EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21515

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumsedijk

Onderwerp 1.:

Wereldoorlog I en II

Onderwerp 2.:

Bevrijding

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Bevrijdingsfoto

Beschrijving

Een para van de 101e divisie legt een hand op de schouder van Henkie (10 jaar), rechts Jannie Beekmans (8 jaar). "Ik voel de hand op mijn schouder nog na 65 jaar". De locatie is de omgeving Stratumsedijk/ Hertogstraat


Geplaatst op

20-09-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-08-2011
Naam: Willy Damen  
img

Volgens mij is dit Henk Beekmans van de slager op de hoek St Rochusstraat/Hoefkesstraat. Kijk eens op de klassenfoto 21002 uit het jaar 1951, waar Henk ook op staat en spekend lijkt zoals toen hij 10 jaar was. Zie ook foto 21589 van de slagerij. Wie kan dit bevestigen?


Datum: 10-08-2011
Naam: Henk Beekmans  
img

Leuk deze schoolfoto uit 1951 te herkennen. Het is de eindexamenklas van de ULO in de Le Sage Ten Broeklaan. Mr.P.Janssen was schoolhoofd. De leraar rechtsonder is Dhr.Berndsen. Hij gaf les in Engels en Geschiedenis. Het klopt dat ik in "de slagerij" in de St. Rochusstraat 34 woonde. De zittende Amerikaanse parachutist op de " bevrijdingsfoto " wordt inderdaad door mijn zusje Janny en ik, Henk Beekmans geflankeerd. Mijn vader heeft die foto indertijd gemaakt. Willy Damen kan desgewenst te allen tijde met mij contact opnemen.
=== Henk, je kunt Willy Damen zelf ook mailen, klik hierboven op zijn naam en je krijgt zijn emailadres. (Red.) ===


Datum: 11-08-2011
Naam: Willy Damen  
img

Bedankt Henk voor je reactie, maar was in die tijd de Hr. Verberne niet het schoolhoofd ? Wie ken je nog van de namen die onder de foto staan en hoe is het verder met ze gegaan?


Datum: 11-08-2011
Naam: Wil van Hout  
img

Dat het bajonet nog op de M.one zit, zegt iets over het moment van fotograferen. De toestand is nog niet helemaal duidelijk en is de stad zeker nog niet van de bezetter ontdaan.


Datum: 11-08-2011
Naam: Wil van Hout  
img

Over het algemeen werd door meisjes niet gerookt. Dit begon met de bevrijding enige vormen aan te nemen zoals je ziet.


Datum: 13-08-2011
Naam: Margo vd Molengraft  
img

Margo, hier komt de foto die Henk je beloofd heeft. Een leuke herinnering aan je moeder. Groeten, Gertie
<<< Iemand rechtstreeks attenderen op een foto kan door de foto op te roepen en te klikken, rechts naast de foto, op "Attendeer iemand anders op deze foto. (Red.) >>>


Datum: 26-01-2012
Naam: Wim van den Berk  
img

Beste mensen, volgens mij is deze foto genomen op of net voor 19 september 1944 net voor het bombardement. De foto is volgens mij genomen voor het cafe van mijn oma: Mien van de Donk op de hoek Stratumsedijk Hertogstraat.  Ik herken mijn moeder Frida achter de helm, links van haar mijn Tante Netje, rechts van haar mijn oom Ru van den Heuvel getrouwd met Tante Lena en helemaal rechts mijn oom Tinus van de Donk. Na het bombardement van 19 september 's avonds was er van het hele cafe niets meer over wat op een aantal fotos van na het bombardement te zien is. Daarna verhuisde het cafe naar de hoek Rochusstraat / Stratumsedijk en heeft mijn tante Tina het cafe voortgezet.


Datum: 31-05-2012
Naam: Antoon Franse  
img

Wim, herken jij op foto nr. 31312 het cafe van je Oma?