EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22664

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

237 Kruidenbuurt

Straat:

Centauriestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kinderen in de bakfiets

Beschrijving

De jongsten mogen meerijden in de bakfiets welke bestuurd wordt door de heer Wels; een bekende ondernemer in ijzerwaren van de Roostenlaan.


Geplaatst op

18-12-2009

Reacties:

Datum: 28-01-2010
Naam: Paul Kokken  
img

Een kleine correctie!
Het bakfietsverhuurbedrijf zat in de Roostenlaan.
De man op de foto is de heer Wels Sr, en die woonde toen nog in de Centauriestraat; daar was ook toen nog de ijzerwarenwinkel gevestigd.
Daar is ook de foto gemaakt rond 1948/1949.


Datum: 30-12-2010
Naam: HenriĆ«tte van Mol  
img

Hoi Paul. Dit is ook 'n leuke foto. Hr. Wels ken ik nog wel, maar niet van de Centauriestraat. Wel hr. wels uit de Korianderstraat? Ze hadden ook 'n ijzerwinkel, daar moest ik vaak schroefjes halen. Half ons bv.


Datum: 31-03-2012
Naam: Tiny Vogels  
img

Het is dezelfde hr. Wels; ze zijn verhuisd naar de Korianderstraat. Links voor op de bakfiets zit rechtop Gerrie Wels, naast hem zijn zusje Riet. Naast de schouder van Gerrie zie je de krullenkop van Kees Wels. Ik zelf sta naast het meisje, dat naast de hr. Wels staat. De familie Kokken woonde op nr. 48, naast de familie Bussing.


Datum: 01-04-2012
Naam: Henriette van Mol  
img

Wij woonden op nr.39, wij zijn er in 1952 komen wonen. Weet iemand nog meer namen of heeft iemand nog foto,s uit die tijd? Alvast bedankt. Groetjes Henriette van Mol Hess


Datum: 02-04-2012
Naam: Paul Kokken  
img

Beste Tiny Vogels, als ik het mij nog goed herinner ben jij dan een broer van Kees(je) Vogels. Jullie woonden tegenover ons. Ik heb in de korte tijd dat wij daar gewoond hebben veel "gestept" met Kees. Maar hij was zo fanatiek, dat ik altijd verloor op snelheid.
Nadat wij in Tilburg zijn gaan wonen heb ik Kees nog een paar keer ontmoet. Ik kwam nog regelmatig in Eindhoven. omdat mijn broer en zusters er toen nog woonden en om mijn buurmeisje te ontmoeten; Lenie van de Moosdijk die op nr. 46 woonde. Als ik juist ben ingelicht is Kees op jonge leeftijd overleden, maar dat weet ik niet zeker. Kees zit naast mij in de bakfiets, rechtsonder.


Datum: 05-04-2012
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Paul, ik neem aan dat je Kees Vogels bedoelt die bij SV Tivoli voetbalde. Deze is ook te zien op foto 8666.


Datum: 06-04-2012
Naam: Tiny Vogels  
img

Ik ben inderdaad de broer van Kees Vogels. Hij is op 29 Mei 1967 overleden, nadat hij op 8 April 22 jaar was geworden. Hij voetbalde toen, evenals ik, bij s.v. Tivoli. Hij was precies een jaar uit militaire dienst.


Datum: 08-01-2015
Naam: Mia Jacobs van Brussel  
img

De families die ik mij herinner zijn: nr.1 fam.Milcartz, nr.3 Fam.Vermeulen, nr.3 Fam.Van Oss, Nr.5 fam. Hageman, nr.7 Fam.v.d.Heuvel, nr.9 Fam. Dreesen, nr.11 fam.Nieuwhof, nr.13 fam.Meeuwenberg, nr.15 ? Nr. 17 Fam. V.D.Endert, nr.19 dat zijn wij Fam v.Brussel, nr.21 fam Steures, later fam.Lingers, nr.23 fam. Boeren, nr.25 fam.Santing, nr.27. fam.Plekkenpol, nr.29 Fam.Schoenmakers, nr.31 fam.Diellissen, nr.33 fam. Steller de visboer, nr.35 fam. Miep Scha en dan kwam de brandgang, nr.37 fam. Burgemeester, nr.39 fam. Hess, nr.41 fam.Goossens tot zover weet ik de nummers. Je had nog de Fam. Van Dongen, fam Vogels, fam, Bert Burgersdijk en het laatste huis in die rij daar woonde de Fam Kappel met één dochter Bertie waar ik altijd mee speelde. Aan de overkant woonde de Fam. Houtman, Noman, Wölker, Willems, Kroes,Van Kraai, Deurlo ,Peters, Braat en nog meer achterin Fam.Van Ossel, Metrop, Van Riel, Staaien, Wels, Vermeltsfoort en de vertegenwoordiger in snoepjes Jeanne.van .....?de dochter.
Zelf heb ik er gewoond van 1943 tot mijn trouwen in 1969 op nr.19. Ik zat op de Heezerweg op de meisjes school t/m de vijfde klas, toen werden onze Parochie's gesplitst en moest ik de zesde klas naar de Don Bosco school op het Mimosaplein. In de eerste klas zat ik bij Jufr. v d. Ven de tweede klas bij Juffr. vd. Drift de derde klas bij Juffr. Saris de vierde klas bij Juffr. De Neve de vijfde klas bij Juffr. Schellekens en de zesde klas was op de andere school bij Juffr. Van Acht, die woonde in de Gerarduslaan, deze was best streng!
Ik zou het leuk vinden als er meer mensen uit de Centauriestraat reageerden. Vriendelijke groeten, Mia Jacobs van Brussel


Datum: 09-01-2015
Naam: Henriette van Mol Hess  
img

Hoi Mia. bedankt voor de mail. Ook in ken hier nog verschillende mensen van. Ik hoop dat we nog vele reacties krijgen. Ik heb laatst nog een bericht gekregen van Paul Kokke. Hij heeft ook in de Centauriestraat gewoond. Nou Mia tot mails. Dit vind ik heel leuk. Nostalgie ophalen. Groetjes Henriette


Datum: 17-04-2015
Naam: Jan Santing  
img

Dhr.Wels is na de oorlog met verkoop van ijzerwaren, kippengaas. spijkers en schroeven enz. in de voorkamer begonnen.