EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

25549

Bijdrager:

Jaar:

1985

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Evertsenstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Zoutmanstraat- Evertsenstraat

Beschrijving

.


Geplaatst op

27-09-2010

Reacties:

Datum: 07-06-2011
Naam: Wil Dambacher  
img

Dit is het huis waar Lowie van de Ven met zijn gezin woonde. Let op: met wel 18 kinderen. Lowie heeft altijd gewerkt bij het pomstation aan de Boschdijk, Caltex genaamd. Hij woonde daar naast de buurtfotograaf. De vrouw van de fotograaf ging altijd met de kinderen uit de buurt van alles doen. Haar naam was Jana, een prachtvrouw waar ik nog hele mooie herinneringen aan heb. De achternaam was Cauwenberg.


Datum: 07-06-2011
Naam: Wil van Hout  
img

Dit hoekhuis werd dan door een Engels vliegtuig tijdens de oorlog zwaar beschadigd. Nadat het toestel enkele bommen had losgelaten (Piet Heinstraat - Van Kinsbergenstraat) viel het hier in de achtertuin. Toen was Evertsenstraat nog geen straat maar een sintelachterdoorgang van de Schoolstraat naar de Willem Barentzstraat. En de naam van die fotograaf was inderdaad Cauwenberg, van huis uit een Belg. Tijdens de gehele oorlog heeft hij foto's gemaakt, waarvan een héél bekende, nl. van de brandende gasketel. Ik heb de naam steeds verward met Van de Kerkhof in eerder schrijven. Bedankt.


Datum: 08-06-2012
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Hier zie je de oude Evertsenstraat nog parallel aan de Schoolstraat lopen. De nieuwe (omstreeks 1995 gerealiseerde) Evertsenstraat heeft een verloop dat 90 graden gedraaid is, nu loopt die parallel aan de Zoutmanstraat.


Datum: 14-07-2016
Naam: Jack Werlotte  
img

De huizen waar je tegenaan kijkt (achter die boomkruin) staan aan de Schoolstraat. Het is een blok van vier huizen, met een onderdoorgang, die eigendom waren van aannemersbedrijf Van Straaten. Daarachter hadden zij een bouwwerf. Deze huizen staan er nu nog.


Datum: 04-04-2022
Naam: wil van hout  
img

Nu ik zo blader door de foto's van mijn vroegere buurt, valt het mij op dat er in al die jaren geen gedenkplaatje of iets meer bij is gekomen. Elders zie ik dat er mensen zijn die zich hiermee bezighouden.Op deze plaats zijn toch vrienden omgekomen die op de "oude toren" begraven liggen.


Datum: 02-06-2022
Naam: wil van hout  
img

Nu lees ik in het ED van vandaag dat er mensen zijn die na zoveel jaren de moeite nemen om met een summier monument de piloten te eren die tijdens de oorlog het leven lieten. In Best is toch iemand wakker geworden, maar hier in Woensel slapen ze gewoon door. Er moet toch ergens een zwefkei te vinden zijn waarop de namen van de vliegers te vereeuwigen zijn, zak mar zegge.


Datum: 05-06-2022
Naam: wil van hout  
img

Operation Oyster (oester), 06-12-1942 12.39 uur. Toestel werd geraakt door afweergeschut uit Woensel en stortte neer in de tuin van de fam. Van de Ven in de Schoolstraat. Hierbij kwamen om het leven: piloot Serg. John Lienellijn Greening, 26 jaar; waarnemer Serg. Eric Charles Mowforth, 21 jaar; radioman/boordschutter Serg. David Harold Harries, 21 jaar; boordschutter Serg. Bernard Hadijn Thomas, 21 jaar. Ze zijn begraven op het kerkhof "De oude toren" in Woensel onder nummer JJ.131, JJ.132, JJ.135 en JJ.133. Detail. Ik heb er met mijn neus bovenop gestaan toen de lijken met militaire eer uit de wrakstukken werden gehaald en op een bakfiets met linnen dak van de politie naar het kerkhof gebracht. Toen ging dat nog.