EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24075

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

521 Kerkdorp Acht

Straat:

Waalstraat

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafetaria's

Onderwerp 3.:

MarieJan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Waalstraat 3

Beschrijving

Waalstraat 3 met naar achteren de Cafetaria MarieJan.


Geplaatst op

03-05-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-05-2010
Naam: Martin Swinkels  
img

Is dit de cafetaria van Jan van Tienen?


Datum: 04-05-2010
Naam: Peter Vermeulen  

Ja, inderdaad Martin, zie ook foto 23760. Achter de cafetaria was een timmerwerkplaats en daar weer achter staat een woninkje waar Dina van de Vorst in woonde. Inmiddels is hier alles verdwenen. Later kwam hier een RABO-bank-filiaal. Tegenwoordig is het een gezondheidscentrum.


Datum: 04-05-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

De cafetaria van Jan van Tienen, de vaste pleisterplaats van The Jerseys als wij, in afwachting van een instuifoptreden 's avonds, na onze zaterdagmiddagrepetitie een frietje/frikadel met mayonaise gingen pikken. Een frikadel-met-een-snotneus, zei ie weleens. Mooie mens en lekker spul!


Datum: 05-05-2010
Naam: Wim Habraken  

Jan van Tienen! En toch had-ie goeie friet! Voor de deur zo'n beetje stond de Kermis. Nou ja, Kermis! Een zweef, botsauto's, draaimolen, en veel meer niet. Misschien nog een enkel iets, maar niet echt groot. Wel kei-gezellig. Die Jan van Tienen wist alles van iedereen. Ik vond hem altijd zo'n beetje de burgemeester van Acht.


Datum: 21-07-2011
Naam: Linda Aarts-Raats  
img

Bij Jan van Tienen gingen mijn 2 zussen, ik en 1 broer bijna elke zondag friet eten met mijn vader. Wij liepen dan eerst vanuit Woensel, waar wij toen woonden, over de Oirschotsedijk naar het café van Piet Jan Bosch voor een drankje, meestal donker bier met suiker en een handvol pinda's uit de automaat, om daarna via Jan van Tienen en de Boschdijk weer terug te lopen. Zo waren wij de hele zondagmiddag onder de pannen... Linda-Aarts-Raats


Datum: 22-07-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Ik neem aan Linda dat je de Mispelhoef bedoelt. Later overgenomen door de zoon, Noud en Ine Bosch. Die zijn er na een overval uitgegaan en vertrokken naar een andere boerderij een eindje verderop, want Noud deed boerenwerk op de Mispelhoef en Ine deed het café. Geweldige mensen waren het, echt gezelschaps- en feestbeesten.


Datum: 22-07-2011
Naam: Linda Aarts Raats  
img

Ik bedoel inderdaad de Mispelhoef. Ik kan me de eigenaar niet meer herinneren. Wij waren nog in de leeftijd van de lagere school toen wij daar kwamen en dat is toch meer dan 40 jaar geleden. De laatste jaren ben ik er nog een paar keer geweest en dan herken ik toch nog wel wat van vroeger.Ik wist niet dat de zaak overvallen is geweest. Kan me voorstellen dat de lol er dan wel af is.


Datum: 05-12-2011
Naam: Tonny (uit de fam. van Eck)  
img

Leuk die reacties om te lezen dus hier ook een van mij.
Dit was cafetaria Marie-Jan. Jan van Jan van Thienen en zijn vrouw Marie. Dit waren mijn tante en oom. Hij had zeker goede friet want dat was toen nog echte verse. De aardappelen werden zelf geschild met een machine, met de hand gepit en toen door een frietbeugel waar men heel sterk voor moest zijn.Het viel in de emmer en werd meteen voorgebakken.
Om dat van die Burgemeester moest ik lachen en is een beetje waar. Natuurlijk wist je alles in een klein dorp want ook de klanten hadden hun verhalen en "roddeltjes". Het was een goede oom maar tante Marie had de voorkeur. Van haar kregen we gratis frietjes en van ome Jan alleen bij een goede dag. Met mijn opa die later inwoonde en ik op vakantie vouwde ik de puntzakken om en om en maakte de slaatjes, op een kartonnen "bordje". Ze hadden hele goede/verse spullen. Ze hadden ook eerst een café gehad pal naast de kerk. Ze hebben veel geleden toen hun dochter Nelly op 49-jarige leeftijd is overleden. Jan is eerst overleden (in Son) en later Marie. Hun zoon is er nog. Mijn opa en oma (opoe) woonde in het eerste huisje voor de spooroverweg rechts en tegenover was er een café Vogels. Ik heb daar ook (in)gewoond met mijn ouders (1956). Met z'n achten in een klein huisje. Alleen ben ik van mening dat er nu een hertenkamp op de plaats van de cafetaria is? Mijn oma is gestorven een paar weken voor hun 60-jarige bruiloft. Een heel dorpsgebeuren. Alles moest afgezegd worden. Mijn opa heeft nog in het oude verzorgingshuis gewoond. Ik heb er fijne/veel herinneringen aan van die tijd maar ook verdrietige. Zo was er een treinongeluk. Dat is me bij gebleven omdat ik te jong was om dit te zien. De schoenen en tassen lagen overal.