EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

22870

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Bijzonder Onderwijs / Pensionaten

Onderwerp 3.:

Mytylschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Mytylschool - Eerste Communie

Beschrijving

Omdat de Mytylschool een streekschool is, deden de kinderen in de beginjaren na de opening van de school de Eerste Communie in hun eigen parochie. In 1965 hebben wij het voor de eerste keer vanuit onze school kunnen organiseren. De viering werd in de kapel van het Clarissenklooster gehouden.


Geplaatst op

03-01-2010

Reacties:

Datum: 03-01-2010
Naam: Carla van der Meijden-Jeukens  
img

Van links naar rechts staan op deze foto:
Marliesje vd Vondervoort, Yvonne ?, Ineke Wetzels, Franca van Dijk (1966 overleden), Corrie Geerlings (leerkracht), in rolstoel ?, Peter Jans, Felix Heunx, Mientje Sanders.


Datum: 04-01-2010
Naam: Anton van Kemenade  
img

Een aantal van deze leerlingen zijn voor mij herkenbaar. Franca van Dijk en ik zaten in hetzelfde schoolbusje. In mijn herinnering zaten deze leelingen op de dependance aan de Hofstraat. Of vergis ik me mevrouw van de Meijden?


Datum: 04-01-2010
Naam: Carla van der Meijden-Jeukens  
img

Misschien dat er een paar van de kinderen op de foto aanvankelijk als kleuters in de Hofstraat zaten, Anton. In deze periode zaten al deze leerlingen of in de klas van Corrie Geerlings, of in mijn klas. Corrie had klas 1 en ik combinatie 2-3. In de tegenwoordige tijd zou ik moeten zeggen groep 3 en 4-5. Wij zaten in het gebouw aan de Kempensebaan. Franca woonde, als ik me niet vergis, in de Centauristraat, zat dus in de busjes van de brandweer voor het vervoer. Van Peter Jans herinner ik me dat hij abnormaal goed in spiegelbeeld kon lezen. Hij schreef ook vaak de letters en cijfers verkeerd om.
Nu nog de namen van de vraagtekens!


Datum: 16-02-2010
Naam: Els Somers-Wijsbek  
img

Mientje Sanders is in augustus 2009 overleden.


Datum: 13-06-2011
Naam: Lisette van der Krogt-Zwart.  
img

Wat een blijde en trotse gezichtjes van de kinderen! Anton, nu weet ik het....jou ken ik van de Rode Kruisbungalow. Ik kwam hier als Inas-ser met klasgenoten van mij assisteren bij het koken, poetsen, wandelen etc. Ik was veel samen met Ingrid Maljers en Hanneke Couvert. De INAS was een voorbereidende opleiding voor de Verzorgende Beroepen zoals gezinsverzorgster, kraamverzorgster, bejaardenverzorgster, verpleegster etc. En je woonde bij mij in de buurt natuurlijk. Maar zoals je staat op fotonr 15777, zo herken ik je heel goed. Deze foto van de communicantjes is echt schattig!


Datum: 13-06-2011
Naam: Anton van Kemenade.  
img

Er schiet me iets te binnen. Het jongetje staand achter de rolstoel was Martens. Helaas ken ik zijn voornaam niet meer. Hij was een aantal jaren jonger dan ik toen was. Hij woonde in Asten en zijn vader of moeder was er Wethouder. Hij had een broer Ronald, eveneens een scout bij de Roosevelt groep.


Datum: 24-03-2015
Naam: Rob Albers  
img

Het jongentje achter de rolstoel heet GEERT Martens. Zijn vader was wethouder in Asten. Ik ben jaren bevriend geweest met Geert Martens en Ruud van Veghel. Wij drieën zijn ook jaren lid geweest van de President F.D. Roosevelt Scoutinggroep.


Datum: 24-03-2015
Naam: Anton van Kemenade.  
img

Klopt helemaal Rob. Ik was lang bevriend met Geert. Jij woonde dacht ik in het villapark (Koekoeklaan). Waar blijft de tijd. Ik hoop dit jaar 65 te worden.


Datum: 24-03-2015
Naam: Rob Albers  
img

Bijna goed: Uiverlaan 23 (zie o.a. foto 8115). Ik 60.


Datum: 24-03-2015
Naam: Anton van Kemenade.  
img

Ja. Klopt, het eerste huis op de hoek! Overigens in mijn vorige reactie schreef ik over Geert. Dat moet natuurlijk Ronald zijn. Willie Brant moet je ook gekend hebben. Ik ben met een zus van hem getrouwd. Jl. december 40 jaar. Ruud van Veghel is een aantal jaren collega van me geweest op het stadhuis.