EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

22498

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

724 Bennekel-Oost

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Stadsoverzichten

Onderwerp 2.:

Gestel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De Bennekel van boven (1)

Beschrijving

Foto's gemaakt vanaf de in aanbouw zijnde flat aan de Holstraat. We zien o.a. de Lambertuskerk.


Geplaatst op

04-12-2009

Reacties:

Datum: 05-12-2009
Naam: Ger van der Palen  
img

De Bayeuxlaan stopt hier nog bij de Genneperweg. Als je het zo ziet is het vreemd dat de Scheidingstraat intact is gebleven. Waarschijnlijk was het plan toen nog de Bayeuxlaan even breed te laten doorlopen.


Datum: 05-12-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Staat de Scheidingstraat op deze foto?


Datum: 05-12-2009
Naam: Ger van der Palen  
img

Feitelijk is de Scheidingstraat niet te zien, maar als je in het verlengde van de Bayeuxlaan kijkt zie je daar het oude tracé van het Bels Lijntje liggen. Daarnaast (verborgen door een grote boom) ligt de Scheidingstraat met op het eind nrs. 96 en 98 die in '67 onteigend werden om de grote plannen van de doortrekking van de Bayeuxlaan mogelijk te maken. Wat ik bedoelde was dat ten tijde van deze foto die plannen blijkbaar nog niet veranderd waren, gezien het verloop van het einde van de Bayeuxlaan.


Datum: 06-12-2009
Naam: Ger van der Palen  
img

Boven die flats is nog een braakliggend stuk te zien. In mijn jeugd werd daar altijd gevoetbald, vooral door de jeugd van een paar jaren eerder dan ik. Heel soms mocht ik als ukkie ook meedoen. Mijn broer Mike was altijd van de partij en Frans van Beers en Kees Straatman waren ook vaste spelers.
Hetzelfde stukje grond ken ik ook nog van de korenvelden; nog goed zichtbaar het pad wat er doorheen liep. Over dit pad liepen we altijd naar speeltuin Jeugdvermaak, waarbij we door de Beethovenlaan kwamen om ons daar te verbazen om de "vreemde" achternamen die we op de deuren zagen staan (ik herinner me nog zoiets als Ham, Nouta, Kortleven, voor nu natuurlijk niks aparts).
Verder moet op dit gebiedje ook de wielerbaan hebben gelegen; jammer dat ik dat niet heb meegemaakt.


Datum: 21-07-2017
Naam: Pim van Gestel  
img

Leuk om dit ook weer eens terug te zien. Ook ik heb als kind vaak gevoetbald en gevliegerd op het braakliggend terrein achter de flats. Nu staan daar inmiddels ook al lange tijd flats/appartementen. Links op de foto is de huishoudschool (witte gebouw) aan de Tartinistraat nog zichtbaar. Daar staan nu ook huizen en een flat. Het braakliggende terrein langs de Bayeuxlaan wordt nu volgebouwd met een nieuwe wijk (bijna klaar). Meer recht achter de flats ligt de Ekelhof. Een bejaardenhuis dat er inmiddels ook al tientallen jaren staat. En links naast de flats tegenover de witte huizen zie je nog een tweetal lagere flats waarin vroeger ook oude mensen woonden. Jammer dat er zoveel oude herinneringen verdwenen zijn en nog verdwijnen.