EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

25116

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stationsplein

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Stations

Onderwerp 3.:

3e Station (1956- heden)

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Stationsrestauratie

Beschrijving

Een mooie inkijk in de fraaie restauratie van het NS-station in hartje Eindhoven. Het werd gebouwd in 1956 naar een ontwerp van architect Koen van der Gaast. Een opvallend aspect in zijn bouwvisie was, dat het station absoluut geen verblijfsfunctie moest hebben, het was enkel bedoeld als doorgangsruimte: het overstappen van het ene vervoermiddel op het andere. Getuige dit plaatje was het echter goed verblijven in deze prachtige ruimte. De exploitatie ervan was destijds (naar ik meen) in handen van de familie Sikking. Nog steeds is de stationsrestauratie een plekje met een mooi uitzicht waar je kunt genieten van een lekker hapje en drankje.
Met dank aan Marijke de Groot.


Geplaatst op

21-08-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-08-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Vaak vertoefd daarboven, gezellig zitten en zeker in het begin kon je er voortreffelijk eten. Het had sfeer, met een royale uitkijk door de grote glaspartij aan de voorzijde, met zicht op het stationsplein, en dat is nog steeds zo. De royale lichtkronen heb ik altijd imposant gevonden.


Datum: 10-04-2016
Naam: J.N. Smulders  
img

Ik heb er in de jaren 70/80 gewerkte als vakantiewerker. Ik kende de oude heer Sikking (volgens mij was zijn naam Gerard Sikking) erg goed. Ik maakte elke morgen zijn kantoor schoon en dan kwam hij binnen. Hoed op, sigaar in zijn mond en een jas aan, een echte heer. Ook een vriendelijk man en was erg gul en goed naar zijn personeel toe.
Ik heb regelmatig op zijn verzoek moeten werken, ook in de keuken boven of de automatieken op het station. Ben Sikking heb ik ook gekend. Dat was ook een goede man, zakelijk maar ook goed als mens. Hij is vertrokken naar Woerden, volgens mij de stationsrestauratie daar. Moet erg goed geweest zijn. Ben is inmiddels ook overleden.