EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22270

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

611 Eliasterrein, Vonderkwartier

Straat:

Willem de Rijkelaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen

Onderwerp 3.:

Gemeentelijke HBS / GLE / GSG

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
GLE klas 4Bc

Beschrijving

Dhr Jonkers (Engels) staat hier met 4Bc te poseren. HBS-B. Rechts boven staat Han Tonnon, die nog Hamlet heeft gespeeld, heb ik ook nog een foto van trouwens. Verder weet ik geen namen, ik zelf zit 4e van links. Wie weet er nog namen ?


Geplaatst op

21-11-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-05-2010
Naam: Jan Rector  
img

Links van Dhr. Jonkers met witte trui/jasje zit Freddy Ponsen. Zijn naam staat in mijn geheugen gegrift want hij stal mijn eerste liefde Suze (no hard feeling anymore, that's life). Ikzelf sta derde van links bovenaan met zwarte coltrui en heb de rol van Laertes gespeeld in diezelfde Hamlet. Marianne die Ophelia speelde zie ik niet op de foto. Zij heeft later de hotelvakschool in Den Haag gedaan. Ik ben ook nog op zoek naar Andre Liem, een Chinese jongen die eveneens een kleinere rol had in de Hamlet en die later psychologie is gaan studeren. Na zijn studie is hij gaan werken bij de overheid in Den Haag waar ook zijn jongere broer als arts is gaan werken. Als iemand de huidige woonplaats van Andre Liem weet hoor ik dat graag want ik wil weer met hem in contact komen.


Datum: 22-12-2010
Naam: Han Tonnon  
img

Al googelend kwam ik deze foto tegen. Ik weet nog een paar namen:
bovenste rij vlnr: Rene Hagemeyer;?;?;?;?; Gerard Tummers (zoon van Franse leraar); Antoine Petit; ?;?; ikzelf (vreselijk);
middelste rij: ?;?; Andre Mooy (Puchspecialist); Hans Tempel (was mijn tandarts in A'dam); rest onbekend;
onderste rij: Vincent van Engelen; Vincent Rijers (kantoorautomatisering Ehv); Paul Gelling; Alfred Lagarde dus; ?; Ad Vermeulen; ?; ?; Fred Ponsen (via hem kwam ik op honkbal DHV).
Hamlet weet ik nog goed; regisseur leraar NL Van Rijswijk; goede herinneringen;
Marianne was de nicht van Martine Bijl!


Datum: 17-08-2015
Naam: Birgitte Jonkers  
img

Leuk: een foto van mijn oom als leraar Engels verbonden aan het GLE. Hij is in 1992 overleden, drie maanden na zijn broer, mijn vader Han Jonkers (voormalig literatuurcriticus Eindhovens Dagblad). Zij leken als twee druppels water op elkaar. Hij heette overigens Jonkers en niet Jonker. Beide broers hadden nog een broer: Hugo, van de toenmalige boekhandel Hugo Jonkers aan de Kleine Berg in EIndhoven.
=== naam Jonkers gecorrigeerd. (Red.) ===


Datum: 17-08-2015
Naam: Ben Brekelmans  
img

Het zou me niks verbazen als de jongen op de tweede rij 4e van links Peter Strauss is.


Datum: 21-11-2015
Naam: Vincent Reijers  
img

Beste Ben, de jongen van de tweede rij is niet Peter Strauss maar Hans Tempel. Han Tonnon noemde hem als zijn tandarts in het Amsterdamse waar hij met zijn Ans (ook Gle) al heel lang woont. Peter Strauss zat niet in deze klas maar volgens mij parallel.
Nog een paar; van l. naar R. boven 3e Rossielle, 4e Eddy Stoutener, 8e Peter Holten. Tweede rij; 9e Waterman. Derde rij; 1e Hans van Engelen en de 7e Wortel.
Zo te zien had ik niet veel zin in die foto maar dat gold voor wel meer van de slachtoffers; kijk maar eens naar Paul Gelling naast mij!
Groet, Vincent Reijers.