egidius (‘Dielis’!) van den Berk die gehuwd was met Agnes Verhoeven.
Naam: Nicole Huisman-Hoek
In het bevolkingsregister staat dat mijn overgrootvader Adrianus Hoek met zijn vrouw Maria Nijssen van 12 september 1930 tot 9 maart 1931 op Zeelsterstraat 209 hebben gewoond. Werd er een deel verhuurd door van den Berk of van de Molengraaf? Of is een van beiden er pas na 1931 in komen wonen?