EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20843

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Stratum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Waterpret

Beschrijving

Een foto die waarschijnlijk aan het Diepmeerven of het Karperven is genomen (welk ven kwam je op warme dagen het eerste tegen als je vanuit de Thijmstraat ging zwemmen?) met o.a. kinderen van de families Van Vlokhoven, Welvaarts en Van Heldoorn. Wie de volwassenen op de foto zijn is niet bekend. Wie herkent zichzelf?


Geplaatst op

26-07-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 13-08-2009
Naam: Margo Schellekens-Kleij  
img

De volwassenen op deze foto zijn bijna voor 100%, de vrouw links is mijn moeder Diny van Baalen, wat leuk om haar zo te zien (heb deze foto nog nooit eerder gezien.)
De man links is waarschijnlijk haar zwager Ben v.d. Griend (mijn oom dus)
De vrouw rechts is haar zus Truus van Baalen (haar zus en mijn tante) die getrouwd is met de man rechts Thies van Laarhoven (de zwager van mijn moeder en mijn oom) Waarschijnlijk zullen er ook nog wel wat nichtjes op staan maar die herken ik niet. Ik verwacht dat mijn moeder tussen de 22 of 25 is en zij is geboren in 1920.


Datum: 03-06-2010
Naam: Piet Alderliesten (nu Pierre)  
img

Wij gingen daar altijd varen met een eigen gemaakte houten boot. Vangen van kikkervisjes en watervlooien. We mochten nooit alleen daar naar toe. Want er waren boze mannen in het bos werd verteld. Dus gingen we meestal met een moeder die dan een stel kinderen meenam. Toch wel erg apart.


Datum: 11-01-2011
Naam: Erik Boelen  
img

Het Karperven lag toch midden in het bos vlakbij de rotonde Leenderhei? Ik zie hier helemaal geen bos, en het Karperven was naar mijn idee veel kleiner...


Datum: 14-01-2011
Naam: Piet ( nu Pierre ) Alderliesten  
img

Inderdaad Erik, daar heb je gelijk in. Karperven was niet zo groot en lag in de buurt van de Leenderhei. Als je de Leenderweg neemt richting rotonde Floralaan, dan lag het Karperven links, midden in het bos. Mijn reactie was meer naar de naam van het ven. Verder had ik niet goed gekeken. De foto op zichzelf met de leuke afbeeldingen deed me er aan denken. Zo druk was het ook in mijn tijd. De periode 1944 - 1960. Voor mij rond 1952.


Datum: 16-01-2011
Naam: Margo Schellekens-Kleij  
img

Volgens mij is het dan het Diepmeerven. Inderdaad het Karperven lag links bij de Floralaan in de buurt. Ook gingen wij dikwijls schaatsen bij het Kanunnekesven. Dat lag ergens bij de Tivoli voetbalvelden in de buurt. Wat een tijd.


Datum: 16-01-2011
Naam: Erik Boelen  
img

Waar is het Diepmeerven dan?
Ja, op het Kanunnikesven en op het Karperven heb ik ook schaatsen geleerd. En ook heel wat natte voeten opgelopen als het ijs nog te dun was..
Wij woonden in de houten huisjes, vlakbij...


Datum: 16-01-2011
Naam: Yvonne Henderson  
img

Als je het commentaar leest bij foto 2805 dan weet je ongeveer waar het Diepmeerven zich bevond.


Datum: 18-09-2013
Naam: Jan van Wershoven  
img

Dit is absoluut het Diepmeerven, ik herken de omgeving. Er was water, maar voor de rest was er niets. En er was niemand die daarover klaagde. Er waren geen ijscoboeren en geen patatkramen en geen sanitaire voorzienigen. Maar een dagje met het hele gezin naar het Diepmeerven, was altijd een belevenis. We genoten met volle teugen.


Datum: 19-11-2014
Naam: JJM Vemmings  
img

Als je in het Diepmeerven ging zwemmen zag je er uit of je in de kolenmijn had gezeten, zo vuil.
Mijn moeder was er niet blij mee als we daar vandaan kwamen.


Datum: 19-11-2014
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Zie voor het Diepmeerven ook foto 11692.