EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22467

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Wal

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Harmonie / Tamboercorps / Fanfare

Onderwerp 3.:

Die Tambourijnen van de Stadt Eyndhoven

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Die Tambourijnen van die stadt Eyndhoven

Beschrijving

Deze foto is genomen bij de optocht tijdens carnaval ergens in de Eindhovense binnenstad. Het moet toch voor mensen zoals Hans van Melis een ware uitdaging zijn om de precieze plaats te achterhalen. Oh ja... en ik weer op mijn vaste stek.


Geplaatst op

01-12-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-12-2009
Naam: Gerard de Beurs  
img

Naar mijn idee is het ergens bij Hoek Ten Hagestraat-Vestdijk. Dit lijkt me de enige plek in 1963 waar je ongeveer twee schoorstenen in één lijn kunt zien. (Achter het linkse huis zie je ook nog een schoorsteen.) De schoorsteen met de staalbanden erom is volgens mij van firma Schellens. Deze beredenering haal ik rechtsonder uit foto 13666. Ook de lichtmasten komen erg overeen met foto 11159 (8 meter hoge verloopmasten met open metalen armatuur). Ook kan men zien op foto 8819 dat deze kruising in de jaren 60 tot de route behoorde. Zo zie je nog eens wat foto's op de deze site.


Datum: 02-12-2009
Naam: Nico Rombouts  
img

Hallo muziekvrienden, is het mogelijk dat ze hier op de St. Jorislaan lopen en de Stratumsedijk willen oversteken richting de schouwburg? Volgens mij is dat de schoorsteen van de wasserij die bij de Hoefkestraat staat, Wilgenhof moet hier nog gebouwd worden aan de rechterkant, ze lopen hier dan ter hoogte van de kerk.


Datum: 02-12-2009
Naam: Gerard de Beurs  
img

Ik heb zelf jaren meegelopen met de Eindhovense optocht (drumband Apollo's lust later de drumband de Laak) en kan me niet herinneren dat we in de jaren 60 zo ver van het eigenlijke centrum liepen (St. Jorislaan). Volgens mij waren dit ongeveer de straten waar men binnen bleef: Start op de Fuutlaan, Stationsplein, Vestdijk, Ten Hagestraat, (of verder door naar de Bilderdijklaan, Wal), Keijzersgracht, Emmasingel.


Datum: 02-12-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Geen idee Cor, of het moet de Emmasingel zijn.


Datum: 02-12-2009
Naam: M. van gemert  
img

Voorop loopt Toon Walraven. In Eindhoven had je toen veel korpsen en drumbands; de Verkennersdrumband, K.A.B. harmonie, Kajotters, gym. ver. Sparta, Apollo's Lust , politie, PTT, Spoorweg het vliegendwiel, de Philips harmonie, de Eendracht, Welschap, Eindhoven West, Strijps muziekkorps, Wilhelmina, Musis Sacrum, Woensels muziekkorps, Vlokhovens glorie, Phileutonia, Gestels en Stratums muziekkorps, St. Cecilia.
Mogelijk ben ik er nog een paar vergeten.


Datum: 03-12-2009
Naam: Antoon de Lepper  
img

Ik ga voor Nico; St. Jorislaan, zie schoorsteen op foto's 2384 en 2385.


Datum: 03-12-2009
Naam: Cor Platenburg  
img

Na lang speurwerk ben ik er achter: de foto is genomen op de Wal, ik schat vanaf de brug over de Dommel richting Keizersgracht (zie ook foto 810, 18099, 13666). De schoorsteen is van de Campina melkfabriek, het gebouw boven de auto ken ik niet (een of andere school?) maar het gebouw wat daar bovenuit steekt ken ik wel: Katholiek Leven.


Datum: 03-12-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Knap werk Cor. De schoorsteen is echter van de koninklijke Nederlandse flanelfabriek W. van Moorsel van de Paradijslaan. Goed te zien op foto  5353.


Datum: 04-12-2009
Naam: Ben Dankers  

Het gebouw boven de auto is dan het Kajottershuis aan de Wal, dat lag iets vooruit ten opzichte van Katholiek Leven.


Datum: 04-12-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Kijk op de grote versie van foto 810.


Datum: 21-03-2010
Naam: Fred Broekman  
img

Cor, klopt het jaartal wel? Volgens mij ben ik de tweede persoon in de rechterrij en ik ben in de tweede helft van '62 bij de Tamboerijnen gestopt i.v.m. oproep militaire dienst. Ik ben bij het corps geweest vanaf de oprichting tot medio 1962 en ben met Jan de Brouwer en Jan Dekkers meegekomen. Ik heb geen idee waar de foto genomen is.


Datum: 23-03-2010
Naam: Cor Platenburg  
img

Beste Fred, het jaartal bij de foto klopt gewoon. De 2e persoon in de rechter rij is Jan Lamers (zie ook foto 7350, voorste rij rechts). Hoewel ik dit zelf al dacht heb ik het voor alle zekerheid ook nog even nagevraagd bij Henk de Goeij en die kwam met dezelfde naam.


Datum: 18-04-2012
Naam: Peter van den Brand  
img

In de 3e rij, rechts van Toon Walravens, zie ik mezelf met het gezicht grotendeels verstopt onder de kolbak.


Datum: 17-04-2017
Naam: Jan van den Bogaert  
img

Tijdens een uitwisselingsconcert in Duitsland op 1 en 2 juli 1961, tussen het Stratums Mannenkoor en een mannenkoor in Mondorf am Rhein in, hebben daar ook de Tamboerijnen een indrukwekkend optreden verzorgd. De plaatselijke pers heeft naast de kooroptredens ook aandacht besteed aan de keurig verzorgde show van de Tamboerijnen. E.e.a. is te vinden op hun website http://www.mondorf-rhein.de/gesang.htm.