EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23944

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Ploegstraat

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Gestel, H Hart van Jezus

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
H Hartkerk Ploegstraat

Beschrijving


Geplaatst op

20-04-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-04-2010
Naam: Hennie de Groot  
img

Rechts staat de meisjesschool.


Datum: 21-04-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

En links dan de kleuterschool, Waar die lichte schutting op houdt begint de heg van onze tuin. Het huisje van Ome Frans de schoenmaker is al gesloopt en is al verhuisd naar de Bennekel, want dat stond op deze zandplak.


Datum: 21-04-2010
Naam: Hennie de Groot  
img

De kleuterschool stond verder naar achter en is hier op de foto niet te zien.


Datum: 21-04-2010
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Je vergist je Ad, de kleuterschool stond van hier uit gezien rechts van de meisjesschool, langs een kasseienweggetje naar de Edenstraat. Dat weggetje begint overgens al achter die schutting.


Datum: 22-04-2010
Naam: Rina van Alphen-Kessels  
img

Goh Ad Pluijm, ik had ook een Ome Frans die schoenmaker was. Hij woonde in de Corn. Dopperstraat samen met zijn vrouw, Tante Lies dus. Zij hadden 5 kinderen. Ome Frans had een kunstbeen waar hij regelmatig grapjes over maakte toen we nog jong waren. Ik ging ook altijd bij hem achter in de schoenmakerij zitten kijken hoe hij de schoenen repareerde, vond dat wel interessant in die tijd.


Datum: 22-04-2010
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Op de zandplak hier vooraan kwamen later in U-vorm driehouten barakken te staan. Op de plaats waar hier de fotograaf stond kwam het Wilibrordushuis. Links daarvan een barak met daarin Hobbyclub De Ploeg en tegenover het Wilibrordushuis werd later het derde gebouw gerealiseerd, waar Hobbyclub De Ploeg eind jaren '60 naar toe verhuisde.


Datum: 23-04-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

Dat is dezelfde ome Frans als de mijne Rina, hij was een broer van mijn vader. Tanta Lies heete ook Kessels net als jij dus het klopt helemaal. Als ik naar deze foto kijk zie ik het huisje nog voor me. Giovanni ik dacht dat ze daar de kweekschool neegezet hadden ?


Datum: 09-10-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

Dit uitzicht op de kerk had je vanaf de hoek Edenstraat-Akkerstraat. Die hoek was nog onbebouwd en ongeveer zo groot als een voetbalveld. Tussen de verderop staande huizen in de Akkerstraat lag nog een stuk open terrein zoals hier op de foto te zien is. Vanuit de Nutsschool op de hoek met de Ploegstraat had ik een prachtig uitzicht op de kerkklok als ik weer eens de klas uitgestuurd was.