EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

26322

Bijdrager:

Jaar:

1951

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

Tuinstraat

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Families

Onderwerp 3.:

Greefhorst-Brink

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
fam. Greefhorst-Brink (2)

Beschrijving

Op deze foto staan alle 15 kinderen.
Er leven nu nog 4 kinderen.
Deze foto is genomen tijdens de 40-jarige bruiloft van opa en oma in de Tuinstraat.
Op de achtergrond ziet u de marechausseekazerne en links het poortje van de lagere school.
Vroeger liep de tuin bijna door tot de schouwburg.


Geplaatst op

26-11-2010

Reacties:

Datum: 28-11-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Heeft één van de zonen, René Greefhorst, rond 1960 op de administratie gewerkt van de Technische Hogeschool Eindhoven? Hij en zijn echtgenote waren destijds onze overburen aan de Woenselsestraat, waar zij een bovenwoning huurden. Ik heb nog een aantal jaren met hem samengewerkt op de THE.


Datum: 04-04-2013
Naam: Hugo Greefhorst  
img

Beste Wim, René (mijn vader) is op 13 maart 2012 overleden. Ik ben de zoon die bij jullie tegenover is 'gemaakt' en ook daar is geboren :-)


Datum: 05-04-2013
Naam: Wim Roxs  
img

Wat attent van je, beste Hugo, om mij te berichten over het overlijden van jouw vader René, nu bijna een jaar geleden. Ik weet nog goed, dat zij hun eerste(?) kindje kregen, geboren op het adres, de bovenwoning destijds tegenover ons aan de Woenselsestraat. Ook herinner ik me, dat jouw ouders een sterke liefdesband hadden, want René sprak altijd vol lof over zijn echtgenote, ook vaak op de werkafdeling, de administratie van de Technische Hogeschool, waar o.a. ik zijn collega was, tussen 1958 en 1962. Ikzelf ben nu 75 jaar, en gelukkig redelijk gezond. Dank nogmaals voor jouw bericht. Leeft je moeder nog wel?


Datum: 05-04-2013
Naam: Hugo Greefhorst  
img

Beste Wim, fijn dat het je goed gaat. Mijn moeder (en die van mijn 3 broers en zus) leeft zeker nog, alhoewel haar gezondheid veel geleden heeft de afgelopen jaren. Mijn vader heeft al voor 50ste invaliditeitspensioen gekregen van de TU. Ik denk dat hij een burnout heeft gekregen van het vele overwerken op de THE. Tegenwoordig zou je daar met de juiste zorg weer prima terug kunnen keren in het arbeidsproces, maar dat is achteraf. Mijn vader heeft altijd gezorgd. Toen wij thuis woonden natuurlijk voor zijn gezin, maar later is zijn levensdoel het zorgen voor mijn moeder geworden. Hij deed dat gewoon heel graag en ook heel liefdevol. Ik ben blij dat ik uit 'dat nest' ben gekomen Wim! Van de Greefhorsten op de foto zijn er intussen nog maar 2 over: Els en Trees, de 2 jongste zusjes.
=== Hugo en Wim, willen jullie de conversatie verder per e-mail voeren? Dank en succes. (Red.) ===