EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

22728

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Bouw Kronehoef Noord

Beschrijving

Deze foto is genomen vanuit het zolderraam van Barrierweg 169. De huizen op de achtergrond zijn van de Frankrijkstraat. Daar woonde o.a. het hoofd van de lagere school Barrierweg 200, dhr van Buul. De Petruskerk is goed te herkennen.


Geplaatst op

22-12-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-12-2009
Naam: Joost van Heel  
img

Wat een geweldige foto. Ik zie mijn eigen huis (Van Druyvesteinstraat) nog niet eens staan. Zie ik daar niet rechts achterin de loods van Heras Hekwerk nog?


Datum: 22-12-2009
Naam: Hans Vervoort  
img

Deze skyline roept bij mij schoolherinneringen op. Dit beeld komt mij ook nu goed in het vizier, weliswaar een een honderdtal meters naar rechts, kijkend uit het raam van de bovenverdieping van de St. Corneliusschool.


Datum: 22-12-2009
Naam: Piet de Bakker  
img

Aan Joost van Heel: Volgens mij was dat houthandel Seerden,


Datum: 23-12-2009
Naam: Joost van Heel  
img

Aan Piet de Bakker, Ik twijfelde inderdaad tussen Houthandel en Seerden en Heras Hekwerk, dat komt vanwege de ontdekking eerder dit jaar van Heras Hekwerk aan de Kattenstraat Kronehoef. Note aan de redactie, kan de luchtfoto uit 1955 uitkomst bieden?
=== Joost, op 1 april 1952 huurde Frans Ruigrok van Seerden 2 garageboxen waarin hij zijn bedrijf startte. Dit bedrijf zou uitgroeien tot het huidige HERAS. (bron: Heras History met dank aan Henk Bouwmans)
De foto uit 1955 die jij bedoelt zou die op deze site moeten staan? Ik kon 'm niet vinden en heb hem misschien ten overvloede geplaatst onder nummer  22734 (Tini) ===


Datum: 23-12-2009
Naam: Joost van Heel  
img

Die foto bedoelde ik inderdaad en volgens mij is dat een van de 2 loodsen dan wel Heras Hekwerk of Seerden. Al met al heel bijzonder om dit zo te ontdekken.