EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23108

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Piet Heinstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Piet Heinstraat

Beschrijving

Vergelijk met foto 23107


Geplaatst op

29-01-2010

Reacties:

Datum: 29-01-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Dit is dan niet de Piet Heinstraat maar de van Kinsbergenstraat.We kijken in de richting van de Woenselse Markt, terwijl de fotograaf op de hoek van de Hemelrijken staat. Na het rijtje huizen rechts kijkt men op het pandje van de kapper van de Ven. Nu zitten daar de zeven dwergen in. Eerste straat links is de Witte de Withstraat. en rechts de Zoutmanstraat. In het 3e huis rechts heb ik mijn jeugd doorgebracht. Voor de oorlog stonden er ook bomen, maar die hebben tijdens de oorlog alle het loodje gelegd.


Datum: 29-01-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Op foto 14538 kan men de plaats thuisbrengen.


Datum: 30-01-2010
Naam: Leo Laus  
img

Links - bij de zevende boom - had Jan Post een groente- en fruitzaak (hoek W.de Witstraat) Hij bezorgde aan huis met paard en wagen. Het paard wist blindelings de weg naar de stal aan de Kronehoefstraat, bij Jan Straver cs.


Datum: 30-01-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Leo, Jan Post had een "kostganger" die Franske heette en een groentetuin had in de Zoutmanstraat. Daar teelde hij zoveel diverse soorten groenten en fruit -op een gebied dat reikte vanaf de kapper van de Ven tot aan de Willem Barendtzstraat-, waardoor Jan nooit, of sporadisch naar de veiling moest. In het begin van het jaar trommelde hij enkele buurjongens op, die dan mee hielpen met het klaarmaken van de teelaarde. Ik heb daar menige ploegvoor met de hand gespit voor een paar appels. Franske was een gehaaide jongen, die het buiten en binnen allemaal bijhield, als je begrijpt wat ik bedoel.