EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

27974

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

431 Generalenbuurt

Straat:

Woenselsestraat*

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Woensel

Onderwerp 3.:

Woenselsestraat *

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Woenselsestraat 216

Beschrijving

Midden jaren '40.


Geplaatst op

18-04-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-04-2011
Naam: Cor Platenburg  
img

Eindelijk een foto van het pand zelf! Het werd eigenlijk alleen maar genoemd in relatie tot de bekende treurwilg die in de zijtuin aan de kant van de Beekstraat stond en die zeker niet in de laatste plaats behouden is gebleven door de inspanningen van Marianne van Riet die haar vader, schilder Antoon van Riet, op zijn sterfbed beloofde alles in het werk te zullen stellen de boom van het sloopgeweld te redden. Momenteel staat hij op de binnenplaats van de Grijze Generaal. Dank zij Jos en Marianne beschikken we nu dus over een foto van dit pand.
Voor de bewoners van de Woenselsestraat uit die tijd was het adres niet zozeer bekend vanwege die treurwilg maar vanwege het feit dat deit de laatste halte was van stadsbus lijn S. Komend van het centrum keerde de bus in de Beekstraat opzij van dit huis en parkeerde vervolgens vóór dit huis tot vertrektijd. Voor de rest van de Woenselsestraat en de Vlokhovenseweg waren de bewoners aangewezen op de lijndiensten van de BBA. Ik kan me daarvan maar twee haltes herinneren: vóór de Mariaschool aan de Vlokhovenseweg (de stad uit) en schuin daar tegenover op het Pleintje (naar de stad).


Datum: 18-04-2011
Naam: Toon Franse  
img

Als ik naar foto 27930 kijk is die in dezelfde tijd gemaakt, nl.1944. Dit is te zien aan de witte onderzijde van de lantaarnpaal en er zit geen lamp in. Cor, voor dat de stadsbus het keerpunt bij de Beekstraat had, was volgens mijn herinnering het keerpunt om het pleintje, net voorbij de Vlokhovense kerk, waar ook de kermis stond.


Datum: 19-04-2011
Naam: Wim Roxs  
img

Dat is juist Toon, maar ik kan me ook herinneren dat de stadsbus later niet verder ging dan tot de Beekstraat (eindpunt). Dus heeft zowel Cor als jij gelijk.


Datum: 19-04-2011
Naam: Cor Platenburg  
img

Toon, wat die lantaarnpaal betreft zul je wel gelijk hebben en de datering zou dan in ieder geval midden jaren '40 moeten zijn. Wat dat keerpunt van de stadsbus om het Pleintje betreft: wanneer zou dat volgens jou dan geweest moeten zijn?
>>>jaartal inmiddels  bijgesteld (red.)<<<


Datum: 19-04-2011
Naam: Toon Franse  
img

Cor, toen in 1957 vanuit de pastoor van Ars de bebouwing in onze richting kwam (Woenselsestraat) zijn na die tijd de buslijnen veranderd, bv. Kloosterdreef, dan rechtsaf Woenselsestraat tot aan de Vlokhovense kerk, daarna (1959?) Kloosterdreef rechtdoor Dr. Berlagelaan. Voor ons beiden ging de bus toen via Eckartseweg, Nieuwe Dijk, Woenselsestraat naar keerpunt Beekstraat. Wat ik nog weet, is dat je vóór die tijd (1959?) niet met de BBA mee kon.


Datum: 19-04-2011
Naam: Toon Franse  
img

Wat ik op 18 april schreef, dat de foto in 1944 gemaakt zou zijn, is niet juist. Als ik naar de bomen kijk moet het 1941/42 zijn (in vergelijking met foto 27930).


Datum: 14-06-2013
Naam: Ankie van der Kolk  
img

Ik woonde Woenselsestr. 64, geb. 28-4-43. Als wij met de bus gingen, liepen wij naar de Beekstraat, maar wat ik mij herinner, is dat de bus keerde bij het pleintje. Ik denk dat daar geen opstaphalte was, anders waren wij daar wel opgestapt. Wij, de kinderen, mochten wel eens mee met de bus als hij om het pleintje keerde. Wij vonden dat prachtig als de bus draaide.


Datum: 25-01-2015
Naam: Annie Spapens  

De bus vertrok van ons huis, nummer 220.


Datum: 03-07-2015
Naam: Jack Werlotte  
img

Voor 1959 reden er stadsbussen met een neus. Ze waren in mijn herinnering geel van kleur en waren voorzien van letters i.p.v. cijfers. De bus die vanaf de stad over de Broekseweg, Eckartseweg, Woenselsestraat naar Vlokhoven reed was bus K.


Datum: 03-07-2015
Naam: Ben Brekelmans  
img

Jack, zoek met de geavanceerde zoekfunctie op deze mooie website naar "onze stadsbussen toen" om m.b.v. vele foto's je herinnering bij te stellen.


Datum: 03-07-2015
Naam: Henk Meelen  
img

Jack, de kleur van de bussen was blauw met een wit dak.


Datum: 16-07-2016
Naam: Jack Werlotte  
img

Ben en Henk jullie hebben gelijk. Bedankt voor deze opfrisser, want ik had voorheen de stellige overtuiging van 'n gele bus, en daar had ik mijn handen voor in het vuur durven steken (gelukkig heb ik mijn handen nog).


Datum: 19-07-2016
Naam: M.P.M.J.(Martin)Swinkels  
img

Jack vergist zich in de stads- en streekbussen. De stadsbussen waren blauw, maar de streekbussen hadden een overwegend gele kleur (BBA en EMA).


Datum: 19-07-2016
Naam: Jos.v.Doremalen  
img

Helaas is mijn vrouw, Marianne van Riet, overleden op 30 oktober 2015, 66 jaar.


Datum: 19-07-2016
Naam: Jos.v.Doremalen  
img

De laatste jaren was het een winkel voor behang en verf, van Antoon van Riet.