EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21102

Bijdrager:

Jaar:

1949

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

217 Looiakkers

Straat:

Le Sage ten Broeklaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, St Jean Baptiste de la Salleschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Lagere school Le Sage ten Broeklaan

Beschrijving

In 1952 poseerden de leerlingen van het hoofd der school aan de Le Sage ten Broeklaan meester Martens voor de schoolfotograaf. V.l.n.r. Pardoel, Jan Meijs, Willy vd Molengraft, ?, Wim Nouwen, ?, ?, Henk Custers, Bertus vd Sommen, onderwijzer Brocken, ?, ?, Frits Theunissen, Willy Lodewijks, Toon Willems, ?, Tonny vd Putten, Henk van Vleuten, Rikus Schoot, Piet Saassen, ?, Vrijdag, Jan Wienk, Verberne, Piet Smolders, Jos Pracht, Karel Retera, Jan Kok, Vrijdag, Vught, ?, Joop Bunnik, ?, Putten, Vos, ?,?. Wie vult de namen aan?


Geplaatst op

17-08-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-08-2009
Naam: Peter Markus  
img

Voorste rij, eerste van rechts is mijn broer Chris Markus.


Datum: 18-08-2009
Naam: Vic van Lijf  
img

Dit moet voor 1950 zijn want toen werd de school een MULO en zat ik er nog eens 4 jaar, dus in totaal 9 (eigenlijk 10 maar een jaar elders wegens de oorlog)


Datum: 20-08-2009
Naam: Peter Markus  
img

Zou kunnen Vic, achter op de foto staat dat het de 3e klas was en Chris zat in de 3e klas in 1949.


Datum: 31-01-2010
Naam: Wim Nouwen  
img

Deze klassefoto heb ik mij nog met de achternamen en van de meesten ook nog de voornaam bijgeschreven
Achterste rij: Schoolhoofd de heer Martens, Henk Pardoel, Jan Muis, Willy van de Molengraft, Ton Robberts, Wim Nouwen, T.Vroom, Joop Gal, T.Kusters, Willy van de Heijden en de onderwijzer de heer Brocken.
3e rij: Akkie Doreleijers, Leo Parmentier, Frits Teunis, P.Lodewijks, Antoon Willems, Jan Guntlisbergen, Toon van der Put, Henk van der Vleuten en Ricus Schoot.
2e rij: Piet Saasen, Theo Smulders, T.Vrijdag, Jan Wienk,Verberne, Piet Smolders,Jos Pragt, Karel Retera en Ton Kok.
Voorste rij: Jan van Lieshout, Piet van de Ven,Joop Munnik,L.Lodewijks, Tonny van der Putten,Huub Vaes, Peroo en Chris Markus


Datum: 07-07-2013
Naam: Pieter-paul Gunneweg  
img

Ik ben op zoek naar Piet Saasen, kan iemand mij aan zijn adres helpen? Bedankt.


Datum: 15-01-2020
Naam: Eric Martens  
img

Mijn vader was de zoon van meester Jan Martens, mijn opa. Hij had tien kinderen, vijf jongens en vijf leuke meiden (mijn tantes). Ik ben als klein manneke in het ouderlijk huis van mijn opa aan de Le Sage ten Broeklaan geweest. Mijn vader vertelde mij dat hij vroeger in de winter de kachels van de lokalen moest opstoken, samen met zijn broer Joep. De school lag naast het huis van Jan. Ik heb mijn opa nooit gekend, hij was al negen jaar overleden toen ik op de wereld kwam, en mijn vader is ook op jonge leefdtijd overleden. Opa is 58 geworden en mijn vader Gerard Martens 53. Hij was docent aan de LTS. Ik ben nu 57 jaar en sinds een paar maanden geef ik als vrijwilliger schilderles bij een zorginstelling. Ik heb nog enkele foto's van mijn opa. Ik heb gehoord dat hij een strenge meester was. Het grote gezin van Jan en Annie Martens heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog doodsangsten uitgestaan, want de Duitsers confisqueerden de school. Ze gingen meteen naar de zolder en klommen op dak om zo de geallieerde vliegtuigen boven Eindhoven uit de lucht te schieten. En er was ook nog een splinterbom gevallen vlak bij hun woning. Ze zijn toen door het oog van de naald gekropen. Toch vet als je dan zo'n klassenfoto tegenkomt met mijn opa erop, want die heb ik nog niet.